דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פיצה למתחילים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פיצה למתחילים

פיצה למתחילים

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: ראובן קרט
מתכון לפיצה ביתית. מפורט ביותר במיוחד עבור מי שלא עשה זאת לפני כן מעולם

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח לבן
1  כף
שמרים יבשים יבשים
250  מיליליטר
מים
0.5  כפית
מלח
0.25  כוס
שמן זית
0.5  כוס
רוטב עגבניות לפיצה
300  גרם
גבינת מוצרלה מגוררת
3  כפות
גבינת פרמזן מגוררת מגורר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    בקערת המיקסר שמים מלח, קמח ושמרים (לפי הסדר הרשום).
  • שלב 2

    0 דקות
    מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה. מוסיפים את רוב המים ומחכים קצת, אם בקערה יש פירורים שלא התחברו לבצק אזי מוסיפים קצת מים. כך עד שכל הקמח והמים התחברו לבצק ונצמדו לוו הלישה.
  • שלב 3

    0 דקות
    עכשיו מגבירים את המהירות ולאט לאט מוסיפים את השמן.
  • שלב 4

    0 דקות
    אם הבצק רך מדי ודביק אפשר להוסיף כף קמח, אם הוא קשה מדי יש להוסיף כף מים, בכל מקרה התוצאה הסופית צריכה להיות בצק רך ולא דביק, שנפרד מדפנות הקערה.
  • שלב 5

    0 דקות
    נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות לאחר התגבשות הבצק. לאחר מכן מוצאים את הבצק למשטח עבודה מקומח בעדינות ויוצרים מהבצק כדור, את כדור הבצק משמנים עם קצת שמן זית כדי שלא יתייבש.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחזירים את הבצק לקערת המיקסר ומכסים את הקערה בניילון ניצמד.
  • שלב 7

    0 דקות
    שמים את הקערה במקום חמים וללא רוח כדי שיתפח במשך שעה או עד שנפחו הוכפל.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים תנור ל 220 מעלות.
  • שלב 9

    0 דקות
    לאחר שהבצק תפח מוצאים אותו למשטח העבודה ולשים אותו קלות כדי להוציא ממנו את בועות האויר. אם החלטנו שעושים פיצות אישיות אז זה הזמן לחלק את הבצק ל 4 חתיכות, אם לא אז ממשיכים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ומניחים בצד למנוחה של כ- 10 דקות.
  • שלב 11

    0 דקות
    לאחר המנוחה פותחים ומותחים את הבצק לצורה ולגודל הרצוי.
  • שלב 12

    0 דקות
    כאן המקום לציין שניתן לעשות את זה בעזרת מערוך ולרדד לעובי של חצי ס"מ אבל. כדי לקבל פיצה עם שוליים עבים כמו בפיצריה יש לעשות את זה בידיים בלבד.
  • שלב 13

    0 דקות
    לוקחים כל כדור בצק ועל משטח מקומח בעדינות משטחים אותו קצת לצורה של פיתה, אחר כך לוקחים בידיים ותוך כדי תפיסה עדינה של השוליים מסובבים את הבצק. יש לעשות את זה מהר כדי שהבצק לא יימתח יותר מדי ויקרע. למתחילים מומלץ מערוך.
  • שלב 14

    0 דקות
    לאחר קבלת הצורה יש להניח את הבצק על נייר אפיה ולתת לו מנוחה של כ- 20 דקות.
  • שלב 15

    0 דקות
    עכשיו מורחים על הבצק את רוטב העגבניות ומעליו מפזרים גבינת מוצרלה.
  • שלב 16

    0 דקות
    כאן סיימנו את הפיצה הבסיסית וכעת ניתן להוסיף את כל התוספות שעולות בדעתכם. רק שימו לב: אל תיצרו עומס יתר על הפיצה והשאירו מספיק מקום בין התוספות כדי שחום התנור יוכל להגיע לגבינה ולהמיס אותה. אחרת הפיצה לא תהיה טעימה.
  • שלב 17

    0 דקות
    אם חשקה נפשכם בתוספות מרובות אפשר לאפות בשני שלבים: לאפות פיצה בסיסית כחמש דק' בחום של 220 מעלות, ואז להוסיף תוספות ולאפות שוב כחמש דק'. יש להיזהר שהבצק לא יישרף.
  • שלב 18

    0 דקות
    אופים כ-9 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
  • שלב 19

    0 דקות
    לאחר האפיה לפזר פרמזן ולהגיש.
פיצה למתחילים

שלב 1 מתוך 19

בקערת המיקסר שמים מלח, קמח ושמרים (לפי הסדר הרשום).

פיצה למתחילים

שלב 2 מתוך 19

מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה. מוסיפים את רוב המים ומחכים קצת, אם בקערה יש פירורים שלא התחברו לבצק אזי מוסיפים קצת מים. כך עד שכל הקמח והמים התחברו לבצק ונצמדו לוו הלישה.

פיצה למתחילים

שלב 3 מתוך 19

עכשיו מגבירים את המהירות ולאט לאט מוסיפים את השמן.

פיצה למתחילים

שלב 4 מתוך 19

אם הבצק רך מדי ודביק אפשר להוסיף כף קמח, אם הוא קשה מדי יש להוסיף כף מים, בכל מקרה התוצאה הסופית צריכה להיות בצק רך ולא דביק, שנפרד מדפנות הקערה.

פיצה למתחילים

שלב 5 מתוך 19

נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות לאחר התגבשות הבצק. לאחר מכן מוצאים את הבצק למשטח עבודה מקומח בעדינות ויוצרים מהבצק כדור, את כדור הבצק משמנים עם קצת שמן זית כדי שלא יתייבש.

פיצה למתחילים

שלב 6 מתוך 19

מחזירים את הבצק לקערת המיקסר ומכסים את הקערה בניילון ניצמד.

פיצה למתחילים

שלב 7 מתוך 19

שמים את הקערה במקום חמים וללא רוח כדי שיתפח במשך שעה או עד שנפחו הוכפל.

פיצה למתחילים

שלב 8 מתוך 19

מחממים תנור ל 220 מעלות.

פיצה למתחילים

שלב 9 מתוך 19

לאחר שהבצק תפח מוצאים אותו למשטח העבודה ולשים אותו קלות כדי להוציא ממנו את בועות האויר. אם החלטנו שעושים פיצות אישיות אז זה הזמן לחלק את הבצק ל 4 חתיכות, אם לא אז ממשיכים.

פיצה למתחילים

שלב 10 מתוך 19

מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ומניחים בצד למנוחה של כ- 10 דקות.

פיצה למתחילים

שלב 11 מתוך 19

לאחר המנוחה פותחים ומותחים את הבצק לצורה ולגודל הרצוי.

פיצה למתחילים

שלב 12 מתוך 19

כאן המקום לציין שניתן לעשות את זה בעזרת מערוך ולרדד לעובי של חצי ס"מ אבל. כדי לקבל פיצה עם שוליים עבים כמו בפיצריה יש לעשות את זה בידיים בלבד.

פיצה למתחילים

שלב 13 מתוך 19

לוקחים כל כדור בצק ועל משטח מקומח בעדינות משטחים אותו קצת לצורה של פיתה, אחר כך לוקחים בידיים ותוך כדי תפיסה עדינה של השוליים מסובבים את הבצק. יש לעשות את זה מהר כדי שהבצק לא יימתח יותר מדי ויקרע. למתחילים מומלץ מערוך.

פיצה למתחילים

שלב 14 מתוך 19

לאחר קבלת הצורה יש להניח את הבצק על נייר אפיה ולתת לו מנוחה של כ- 20 דקות.

פיצה למתחילים

שלב 15 מתוך 19

עכשיו מורחים על הבצק את רוטב העגבניות ומעליו מפזרים גבינת מוצרלה.

פיצה למתחילים

שלב 16 מתוך 19

כאן סיימנו את הפיצה הבסיסית וכעת ניתן להוסיף את כל התוספות שעולות בדעתכם. רק שימו לב: אל תיצרו עומס יתר על הפיצה והשאירו מספיק מקום בין התוספות כדי שחום התנור יוכל להגיע לגבינה ולהמיס אותה. אחרת הפיצה לא תהיה טעימה.

פיצה למתחילים

שלב 17 מתוך 19

אם חשקה נפשכם בתוספות מרובות אפשר לאפות בשני שלבים: לאפות פיצה בסיסית כחמש דק' בחום של 220 מעלות, ואז להוסיף תוספות ולאפות שוב כחמש דק'. יש להיזהר שהבצק לא יישרף.

פיצה למתחילים

שלב 18 מתוך 19

אופים כ-9 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.

פיצה למתחילים

שלב 19 מתוך 19

לאחר האפיה לפזר פרמזן ולהגיש.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • מתכונים לפיצה
  • אוכל למסיבת ילדים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פיצה פסטה מטריפה

    פיצה פסטה מטריפה

    45 דקות קל
  • פיצה'לה - גם ילדים יכולים להכין

    פיצה'לה - גם ילדים יכולים להכין

    55 דקות בינוני
  • פיצה עם אננס

    פיצה עם אננס

    60 דקות בינוני
  • פיצה מקמח שמרים

    פיצה מקמח שמרים

    55 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים