דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת תפוחים קרמל פתיבר
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת תפוחים קרמל פתיבר

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

(0)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: מיס פטל
שילוב טעמים ממכר שאי אפשר לעמוד בפניו - פתיבר, קרמל ותפוחים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
תפוח עץ
2  כפות
קינמון טחון
2  כפות
סוכר לבן
3  כוסות
קמח
3  כפיות
אבקת אפייה
0.33  כוס
חלב
1  כפית
תמצית וניל
2  כוסות
סוכר לבן
4 
ביצה
1  כוס
שמן קנולה
200  גרם
סוכר לבן (לקרמל)
100  גרם
חמאה בטמפרטורת החדר (לקרמל)
0.5  כוס
שמנת מתוקה להקצפה (לקרמל)
1  כפית
תמצית וניל (לקרמל)
1  קורט
מלח (לקרמל)
200  גרם
פתיבר קלאסי
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    מקלפים ופורסים את התפוחים.
  • שלב 2

    2 דקות
    מערבבים את התפוחים עם קינמון ו-2 כפות סוכר ומניחים בצד.
  • שלב 3

    1 דקות
    מכינים את הבלילה לעוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות משמנים תבנית קוגלהוף.
  • שלב 4

    1 דקות
    מערבבים בקערה קמח ואבקת אפייה.
  • שלב 5

    5 דקות
    מערבבים במיקסר ביצים עם תמצית וניל וסוכר כ-2-3 דקות.
  • שלב 6

    1 דקות
    מוסיפים שמן תוך כדי הקצפה.
  • שלב 7

    2 דקות
    מוסיפים לסירוגין מהקמח והחלב, מערבבים בקצרה רק עד שהקמח נטמע.
  • שלב 8

    1 דקות
    מפזרים פירורי פתיבר בתחתית התבנית.
  • שלב 9

    5 דקות
    יוצקים מעל 1/2 מבלילת העוגה ומעליה את התפוחים. חוזרים על הפעולה – פירורי פתי בר, בלילה ותפוחים.
  • שלב 10

    75 דקות
    מכניסים לתנור ואופים כשעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת.
  • שלב 11

    1 דקות
    מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים לצלחת הגשה.
  • שלב 12

    10 דקות
    מכינים קרמל: מכניסים את הסוכר לסיר עמוק עם תחתית עבה ומחממים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר נמס ומקבל צבע קרמלי.
  • שלב 13

    5 דקות
    מוסיפים את החמאה, כף בכל פעם, ומערבבים היטב עד שכל החמאה נטמעת בסוכר.
  • שלב 14

    2 דקות
    מוסיפים בזהירות רבה את השמנת ומערבבים.
  • שלב 15

    5 דקות
    מוסיפים תמצית וניל ומלח ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שהקרמל מסמיך מעט (הוא יסמיך עוד במהלך הקירור).
  • שלב 16

    5 דקות
    מורידים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • שלב 17

    1 דקות
    שופכים מהקרמל מעל העוגה ומגישים.
עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 1 מתוך 17

מקלפים ופורסים את התפוחים.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 2 מתוך 17

מערבבים את התפוחים עם קינמון ו-2 כפות סוכר ומניחים בצד.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 3 מתוך 17

מכינים את הבלילה לעוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות משמנים תבנית קוגלהוף.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 4 מתוך 17

מערבבים בקערה קמח ואבקת אפייה.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 5 מתוך 17

מערבבים במיקסר ביצים עם תמצית וניל וסוכר כ-2-3 דקות.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 6 מתוך 17

מוסיפים שמן תוך כדי הקצפה.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 7 מתוך 17

מוסיפים לסירוגין מהקמח והחלב, מערבבים בקצרה רק עד שהקמח נטמע.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 8 מתוך 17

מפזרים פירורי פתיבר בתחתית התבנית.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 9 מתוך 17

יוצקים מעל 1/2 מבלילת העוגה ומעליה את התפוחים. חוזרים על הפעולה – פירורי פתי בר, בלילה ותפוחים.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 10 מתוך 17

מכניסים לתנור ואופים כשעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 11 מתוך 17

מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים לצלחת הגשה.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 12 מתוך 17

מכינים קרמל: מכניסים את הסוכר לסיר עמוק עם תחתית עבה ומחממים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר נמס ומקבל צבע קרמלי.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 13 מתוך 17

מוסיפים את החמאה, כף בכל פעם, ומערבבים היטב עד שכל החמאה נטמעת בסוכר.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 14 מתוך 17

מוסיפים בזהירות רבה את השמנת ומערבבים.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 15 מתוך 17

מוסיפים תמצית וניל ומלח ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שהקרמל מסמיך מעט (הוא יסמיך עוד במהלך הקירור).

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 16 מתוך 17

מורידים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר.

עוגת תפוחים קרמל פתיבר

שלב 17 מתוך 17

שופכים מהקרמל מעל העוגה ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • פירות
  • שוקולד
  • מהתנור
  • אוכל מקומי
  • מוצרי מאפה
  • אחר הצהריים
  • קינוח עליון
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים קלים
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים