-
שלב 1
0 דקות
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
שלב 2
10 דקות
מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר.
*לבצק פרווה - המירו את החמאה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
-
שלב 3
0 דקות
מוסיפים בבת אחת קמח ומערבבים נמרצות לבצק חלק ללא גושים.
-
שלב 4
0 דקות
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך דקה-שתיים, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
-
שלב 5
0 דקות
מסירים מהאש, ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך 2 דק', לצינון חלקי של הבצק.
-
שלב 6
0 דקות
מוסיפים ביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה, לפני שקודמתה נבלעה בתערובת.
-
שלב 7
0 דקות
הבצק יתפרק לגושים וזה בסדר. ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
-
שלב 8
0 דקות
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים באופן מרווח גבעות בקוטר 4 ס"מ (לפחזניות) או פסים ברוחב 2 ס"מ ובאורך 8-10 ס"מ (לאקלרים).
-
שלב 9
0 דקות
טופחים במברשת רטובה על השפיצים שנוצרו בזילוף כדי לשטחם.
-
שלב 10
25 דקות
אופים עד שהפחזניות שחומות, תפוחות וקלות למגע, כ- 25 דקות,
-
שלב 11
0 דקות
לא פותחים את התנור ב-20 דק' הראשונות של האפייה. לאחר 20 דק', פותחים מעט את דלת התנור, כדי לאפשר יציאת אדים ואופים 5 דק' נוספות, לייבוש הפחזניות.
-
שלב 12
0 דקות
מצננים מעט ומחוררים כל פחזנית בתחתית, ליציאת אדים - יוצרים חריץ בעזרת סכין קטנה. את האקלרים מומלץ לחורר בצד (זה יקל על המילוי בהמשך). מעבירים לרשת להמשך צינון.
-
שלב 13
0 דקות
מקציפים את חומרי המילוי לקרם יציב. ומעבירים לשקית זילוף עם פיה בקוטר 1/2 ס"מ (פחות או יותר) משחילים את הפיה לחריץ שיצרנו ומזליפים פנימה מלית.
-
שלב 14
0 דקות
ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים חמאה וטורפים עד שהחמאה נמסה לחלוטין והתערובת חלקה ומבריקה. מצננים מעט וטובלים את כיפות הפחזנית בציפוי.
-
שלב 15
0 דקות
מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.
כתוב ביקורת