דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פוקאצ'ה אישית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פוקאצ'ה אישית

פוקאצ'ה אישית

(0)
190 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: שירן סבג
אל דאגה, אמנם מדובר בקצת עבודה והשקעה, אבל את הפוקאצ'ות האלה לא תשכחו. שווה את המאמץ!

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים לפיצה 1 קג אסם או קמח לחם
1  כף
שמרים יבשים
700  מיליליטר
מים קרירים (3.5 כוסות)
0.75  כוס
שומשום קלוי
0.25  זר
בזיליקום קצוצים
1.25  כפות
מלח
1  כפית
מלח גס
1  כוס
שמן זית עדין
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

190 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בקערה גדולה שמים את הקמח ומפוררים לתוכו את השמרים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את המים והשומשום ולשים מספר דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את המלח ועלי הבזיליקום הקצוצים וממשיכים בלישה עוד כ- 3 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את שמן הזית ולשים 3 דקות נוספות.
  • שלב 5

    0 דקות
    הבצק יהיה רך ודביק.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כ-90 דקות בטמפרטורת החדר.
  • שלב 7

    0 דקות
    בכל חצי שעה "מפילים" את הבצק (מוציאים ממנו את האוויר) ולשים חצי דקה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל- 8-9 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח בנדיבות גדולה. מקמחים גם את הצד העליון של הכדורים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כ 60 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות) עם תבנית או אבן אפייה בשליש התחתון שלו.
  • שלב 11

    0 דקות
    פותחים כדור בצק בזהירות (בידיים, לא במערוך) בלי להוציא ממנו את האוויר ומניחים על גיליון נייר אפייה מקומח.
  • שלב 12

    0 דקות
    מטפטפים שמן זית מלמעלה ובוזקים מעט מלח ים גס.
  • שלב 13

    0 דקות
    מכינים פוקצה נוספת באותה צורה.
  • שלב 14

    0 דקות
    מחליקים את הנייר על התבנית או אבן האפייה ואופים כ- 11 דקות או עד שהפוקצות זהובות.
  • שלב 15

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון.
  • שלב 16

    0 דקות
    בזמן שהפוקצות בתנור מכינים באותה צורה עוד שתי פוקצות ומכניסים אותן לתנור מיד כשמוציאים את הקודמות, וכך עד שמסיימים.
פוקאצ'ה אישית

שלב 1 מתוך 16

בקערה גדולה שמים את הקמח ומפוררים לתוכו את השמרים.

פוקאצ'ה אישית

שלב 2 מתוך 16

מוסיפים את המים והשומשום ולשים מספר דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.

פוקאצ'ה אישית

שלב 3 מתוך 16

מוסיפים את המלח ועלי הבזיליקום הקצוצים וממשיכים בלישה עוד כ- 3 דקות.

פוקאצ'ה אישית

שלב 4 מתוך 16

מוסיפים את שמן הזית ולשים 3 דקות נוספות.

פוקאצ'ה אישית

שלב 5 מתוך 16

הבצק יהיה רך ודביק.

פוקאצ'ה אישית

שלב 6 מתוך 16

מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כ-90 דקות בטמפרטורת החדר.

פוקאצ'ה אישית

שלב 7 מתוך 16

בכל חצי שעה "מפילים" את הבצק (מוציאים ממנו את האוויר) ולשים חצי דקה.

פוקאצ'ה אישית

שלב 8 מתוך 16

מחלקים את הבצק ל- 8-9 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח בנדיבות גדולה. מקמחים גם את הצד העליון של הכדורים.

פוקאצ'ה אישית

שלב 9 מתוך 16

מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כ 60 דקות.

פוקאצ'ה אישית

שלב 10 מתוך 16

מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות) עם תבנית או אבן אפייה בשליש התחתון שלו.

פוקאצ'ה אישית

שלב 11 מתוך 16

פותחים כדור בצק בזהירות (בידיים, לא במערוך) בלי להוציא ממנו את האוויר ומניחים על גיליון נייר אפייה מקומח.

פוקאצ'ה אישית

שלב 12 מתוך 16

מטפטפים שמן זית מלמעלה ובוזקים מעט מלח ים גס.

פוקאצ'ה אישית

שלב 13 מתוך 16

מכינים פוקצה נוספת באותה צורה.

פוקאצ'ה אישית

שלב 14 מתוך 16

מחליקים את הנייר על התבנית או אבן האפייה ואופים כ- 11 דקות או עד שהפוקצות זהובות.

פוקאצ'ה אישית

שלב 15 מתוך 16

מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון.

פוקאצ'ה אישית

שלב 16 מתוך 16

בזמן שהפוקצות בתנור מכינים באותה צורה עוד שתי פוקצות ומכניסים אותן לתנור מיד כשמוציאים את הקודמות, וכך עד שמסיימים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פוקאצ'ה עם ירקות קלויים וגבינת פטה

    פוקאצ'ה עם ירקות קלויים וגבינת פטה

    25 דקות קל
  • פוקאצ'ה עם תוספות שונות

    פוקאצ'ה עם תוספות שונות

    200 דקות בינוני
  • פוקאצ'ה - מתכון בסיסי

    פוקאצ'ה - מתכון בסיסי

    120 דקות בינוני
  • פוקאצ'ה ממולאת סלסת עגבניות וגבינות

    פוקאצ'ה ממולאת סלסת עגבניות וגבינות

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים