דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוף בתאנים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוף בתאנים

עוף בתאנים

(0)
120 דקות
קל
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
עוף אפוי ברוטב תאנים, מייפל ויין אדום

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
50  גרם
מרגרינה
5 
תאנה גדולות טריות, חתוכות לרבעים
2  כפות
סירופ מייפל
0.5  כוס
יין אדום
0.5  כוס
מים
1 
עוף במשקל כ-1.5-2.5 ק"ג, מחולק ל-6
6 
תפוח אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ממיסים את המרגרינה במחבת כבדה ומטגנים בה את חתיכות התאנים כשתי דקות. מוסיפים את רוטב המייפל, היין והמים ומערבבים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מסדרים בתבנית חסינת אש את חלקי העוף, כשהעור כלפי מעלה. מפזרים ביניהם את פרוסות תפוחי האדמה. יוצקים את רוטב התאנים על העוף.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) במשך 60 דקות.
  • שלב 4

    30 דקות
    מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים בכף את הרוטב שהצטבר בתבנית על העוף ואופים עוד כ-30 דקות לא מכוסה, עד שהעוף משחים. ניתן להמיר את התאנים הטריות בתאנים מיובשות באותה כמות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
עוף בתאנים

שלב 1 מתוך 4

ממיסים את המרגרינה במחבת כבדה ומטגנים בה את חתיכות התאנים כשתי דקות. מוסיפים את רוטב המייפל, היין והמים ומערבבים.

עוף בתאנים

שלב 2 מתוך 4

מסדרים בתבנית חסינת אש את חלקי העוף, כשהעור כלפי מעלה. מפזרים ביניהם את פרוסות תפוחי האדמה. יוצקים את רוטב התאנים על העוף.

עוף בתאנים

שלב 3 מתוך 4

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) במשך 60 דקות.

עוף בתאנים

שלב 4 מתוך 4

מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים בכף את הרוטב שהצטבר בתבנית על העוף ואופים עוד כ-30 דקות לא מכוסה, עד שהעוף משחים. ניתן להמיר את התאנים הטריות בתאנים מיובשות באותה כמות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חגיגה
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מקור הסיבים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    120 דקות קל
  • רצועות חזה עוף עם פתיתים ואטריות דקות

    רצועות חזה עוף עם פתיתים ואטריות דקות

    50 דקות קל
  • כרעי עוף עם רצועות פלפלים ובצל

    כרעי עוף עם רצועות פלפלים ובצל

    120 דקות בינוני
  • עוף בתנור עם דבש

    עוף בתנור עם דבש

    90 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים