דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פיצה או פוקצה מתכון איטלקי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אריה בן יהודה
יאמי, איטליה הקטנה אצלכם בתנור

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים לפיצה 1 קג אסם
280  מיליליטר
מים
8  גרם
שמרים יבשים (או 16 ג שמרים טריים)
12  גרם
מלח
1  כפית
שמן זית
1  חבילה
רסק עגבניות (סוג של רסק)
120  גרם
גבינת מוצרלה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מלח.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את המים לשמרים ומערבבים. מוסיפים את המים באיטיות. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי לישה.
  • שלב 3

    0 דקות
    לשים במהירות נמוכה עד להיווצרות כדור. על הבצק להיות רך ואלסטי. כשהבצק רך (אך לא דביק) ואלסטי- הוא מוכן.
  • שלב 4

    0 דקות
    בשלב זה ממתינים חמש דקות, נותנים למערבל עוד 10 סיבובים איטיים וזהו.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותה בכף אחת של שמן זית, מחזירים את הבצק ומגלגלים אותו בשמן כך שיצופה מכל צדדיו. השימון מונע ממנו להתייבש ולהתחמצן בעת התפיחה. מניחים בקערה ל-10 דק', מוציאים ויוצרים ממנו גליל.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים את גליל הבצק למשטח מקומח. את הגליל מחלקים לארבעה כדורים שווים בני כ-200 גרם.
  • שלב 7

    0 דקות
    מגלגלים כל כדור לגליל, לוחצים עם כרית כף היד להוצאת האוויר, מגלגלים בין כפות הידיים, מסובבים את הכדור ומגלגלים מכל צדדיו. חשוב שלא יווצר חריץ בחלקו התחתון של הכדור, ואם נוצר- נאחה אותו בעזרת האצבעות. כך ממשיכים עם כל הכדורים, מניחים אותם על-גבי משטח מקומח ומכסים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מניחים אותו לשעתיים בחוץ שיתפח.
  • שלב 9

    0 דקות
    בזמן שהבצק תופח, מחממים את התנור על החום הגבוה ביותר. אם יש ברשותכם אבן שמוט לפיצה, נמקם אותה בחלק האמצעי-תחתון של התנור (אם יש ארבעה חריצים לתבניות, האבן תיכנס לחריץ השני מלמטה). אופציה נוספת היא פשוט לקחת אריח קרמיקה חלק ולמקם אותו על-גבי תבנית, מאחר וגם קרמיקה סופחת חום באופן נפלא.
  • שלב 10

    0 דקות
    משהבצק תפח, לוקחים כל כדור ומשטחים אותו. מעבירים את הבצק לפלטה עם מעט סולת למניעת הידבקות.
  • שלב 11

    0 דקות
    מכינים רוטב משמן זית ורסק העגבניות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מורחים מעט מהרוטב- שלוש כפות רוטב יספיקו לחלוטין לכדור בצק, נפזר מהר (כדי שהרוטב לא ירטיב מדי את הבצק) ונשאיר שוליים של כסנטימטר אחד.
  • שלב 13

    0 דקות
    מניחים תוספות וגבינה.
פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 1 מתוך 13

מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מלח.

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 2 מתוך 13

מוסיפים את המים לשמרים ומערבבים. מוסיפים את המים באיטיות. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי לישה.

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 3 מתוך 13

לשים במהירות נמוכה עד להיווצרות כדור. על הבצק להיות רך ואלסטי. כשהבצק רך (אך לא דביק) ואלסטי- הוא מוכן.

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 4 מתוך 13

בשלב זה ממתינים חמש דקות, נותנים למערבל עוד 10 סיבובים איטיים וזהו.

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 5 מתוך 13

מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותה בכף אחת של שמן זית, מחזירים את הבצק ומגלגלים אותו בשמן כך שיצופה מכל צדדיו. השימון מונע ממנו להתייבש ולהתחמצן בעת התפיחה. מניחים בקערה ל-10 דק', מוציאים ויוצרים ממנו גליל.

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 6 מתוך 13

מעבירים את גליל הבצק למשטח מקומח. את הגליל מחלקים לארבעה כדורים שווים בני כ-200 גרם.

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 7 מתוך 13

מגלגלים כל כדור לגליל, לוחצים עם כרית כף היד להוצאת האוויר, מגלגלים בין כפות הידיים, מסובבים את הכדור ומגלגלים מכל צדדיו. חשוב שלא יווצר חריץ בחלקו התחתון של הכדור, ואם נוצר- נאחה אותו בעזרת האצבעות. כך ממשיכים עם כל הכדורים, מניחים אותם על-גבי משטח מקומח ומכסים.

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 8 מתוך 13

מניחים אותו לשעתיים בחוץ שיתפח.

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 9 מתוך 13

בזמן שהבצק תופח, מחממים את התנור על החום הגבוה ביותר. אם יש ברשותכם אבן שמוט לפיצה, נמקם אותה בחלק האמצעי-תחתון של התנור (אם יש ארבעה חריצים לתבניות, האבן תיכנס לחריץ השני מלמטה). אופציה נוספת היא פשוט לקחת אריח קרמיקה חלק ולמקם אותו על-גבי תבנית, מאחר וגם קרמיקה סופחת חום באופן נפלא.

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 10 מתוך 13

משהבצק תפח, לוקחים כל כדור ומשטחים אותו. מעבירים את הבצק לפלטה עם מעט סולת למניעת הידבקות.

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 11 מתוך 13

מכינים רוטב משמן זית ורסק העגבניות.

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 12 מתוך 13

מורחים מעט מהרוטב- שלוש כפות רוטב יספיקו לחלוטין לכדור בצק, נפזר מהר (כדי שהרוטב לא ירטיב מדי את הבצק) ונשאיר שוליים של כסנטימטר אחד.

פיצה או פוקצה מתכון איטלקי

שלב 13 מתוך 13

מניחים תוספות וגבינה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • מתכונים לפיצה
  • אוכל למסיבת ילדים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פיצה פסטה מטריפה

    פיצה פסטה מטריפה

    45 דקות קל
  • פיצה'לה - גם ילדים יכולים להכין

    פיצה'לה - גם ילדים יכולים להכין

    55 דקות בינוני
  • פיצה עם אננס

    פיצה עם אננס

    60 דקות בינוני
  • פיצה מקמח שמרים

    פיצה מקמח שמרים

    55 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים