שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
עוגת תפוחים של סבתא פלה

עוגת תפוחים של סבתא פלה

תאריך פרסום: 9/12/2015
דרוג הגולשים:
אלונה זוהר
זמן הכנה:

60 דקות

דרגת קושי:

קשה

כמות סועדים:

8

מצרכים

4 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
3 כפות צימוקים בהירים
3/4 2 כוסות קמח תופח של אסם
כף תמצית וניל
6 תפוחים ירוקים
1 כף קינמון
5 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

1. קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות בערך בגודל 3 על 3 ומערבבים אותם עם הקינמון והסוכר. להניח בצד.
2. בקערת המיקסר עם וו הקצפה, שמים את הסוכר והביצים ומקציפים לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את השמן והווניל בקילוח דק ומנמיכים את פעולת המיקסר.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
4. מוסיפים את היבשים לקערת המיקסר תוך כדי פעולה איטית של המיקסר.
5. מוסיפים את מיץ התפוזים וממשיכים את פעולת המיקסר עד איחוד.
6. משמנים תבנית עגולה (קוטר 24 ס"מ) ושמים בה מחצית מהבלילה.
7. שמים מעל הבלילה חצי מכמות התפוחים ואת הצימוקים מפזרים באופן חופשי. שמים מעל את החצי הנוסף של הבלילה ומעל את יתרת התפוחים.
8. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-50 דקות או עד שהעוגה מוכנה (לגעת בה בעיקר במרכזה ולראות שהיא יציבה למגע).
9. מצננים היטב, ניתן לבזוק אבקת סוכר.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אלונה זוהר

עוד מתכונים של אלונה זוהר