-
שלב 1
0 דקות
הכינו את הבצק מספיק זמן מראש, עוד הרבה לפני שפיתחתם רעב, כדי שלא תצטרכו להאיץ בשמרים לסיים את פעולתם לפני הזמן.
-
שלב 2
0 דקות
שמים את כל החומרים (מלבד השמן) בקערה גדולה, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש.
-
שלב 3
0 דקות
מתפיחים את הבצק בכלי גדול מכוסה במגבת במשך כשעתיים.
-
שלב 4
0 דקות
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לשמונה כדורים, ומרדדים כל כדור לגודל של פיצה.
-
שלב 5
0 דקות
חלק חשוב מהצלחת הפיצה טמון ברוטב, היות שהוא המקשר בין הבצק לגבינה, ואם משתמשים במוצרלה - היא תספח את טעמו. לכן, יש להקפיד להשתמש בעגבניות בשלות, רצוי אשכולות או תמר.
-
שלב 6
0 דקות
שמים בסיר קטן ועמוק מעט שמן זית ומטגנים קלות, על אש בינונית את פרוסות שיני השום (נזהרים שלא לחרוך אותן). מוסיפים את העגבניות ואת שאר המרכיבים ומערבבים.
-
שלב 7
0 דקות
מבשלים על אש קטנה עם מכסה פתוח במשך כ-45 דקות עד שהרוטב מסמיך.
-
שלב 8
0 דקות
מקררים את הרוטב לפני שמורחים אותו על הבצק. מומלץ להיעזר במצקת למריחת הרוטב.
-
שלב 9
0 דקות
מרדדים את בצק הפיצה לגודל של תבנית, מורחים עליו את רוטב העגבניות ומפזרים מעל גבינת מוצרלה מגוררת.
-
שלב 10
0 דקות
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כ-15 דקות.
-
שלב 11
0 דקות
מתכון מהיר לפיצה אם לא רוצים להכין בצק שמרים, או אם יש חשק מיידי לפיצה:
-
שלב 12
0 דקות
מערבבים את הקטשופ עם רסק העגבניות בקערה קטנה.
-
שלב 13
5 דקות
מורחים את הרוטב על גבי הפיתה (ניתן גם על גבי מלאווח, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), מפזרים מעל את הגבינה.
-
שלב 14
0 דקות
מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כעשר דקות או עד שהגבינה נמסה.
בתיאבון!
כתוב ביקורת