המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים ופורסים את התפוחים.
מערבבים את התפוחים עם קינמון ו-2 כפות סוכר ומניחים בצד.
מכינים את הבלילה לעוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות משמנים תבנית קוגלהוף.
מערבבים בקערה קמח ואבקת אפייה.
מערבבים במיקסר ביצים עם תמצית וניל וסוכר כ-2-3 דקות.
מוסיפים שמן תוך כדי הקצפה.
מוסיפים לסירוגין מהקמח והחלב, מערבבים בקצרה רק עד שהקמח נטמע.
מפזרים פירורי פתיבר בתחתית התבנית.
יוצקים מעל 1/2 מבלילת העוגה ומעליה את התפוחים. חוזרים על הפעולה – פירורי פתי בר, בלילה ותפוחים.
מכניסים לתנור ואופים כשעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת.
מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים לצלחת הגשה.
מכינים קרמל: מכניסים את הסוכר לסיר עמוק עם תחתית עבה ומחממים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר נמס ומקבל צבע קרמלי.
מוסיפים את החמאה, כף בכל פעם, ומערבבים היטב עד שכל החמאה נטמעת בסוכר.
מוסיפים בזהירות רבה את השמנת ומערבבים.
מוסיפים תמצית וניל ומלח ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שהקרמל מסמיך מעט (הוא יסמיך עוד במהלך הקירור).
מורידים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר.
שופכים מהקרמל מעל העוגה ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0