דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת תפוח בדבש עם ענני מרנג
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת תפוח בדבש עם ענני מרנג

עוגת תפוח בדבש עם ענני מרנג

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
עוגה מפוארת ונימוחה שמשלבת בתוכה בהרמוניה מופלאה תפוחים מבושלים עם דבש וקינמון ועננת מרנג אפויה ואוורירית למעלה. בדיוק העוגה שחיפשתם לארוחת ראש השנה

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
תפוח עץ
3  כפות
דבש
1 
לימון מיץ וקליפה מגוררת
12 
שזיפים מיובשים מגולענים וחצויים
1  קורט
קינמון טחון
200  גרם
חמאה
5 
חלמון
0.67  כוס
דבש
1  כף
תמצית וניל
1  כפית
קינמון טחון
1  קורט
אגוז מוסקט טחון
1  כוס
קמח תופח אסם 1 ק"ג
1  כוס
קמח חיטה מלא
1  גביע
שמנת חמוצה
100  גרם
אגוז פקאן מסוכרים
5 
חלמון
0.5  כוס
סוכר לבן
1  שקית
וניל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    30 דקות
    מתחילים בתפוחים: קולפים, חותכים לשישיות ונפטרים מהחרצנים. שמים בסיר עם הדבש, השזיפים, הקינמון ומיץ הלימון (את הקליפה המגוררת שומרים לבצק העוגה). מבשלים על אש בינונית כ-30 דקות, כדי שהתפוחים יפרישו נוזלים והטעמים יפעפעו לתוך התפוחים. בתום הבישול, נפטרים מנוזלים שנותרו בסיר ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • שלב 2

    3 דקות
    מכינים את הבצק: מקציפים 3 דקות במיקסר את החמאה, קליפת הלימון המגוררת, החלמונים, הדבש, הקינמון, אגוז המוסקט והווניל. מוסיפים כוס קמח תופח וגביע שמנת חמוצה ומאחידים. מוסיפים כוס קמח מלא ומאחידים. מעבירים לקערה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים לבצק שבקערה את תערובת התפוחים ואת הפקאנים המסוכרים. מערבבים בעדינות ויוצקים לתבנית קפיץ בקוטר 28 ס"מ, משומנת ומקומחת.
  • שלב 4

    30 דקות
    אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    בינתיים, מקציפים את החלבונים אגב הוספה הדרגתית של הסוכר וסוכר הווניל. מקציפים עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
  • שלב 6

    0 דקות
    מקץ חצי שעת אפייה מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את הקצף. אין צורך ליישר ו"לטייח" את הקצף. כל היופי טמון הטופוגרפיה: הרים, פסגות, בקעות בקיצור, מריחה לא אחידה (אבל כיסוי מוחלט של העוגה).
  • שלב 7

    40 דקות
    מחזירים לתנור לעוד 40 דקות אפייה, עד שהקצף מזהיב היטב. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • שלב 8

    0 דקות
    כשהעוגה יוצאת מהתנור היא ממש נראית כאילו היא חובשת מצנפת שפים. זה הזמן להראות לאורחים, לקרוא לבני המשפחה להתפעם ואף להצטלם איתה ולשלוח לקרובים במייל. במהלך הצינון לטמפרטורת החדר מצנפת הקצף קורסת. זה יפה גם ככה וזה כמובן טעים מאוד.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • דל במלח

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    80 דקות קל
  • עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    60 דקות קל
  • עוגת שיש מפרג ושוקולד

    עוגת שיש מפרג ושוקולד

    80 דקות קל
  • עוגת פרג בציפוי שוקולד

    עוגת פרג בציפוי שוקולד

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים