דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פיצה מכווצ׳צ׳ת
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פיצה מכווצ׳צ׳ת

פיצה מכווצ׳צ׳ת

(0)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: מיס פטל
הפיצה המכווצ׳צת הזאת מרגישה כמו פוקאצ׳ה שמנמנה עם רוטב מושלם של פרפקטו, יחד עם תוספות ישראליות המורגשות בכל ביס

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח (רצוי קמח פיצה)
670  מיליליטר
מים קרים
25  גרם
שמרים טריים
3  כפות
שמן זית (30 גרם)
25  גרם
מלח
1  צנצנת
רוטב עגבניות ובזיליקום או קלאסי פרפקטו
250  גרם
גבינת מוצרלה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    להכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קודם כל מים קרים. מוסיפים את הקמח ומפוררים מעל הקמח את השמרים. מתחילים לישה במהירות נמוכה לאיחוד החומרים, למשך 3 דקות לערך. מוסיפים את שמן הזית והמלח וממשיכים לישה לעוד 7 דקות. מעבירים את הבצק לקופסה/קערה גדולה. מניחים את הבצק שעה בטמפ’ החדר ומיד אח”כ מעבירים למקרר. הבצק עם כמות השמרים הנ”ל מותאם להתפחה של 12 שעות (שרובן במקרר). ככה זה הכי נוח להכנה לפני החג. אם לא רוצים התפחת לילה במקרר אז פשוט מכפילים את כמות השמרים, סה״כ 50 גרם שמרים טריים ל-1 ק״ג קמח. ואז אפשר להתפיח כרגיל שעה וחצי-שעתיים בטמפ׳ החדר.
  • שלב 2

    5 דקות
    שעתיים לפני האפייה מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-6 חתיכות. מניחים לחתיכות לנוח 15 דקות (חשוב לכסות). לאחר המנוחה מרדדים כל חתיכת בצק למלבן ארוך, חשוב שהמשטח יהיה מקומח מעט.
  • שלב 3

    5 דקות
    על כל מלבן בצק מורחים רוטב עגבניות פרפקטו קלאסי/בזיליקום. מפזרים מוצרלה או כל גבינה אחרת ותוספות ישראליות אהובות כמו זיתים/עלי זעתר/תירס/בצל/שומשום וכו׳.
  • שלב 4

    5 דקות
    לתנועת הכיווץ- מניחים יד אחת בצמוד לחלקו העליון של הבצק ויד שנייה בצמוד לחלקו התחתון של הבצק, ופשוט דוחפים את שתי הקצוות כלפי פנימה. מעבירים את הריבועים שנוצרו לתבנית אפייה כשהם צמודים אחד לשני, נוח לאפות בתבנית תנור רגילה או תבנית 40*30.
  • שלב 5

    15 דקות
    מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות טורבו.
פיצה מכווצ׳צ׳ת

שלב 1 מתוך 5

להכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קודם כל מים קרים. מוסיפים את הקמח ומפוררים מעל הקמח את השמרים. מתחילים לישה במהירות נמוכה לאיחוד החומרים, למשך 3 דקות לערך. מוסיפים את שמן הזית והמלח וממשיכים לישה לעוד 7 דקות. מעבירים את הבצק לקופסה/קערה גדולה. מניחים את הבצק שעה בטמפ’ החדר ומיד אח”כ מעבירים למקרר. הבצק עם כמות השמרים הנ”ל מותאם להתפחה של 12 שעות (שרובן במקרר). ככה זה הכי נוח להכנה לפני החג. אם לא רוצים התפחת לילה במקרר אז פשוט מכפילים את כמות השמרים, סה״כ 50 גרם שמרים טריים ל-1 ק״ג קמח. ואז אפשר להתפיח כרגיל שעה וחצי-שעתיים בטמפ׳ החדר.

פיצה מכווצ׳צ׳ת

שלב 2 מתוך 5

שעתיים לפני האפייה מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-6 חתיכות. מניחים לחתיכות לנוח 15 דקות (חשוב לכסות). לאחר המנוחה מרדדים כל חתיכת בצק למלבן ארוך, חשוב שהמשטח יהיה מקומח מעט.

פיצה מכווצ׳צ׳ת

שלב 3 מתוך 5

על כל מלבן בצק מורחים רוטב עגבניות פרפקטו קלאסי/בזיליקום. מפזרים מוצרלה או כל גבינה אחרת ותוספות ישראליות אהובות כמו זיתים/עלי זעתר/תירס/בצל/שומשום וכו׳.

פיצה מכווצ׳צ׳ת

שלב 4 מתוך 5

לתנועת הכיווץ- מניחים יד אחת בצמוד לחלקו העליון של הבצק ויד שנייה בצמוד לחלקו התחתון של הבצק, ופשוט דוחפים את שתי הקצוות כלפי פנימה. מעבירים את הריבועים שנוצרו לתבנית אפייה כשהם צמודים אחד לשני, נוח לאפות בתבנית תנור רגילה או תבנית 40*30.

פיצה מכווצ׳צ׳ת

שלב 5 מתוך 5

מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות טורבו.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חברים
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • גבינות
  • מהתנור
  • מתאבנים
  • ארוחה קלה
  • ארוחת ערב
  • אמצע שבוע
  • מנה עיקרית
  • מנה ראשונה
  • מוצרי מאפה
  • מנה עליונה
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים קלים
  • אוכל ים תיכוני
  • מתכונים לפיצה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פיצה פסטה מטריפה

    פיצה פסטה מטריפה

    45 דקות קל
  • פיצה'לה - גם ילדים יכולים להכין

    פיצה'לה - גם ילדים יכולים להכין

    55 דקות בינוני
  • פיצה עם אננס

    פיצה עם אננס

    60 דקות בינוני
  • פיצה מקמח שמרים

    פיצה מקמח שמרים

    55 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים