-
שלב 1
0 דקות
מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מלח.
-
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את המים לשמרים ומערבבים. מוסיפים את המים באיטיות. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי לישה.
-
שלב 3
0 דקות
לשים במהירות נמוכה עד להיווצרות כדור. על הבצק להיות רך ואלסטי. כשהבצק רך (אך לא דביק) ואלסטי- הוא מוכן.
-
שלב 4
0 דקות
בשלב זה ממתינים חמש דקות, נותנים למערבל עוד 10 סיבובים איטיים וזהו.
-
שלב 5
0 דקות
מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותה בכף אחת של שמן זית, מחזירים את הבצק ומגלגלים אותו בשמן כך שיצופה מכל צדדיו. השימון מונע ממנו להתייבש ולהתחמצן בעת התפיחה. מניחים בקערה ל-10 דק', מוציאים ויוצרים ממנו גליל.
-
שלב 6
0 דקות
מעבירים את גליל הבצק למשטח מקומח. את הגליל מחלקים לארבעה כדורים שווים בני כ-200 גרם.
-
שלב 7
0 דקות
מגלגלים כל כדור לגליל, לוחצים עם כרית כף היד להוצאת האוויר, מגלגלים בין כפות הידיים, מסובבים את הכדור ומגלגלים מכל צדדיו. חשוב שלא יווצר חריץ בחלקו התחתון של הכדור, ואם נוצר- נאחה אותו בעזרת האצבעות. כך ממשיכים עם כל הכדורים, מניחים אותם על-גבי משטח מקומח ומכסים.
-
שלב 8
0 דקות
מניחים אותו לשעתיים בחוץ שיתפח.
-
שלב 9
0 דקות
בזמן שהבצק תופח, מחממים את התנור על החום הגבוה ביותר. אם יש ברשותכם אבן שמוט לפיצה, נמקם אותה בחלק האמצעי-תחתון של התנור (אם יש ארבעה חריצים לתבניות, האבן תיכנס לחריץ השני מלמטה). אופציה נוספת היא פשוט לקחת אריח קרמיקה חלק ולמקם אותו על-גבי תבנית, מאחר וגם קרמיקה סופחת חום באופן נפלא.
-
שלב 10
0 דקות
משהבצק תפח, לוקחים כל כדור ומשטחים אותו. מעבירים את הבצק לפלטה עם מעט סולת למניעת הידבקות.
-
שלב 11
0 דקות
מכינים רוטב משמן זית ורסק העגבניות.
-
שלב 12
0 דקות
מורחים מעט מהרוטב- שלוש כפות רוטב יספיקו לחלוטין לכדור בצק, נפזר מהר (כדי שהרוטב לא ירטיב מדי את הבצק) ונשאיר שוליים של כסנטימטר אחד.
-
שלב 13
0 דקות
מניחים תוספות וגבינה.
כתוב ביקורת