דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פחזניות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פחזניות

פחזניות

(1)
40 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: שרית פשה
זה תמיד נראה מסובך וקשה להכין פחזניות, אבל תעקבו בדייקנות אחר המתכון הזה ומהר מאוד תהפכו למומחי בצק רבוך

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
200  גרם
שוקולד מריר
30  גרם
חמאה קרה חתוכה לקוביות
1  כוס
מים 240 מ"ל
100  גרם
חמאה
0.5  כפית
סוכר לבן
0.25  כפית
מלח
1  כוס
קמח לבן 140 גרם
4 
ביצה
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל
1  כוס
חלב
1  מיכל
שמנת מתוקה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • שלב 2

    10 דקות
    מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר. *לבצק פרווה - המירו את החמאה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים בבת אחת קמח ומערבבים נמרצות לבצק חלק ללא גושים.
  • שלב 4

    0 דקות
    ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך דקה-שתיים, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
  • שלב 5

    0 דקות
    מסירים מהאש, ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך 2 דק', לצינון חלקי של הבצק.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים ביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה, לפני שקודמתה נבלעה בתערובת.
  • שלב 7

    0 דקות
    הבצק יתפרק לגושים וזה בסדר. ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים באופן מרווח גבעות בקוטר 4 ס"מ (לפחזניות) או פסים ברוחב 2 ס"מ ובאורך 8-10 ס"מ (לאקלרים).
  • שלב 9

    0 דקות
    טופחים במברשת רטובה על השפיצים שנוצרו בזילוף כדי לשטחם.
  • שלב 10

    25 דקות
    אופים עד שהפחזניות שחומות, תפוחות וקלות למגע, כ- 25 דקות,
  • שלב 11

    0 דקות
    לא פותחים את התנור ב-20 דק' הראשונות של האפייה. לאחר 20 דק', פותחים מעט את דלת התנור, כדי לאפשר יציאת אדים ואופים 5 דק' נוספות, לייבוש הפחזניות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מצננים מעט ומחוררים כל פחזנית בתחתית, ליציאת אדים - יוצרים חריץ בעזרת סכין קטנה. את האקלרים מומלץ לחורר בצד (זה יקל על המילוי בהמשך). מעבירים לרשת להמשך צינון.
  • שלב 13

    0 דקות
    מקציפים את חומרי המילוי לקרם יציב. ומעבירים לשקית זילוף עם פיה בקוטר 1/2 ס"מ (פחות או יותר) משחילים את הפיה לחריץ שיצרנו ומזליפים פנימה מלית.
  • שלב 14

    0 דקות
    ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים חמאה וטורפים עד שהחמאה נמסה לחלוטין והתערובת חלקה ומבריקה. מצננים מעט וטובלים את כיפות הפחזנית בציפוי.
  • שלב 15

    0 דקות
    מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.
פחזניות

שלב 1 מתוך 15

מחממים תנור ל-200 מעלות.

פחזניות

שלב 2 מתוך 15

מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר. *לבצק פרווה - המירו את החמאה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

פחזניות

שלב 3 מתוך 15

מוסיפים בבת אחת קמח ומערבבים נמרצות לבצק חלק ללא גושים.

פחזניות

שלב 4 מתוך 15

ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך דקה-שתיים, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.

פחזניות

שלב 5 מתוך 15

מסירים מהאש, ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך 2 דק', לצינון חלקי של הבצק.

פחזניות

שלב 6 מתוך 15

מוסיפים ביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה, לפני שקודמתה נבלעה בתערובת.

פחזניות

שלב 7 מתוך 15

הבצק יתפרק לגושים וזה בסדר. ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.

פחזניות

שלב 8 מתוך 15

מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים באופן מרווח גבעות בקוטר 4 ס"מ (לפחזניות) או פסים ברוחב 2 ס"מ ובאורך 8-10 ס"מ (לאקלרים).

פחזניות

שלב 9 מתוך 15

טופחים במברשת רטובה על השפיצים שנוצרו בזילוף כדי לשטחם.

פחזניות

שלב 10 מתוך 15

אופים עד שהפחזניות שחומות, תפוחות וקלות למגע, כ- 25 דקות,

פחזניות

שלב 11 מתוך 15

לא פותחים את התנור ב-20 דק' הראשונות של האפייה. לאחר 20 דק', פותחים מעט את דלת התנור, כדי לאפשר יציאת אדים ואופים 5 דק' נוספות, לייבוש הפחזניות.

פחזניות

שלב 12 מתוך 15

מצננים מעט ומחוררים כל פחזנית בתחתית, ליציאת אדים - יוצרים חריץ בעזרת סכין קטנה. את האקלרים מומלץ לחורר בצד (זה יקל על המילוי בהמשך). מעבירים לרשת להמשך צינון.

פחזניות

שלב 13 מתוך 15

מקציפים את חומרי המילוי לקרם יציב. ומעבירים לשקית זילוף עם פיה בקוטר 1/2 ס"מ (פחות או יותר) משחילים את הפיה לחריץ שיצרנו ומזליפים פנימה מלית.

פחזניות

שלב 14 מתוך 15

ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים חמאה וטורפים עד שהחמאה נמסה לחלוטין והתערובת חלקה ומבריקה. מצננים מעט וטובלים את כיפות הפחזנית בציפוי.

פחזניות

שלב 15 מתוך 15

מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • יום הולדת
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

    פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

    מאתגר
  • פחזניות במילוי קצפת

    פחזניות במילוי קצפת

    30 דקות בינוני
  • פחזניות במילוי גלידת וניל וגנאש שוקולד

    פחזניות במילוי גלידת וניל וגנאש שוקולד

    60 דקות בינוני
  • פחזניות במילוי קרם ובציפוי קרמל

    פחזניות במילוי קרם ובציפוי קרמל

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים