-
שלב 1
0 דקות
בקערה גדולה שמים את הקמח ומפוררים לתוכו את השמרים.
-
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את המים והשומשום ולשים מספר דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
-
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את המלח ועלי הבזיליקום הקצוצים וממשיכים בלישה עוד כ- 3 דקות.
-
שלב 4
0 דקות
מוסיפים את שמן הזית ולשים 3 דקות נוספות.
-
שלב 5
0 דקות
הבצק יהיה רך ודביק.
-
שלב 6
0 דקות
מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כ-90 דקות בטמפרטורת החדר.
-
שלב 7
0 דקות
בכל חצי שעה "מפילים" את הבצק (מוציאים ממנו את האוויר) ולשים חצי דקה.
-
שלב 8
0 דקות
מחלקים את הבצק ל- 8-9 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח בנדיבות גדולה. מקמחים גם את הצד העליון של הכדורים.
-
שלב 9
0 דקות
מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כ 60 דקות.
-
שלב 10
0 דקות
מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות) עם תבנית או אבן אפייה בשליש התחתון שלו.
-
שלב 11
0 דקות
פותחים כדור בצק בזהירות (בידיים, לא במערוך) בלי להוציא ממנו את האוויר ומניחים על גיליון נייר אפייה מקומח.
-
שלב 12
0 דקות
מטפטפים שמן זית מלמעלה ובוזקים מעט מלח ים גס.
-
שלב 13
0 דקות
מכינים פוקצה נוספת באותה צורה.
-
שלב 14
0 דקות
מחליקים את הנייר על התבנית או אבן האפייה ואופים כ- 11 דקות או עד שהפוקצות זהובות.
-
שלב 15
0 דקות
מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון.
-
שלב 16
0 דקות
בזמן שהפוקצות בתנור מכינים באותה צורה עוד שתי פוקצות ומכניסים אותן לתנור מיד כשמוציאים את הקודמות, וכך עד שמסיימים.
כתוב ביקורת