דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פחזניות במילוי פטריות שמפיניון
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

(0)
מאתגר
מתכונאי/ת: ירון צחר
מנה ראשונה מרשימה במיוחד של פחזניות במילוי פטריות, ברוטב שמנת

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
קמח לבן
100  גרם
חמאה או מרגרינה
4 
ביצה
1  כוס
מים
0.25  כפית
מלח
1  סלסילה
פטריות שמפיניון
100  גרם
חמאה
1 
בצל קצוץ דק
0.5  כוס
מרק פטריות ר.טבעיים 220ג (1 כף אבקת תיבול פטריות אסם מהולה במים חמים)
0.25  כוס
יין לבן
1  מיכל
שמנת מתוקה
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת הפחזניות: מחממים את התנור לחום של כ-190 מעלות. יוצקים בתוך הסיר כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה שהכנו מראש וממיסים. מורידים את הסיר מהאש, ומוסיפים לתוכו את כוס הקמח והמלח. בוחשים היטב, ומחזירים את הסיר לאש. מבשלים תוך ערבוב מתמיד, עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. ממשיכים לבחוש.
  • שלב 2

    0 דקות
    מורידים את הסיר מהאש ומכניסים ביצה ראשונה, תוך כדי ערבוב מהיר של הבצק עד היטמעות הביצה בבצק. כך יש לעשות עם הביצה השנייה. לאחר מכן, חוזרים על הפעולה של ההוספה והערבוב עם הביצה השלישית והרביעית. ממשיכים ומערבבים את הבצק, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • שלב 3

    0 דקות
    לוקחים תבנית אפייה שטוחה ומרפדים אותה בנייר אפייה, ומשמנים מעט.
  • שלב 4

    0 דקות
    בעזרת שקית הזלפה גדולה (המשמשת לקישוט עוגות) יוצרים 12 גושי בצק נאים, הנראים כפחזניות. בזמן האפייה הבצק תופח ומתרחב, על כן, נניח את גושי הבצק במרחק 3 ס"מ האחד מהשני.
  • שלב 5

    40 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהפחזניות תופחות ומקבלות גוון זהוב.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים את התבנית מהתנור, ויוצרים בפחזניות חתך אופקי (מקביל לבסיס הפחזנית) ובגובה 2/3 של הפחזנית, על מנת שהאדים שבפחזנית יתאדו ושהפחזנית תישאר קריספית. מצננים את הפחזניות. מרחיבים את החתך שביצענו, וכך נקבל 2 חלקים. את תוכן הפחזנית מוציאים, על מנת שיהיה לנו מקום למילוי.
  • שלב 7

    0 דקות
    הכנת מילוי הפטריות: קוצצים את הבצל דק. את הפטריות מנקים במפית וחותכים לרצועות. בסיר קטן מחממים את החמאה, וממיסים אותה. מוסיפים את הבצל, ומטגנים תוך ערבוב עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים, תוך ערבוב, עד שינוי הצבע של הפטריות. מוסיפים 1/2 כוס מרק פטריות, ומערבבים כדקה אחת.
  • שלב 8

    0 דקות
    מקטינים את הלהבה ללהבה נמוכה, מוסיפים לסיר מיכל אחד של שמנת מתוקה ומערבבים. מוסיפים 1/4 כוס יין לבן, קורט מלח ופלפל שחור, ומערבבים. אם המילוי מימי מידי, ממשיכים לבשל עד להסמכתו. מורידים את הסיר מהכיריים.
  • שלב 9

    0 דקות
    ההגשה: לפני ההגשה ממלאים את בסיס הפחזנית במלית הפטריות החמה, ומכסים בכיפה. מניחים את הפחזנית בצלחת הגשה נאה. יוצקים מעל רוטב פטריות סמיך ומגישים. בתיאבון!
  • שלב 10

    1 דקות
    ניתן להמיר את פטריות השמפיניון בפטריות יער. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

שלב 1 מתוך 10

הכנת הפחזניות: מחממים את התנור לחום של כ-190 מעלות. יוצקים בתוך הסיר כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה שהכנו מראש וממיסים. מורידים את הסיר מהאש, ומוסיפים לתוכו את כוס הקמח והמלח. בוחשים היטב, ומחזירים את הסיר לאש. מבשלים תוך ערבוב מתמיד, עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. ממשיכים לבחוש.

פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

שלב 2 מתוך 10

מורידים את הסיר מהאש ומכניסים ביצה ראשונה, תוך כדי ערבוב מהיר של הבצק עד היטמעות הביצה בבצק. כך יש לעשות עם הביצה השנייה. לאחר מכן, חוזרים על הפעולה של ההוספה והערבוב עם הביצה השלישית והרביעית. ממשיכים ומערבבים את הבצק, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

שלב 3 מתוך 10

לוקחים תבנית אפייה שטוחה ומרפדים אותה בנייר אפייה, ומשמנים מעט.

פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

שלב 4 מתוך 10

בעזרת שקית הזלפה גדולה (המשמשת לקישוט עוגות) יוצרים 12 גושי בצק נאים, הנראים כפחזניות. בזמן האפייה הבצק תופח ומתרחב, על כן, נניח את גושי הבצק במרחק 3 ס"מ האחד מהשני.

פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

שלב 5 מתוך 10

מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהפחזניות תופחות ומקבלות גוון זהוב.

פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

שלב 6 מתוך 10

מוציאים את התבנית מהתנור, ויוצרים בפחזניות חתך אופקי (מקביל לבסיס הפחזנית) ובגובה 2/3 של הפחזנית, על מנת שהאדים שבפחזנית יתאדו ושהפחזנית תישאר קריספית. מצננים את הפחזניות. מרחיבים את החתך שביצענו, וכך נקבל 2 חלקים. את תוכן הפחזנית מוציאים, על מנת שיהיה לנו מקום למילוי.

פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

שלב 7 מתוך 10

הכנת מילוי הפטריות: קוצצים את הבצל דק. את הפטריות מנקים במפית וחותכים לרצועות. בסיר קטן מחממים את החמאה, וממיסים אותה. מוסיפים את הבצל, ומטגנים תוך ערבוב עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים, תוך ערבוב, עד שינוי הצבע של הפטריות. מוסיפים 1/2 כוס מרק פטריות, ומערבבים כדקה אחת.

פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

שלב 8 מתוך 10

מקטינים את הלהבה ללהבה נמוכה, מוסיפים לסיר מיכל אחד של שמנת מתוקה ומערבבים. מוסיפים 1/4 כוס יין לבן, קורט מלח ופלפל שחור, ומערבבים. אם המילוי מימי מידי, ממשיכים לבשל עד להסמכתו. מורידים את הסיר מהכיריים.

פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

שלב 9 מתוך 10

ההגשה: לפני ההגשה ממלאים את בסיס הפחזנית במלית הפטריות החמה, ומכסים בכיפה. מניחים את הפחזנית בצלחת הגשה נאה. יוצקים מעל רוטב פטריות סמיך ומגישים. בתיאבון!

פחזניות במילוי פטריות שמפיניון

שלב 10 מתוך 10

ניתן להמיר את פטריות השמפיניון בפטריות יער. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • טאפסים
  • דל סוכר
  • מתאבנים
  • ארוחת ערב
  • ארוחת בוקר
  • מנה ראשונה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פחזניות

    פחזניות

    40 דקות מאתגר
  • פחזניות במילוי קצפת

    פחזניות במילוי קצפת

    30 דקות בינוני
  • פחזניות במילוי גלידת וניל וגנאש שוקולד

    פחזניות במילוי גלידת וניל וגנאש שוקולד

    60 דקות בינוני
  • פחזניות במילוי קרם ובציפוי קרמל

    פחזניות במילוי קרם ובציפוי קרמל

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים