-
שלב 1
0 דקות
שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק אחיד. מעבירים למשטח מקומח ולשים שלוש דקות לפחות. מוסיפים קמח או מעט מים כדי לקבל בצק גמיש ונעים.
-
שלב 2
0 דקות
יוצקים מעט שמן לקערה, מגלגלים בו את כדור הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד (שלא ייגע בבצק) ומתפיחים עד להכפל הנפח.
-
שלב 3
0 דקות
אפשר להכין בצק אפילו יום מראש ולשמור במקרר (גם ההתפחה יכולה להתבצע במקרר, היא רק לוקחת הרבה יותר זמן).
-
שלב 4
0 דקות
מערבבים את כל החומרים בקערה.
-
שלב 5
0 דקות
מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, מרדדים לעלים דקים ככל האפשר (עגולים או מלבניים).
-
שלב 6
0 דקות
יוצרים דפנות לפיצות על ידי קיפול וצביטת הבצק. חשוב להקפיד על דפנות יציבות כדי שהציפוי הנוזלי יחסית לא יברח.
-
שלב 7
0 דקות
מעבירים (ללא הציפוי) לתבנית אפייה זרוייה בסולת או קמח תירס, או מרופדת בנייר אפייה. הכי נוח לקפל את הפיצה ל-2 או 4, להעביר ולפתוח שוב על התבנית.
-
שלב 8
0 דקות
ממלאים את הפיצות בתערובת, לא גודשים יתר על המידה משום שהציפוי תופח מעט באפייה.
-
שלב 9
0 דקות
מוסיפים מה שאוהבים מעל: פירורי גבינה צהובה, ירקות, במיה ואפילו רבעי תאנים. כל הכיף הוא להכין מאפים יצירתיים ומגוונים (אבל זכרו: ילדים אוהבים אוכל פשוט).
-
שלב 10
0 דקות
אופים בתנור שחומם למקסימום במשך כ-30 דקות, עד שהבצק משחים והציפוי מזהיב.
-
שלב 11
0 דקות
מגישים מייד.
כתוב ביקורת