המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את המלית: מבשלים פתיתים לפי ההוראות שעל האריזה ומצננים מעט.
מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל כ-8 דק' להזהבה. מוספים בשר טחון ומטגנים עד שהוא הופך פירורי ומשנה את צבעו. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
מעבירים את הבשר לקערה ומוסיפים את שאר חומרי המלית. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממלאים את חלל הבטן של העוף במלית וסוגרים את הפתח עם קיסמים או קושרים את הרגליים בחוט כמו בתמונה. מניחים את העוף בתבנית עם דפנות מעט גבוהות. את שארית המלית מעבירים לשקית קוקי, סוגרים היטב, מחוררים עם קיסם ומניחים לצד העוף.
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב, יוצקים על העוף ומכסים ברדיד אלומיניום.
צולים כשעה וחצי כשהעוף מכוסה.
מסירים את הכיסוי וממשיכים לצלות עוד כ-30 דקות. מדי עשר דקות יוצקים על העוף מנוזלי הרוטב. מסדרים את העוף על צלחת הגשה לצד המלית משקית הקוקי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0