-
שלב 1
0 דקות
בקערת המיקסר שמים מלח, קמח ושמרים (לפי הסדר הרשום).
-
שלב 2
0 דקות
מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה. מוסיפים את רוב המים ומחכים קצת, אם בקערה יש פירורים שלא התחברו לבצק אזי מוסיפים קצת מים. כך עד שכל הקמח והמים התחברו לבצק ונצמדו לוו הלישה.
-
שלב 3
0 דקות
עכשיו מגבירים את המהירות ולאט לאט מוסיפים את השמן.
-
שלב 4
0 דקות
אם הבצק רך מדי ודביק אפשר להוסיף כף קמח, אם הוא קשה מדי יש להוסיף כף מים, בכל מקרה התוצאה הסופית צריכה להיות בצק רך ולא דביק, שנפרד מדפנות הקערה.
-
שלב 5
0 דקות
נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות לאחר התגבשות הבצק. לאחר מכן מוצאים את הבצק למשטח עבודה מקומח בעדינות ויוצרים מהבצק כדור, את כדור הבצק משמנים עם קצת שמן זית כדי שלא יתייבש.
-
שלב 6
0 דקות
מחזירים את הבצק לקערת המיקסר ומכסים את הקערה בניילון ניצמד.
-
שלב 7
0 דקות
שמים את הקערה במקום חמים וללא רוח כדי שיתפח במשך שעה או עד שנפחו הוכפל.
-
שלב 8
0 דקות
מחממים תנור ל 220 מעלות.
-
שלב 9
0 דקות
לאחר שהבצק תפח מוצאים אותו למשטח העבודה ולשים אותו קלות כדי להוציא ממנו את בועות האויר. אם החלטנו שעושים פיצות אישיות אז זה הזמן לחלק את הבצק ל 4 חתיכות, אם לא אז ממשיכים.
-
שלב 10
0 דקות
מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ומניחים בצד למנוחה של כ- 10 דקות.
-
שלב 11
0 דקות
לאחר המנוחה פותחים ומותחים את הבצק לצורה ולגודל הרצוי.
-
שלב 12
0 דקות
כאן המקום לציין שניתן לעשות את זה בעזרת מערוך ולרדד לעובי של חצי ס"מ אבל. כדי לקבל פיצה עם שוליים עבים כמו בפיצריה יש לעשות את זה בידיים בלבד.
-
שלב 13
0 דקות
לוקחים כל כדור בצק ועל משטח מקומח בעדינות משטחים אותו קצת לצורה של פיתה, אחר כך לוקחים בידיים ותוך כדי תפיסה עדינה של השוליים מסובבים את הבצק. יש לעשות את זה מהר כדי שהבצק לא יימתח יותר מדי ויקרע. למתחילים מומלץ מערוך.
-
שלב 14
0 דקות
לאחר קבלת הצורה יש להניח את הבצק על נייר אפיה ולתת לו מנוחה של כ- 20 דקות.
-
שלב 15
0 דקות
עכשיו מורחים על הבצק את רוטב העגבניות ומעליו מפזרים גבינת מוצרלה.
-
שלב 16
0 דקות
כאן סיימנו את הפיצה הבסיסית וכעת ניתן להוסיף את כל התוספות שעולות בדעתכם. רק שימו לב: אל תיצרו עומס יתר על הפיצה והשאירו מספיק מקום בין התוספות כדי שחום התנור יוכל להגיע לגבינה ולהמיס אותה. אחרת הפיצה לא תהיה טעימה.
-
שלב 17
0 דקות
אם חשקה נפשכם בתוספות מרובות אפשר לאפות בשני שלבים: לאפות פיצה בסיסית כחמש דק' בחום של 220 מעלות, ואז להוסיף תוספות ולאפות שוב כחמש דק'. יש להיזהר שהבצק לא יישרף.
-
שלב 18
0 דקות
אופים כ-9 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
-
שלב 19
0 דקות
לאחר האפיה לפזר פרמזן ולהגיש.
כתוב ביקורת