המתכון הזה נוצר עבור 25 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שמים בסיר את המים, המלח והחמאה ומביאים לרתיחה.
מסירים מהאש ומוסיפים מיד את הקמח, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מחזירים את הסיר לאש ומחממים תוך כדי ערבוב כדקה נוספת.
מעבירים את העיסה לקערת המערבל ומפעילים למספר דקות עד שהתערובת מצטננת.
מוסיפים 2 ביצים בזו אחר זו. ממשיכים לערבל ולאחר שהתערובת כמעט אחידה מוסיפים את הביצה השלישית.
מערבלים עד לקבלת בצק מבריק ורך.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב או חלק.
מזלפים לתבנית המרופדת בנייר אפייה פחזניות בקוטר 3 ס"מ עם מרווחים של 3 ס"מ בין אחת לשנייה.
אופים כ-30 דקות עד להזהבה.
משאירים את הפחזניות לצינון בתוך התנור כשדלת התנור פתוחה.
להכנת רוטב השוקולד: ממיסים שוקולד ושמנת בבאן מרי (סיר עם מים רותחים ובתוכו סיר קטן יותר) או במיקרוגל, ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
הרכבת המנה וההגשה: חוצים את הפחזניות לרוחב, מניחים כדור גלידה על הבסיס ומכסים עם הכיפה. מעבירים לצלחת ויוצקים מעל רוטב שוקולד חם. מגישים מיד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0