-
שלב 1
5 דקות
בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, חמאה, חלב, מלח וסוכר.
-
שלב 2
5 דקות
מוסיפים קמח ומערבבים בזריזות, מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שהבצק מתגבש ונפרד מהדפנות של הסיר.
-
שלב 3
5 דקות
מדליקים שוב את האש ומערבבים עוד דקה, כדי לייבש מעט את הבצק.
-
שלב 4
10 דקות
מסירים מהאש, מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים אותו במהירות בינונית גבוהה. בהתחלה הבצק יוציא המון אדים וכשאין כבר אדים אפשר להתחיל להוסיף את הביצים.
-
שלב 5
2 דקות
מוסיפים ביצה ומטמיעים אותה לחלוטין בבצק, זה שלב מאוד מאוד קריטי וחשוב אל תוותרו על הוספת הביצים בהדרגתיות.
-
שלב 6
2 דקות
בסוף יתקבל בצק אחיד ודביק, ועושים את מבחן האצבע:
תופסים חתיכת בצק בין שתי אצבעות ורואים שנמתח חוט ביניהן.
-
שלב 7
1 דקות
מעבירים את הבצק לשק זילוף.
-
שלב 8
1 דקות
מחממים תנור לחום של 170 מעלות על תוכנית טורבו, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
שלב 9
5 דקות
מזלפים פחזניות על התבנית (אם אין לכם איך לזלף אפשר להניח תלוליות בעזרת 2 כפות).
-
שלב 10
30 דקות
אופים 25-30 דקות. אסור לפתוח את התנור באמצע!!!!
-
שלב 11
10 דקות
מצננים את הפחזניות לחלוטין.
-
שלב 12
5 דקות
לטופי קרמל מלוח:
בסיר על האש מערבבים סוכר ומים, עד שמתחיל לקבל צבע חום ענברי, מוסיפים את השמנת (עדיף חמה) ומבשלים שוב עד לאיחוד המצרכים.
-
שלב 13
5 דקות
מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לתערובת חלקה וקצת סמיכה, ומסירים מהאש.
-
שלב 14
5 דקות
מצננים במקרר.
-
שלב 15
5 דקות
לקרם:
בקערת המיקסר מקציפים אינסטנט פודינג קרמל מלוח, חלב ושמנת להקצפה לקרם יציב.
-
שלב 16
5 דקות
מעבירים את הקרם לשק זילוף.
-
שלב 17
1 דקות
חותכים את החלק העליון של כל פחזנית ומניחים בצד.
-
שלב 18
5 דקות
מזלפים מהקרם בנדיבות לכל פחזנית ריקה, ומעל מזלפים רוטב טופי קרמל.
-
שלב 19
5 דקות
מניחים מעל הקרם את החלק העליון של הפחזנית ששמרנו בצד.
-
שלב 20
1 דקות
מקשטים באבקת סוכר.
רצוי לצנן כמה שעות לפני שמגישים.
כתוב ביקורת