מכינים את הקרמל ישר על הגז, בתוך התבנית. שימו לב לגוון (ככל שיותר כהה, יותר מריר).
שלב 2
0 דקות
מניחים להתקררות על השיש.
שלב 3
0 דקות
מחממים את החלב עם וניל וסוכר (לבדוק עם קצה האצבע: אין לתת לחלב לרתוח!). יש לוודא שהסוכר נמס בטרם מכבים.
שלב 4
0 דקות
בקערה טורפים את הביצים (שלמות). אין צורך שיהיה הרבה קצף (אפשר לעבוד ידנית עם מטרפה, או עם מיקסר).
שלב 5
0 דקות
שלב חשוב ביותר: השוואת טמפרטורות (הרי לא רוצים להגיש ביצה מקושקשת מתוקה). יש לשפוך, לאט אך תדיר, חוט של תערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד. אפשר להגביר את הזרם לקראת הסוף אך לא להרפות בערבוב!
שלב 6
5 דקות
מעבירים את התערובת של החלב והביצים לתבנית - עגולה עם חור או שתי תבניות אינגליש קייק (מומלץ שאת הכוס האחרונה של התערובת תוסיפו כשהתבנית כבר בתנור, ע"מ שלא תישפך בדרך אליו).
שלב 7
0 דקות
מכניסים לתנור מחומם ל-175 מעלות, למשך כ-40 דקות.
שלב 8
0 דקות
אין צורך לאמבט מים.
שלב 9
0 דקות
בסוף האפייה לפלאן יש קרום כהה למעלה.
שלב 10
0 דקות
עדיף לתת לו כמה שעות במקרר בטרם הופכים אותו על צלחת הגשה בעלת שפה מוגבהת, כדי שהקרמל לא ינזל. מומלץ להעביר סכין ללא שיניים בדפנות התבנית.
שלב 1
מתוך
10
מכינים את הקרמל ישר על הגז, בתוך התבנית. שימו לב לגוון (ככל שיותר כהה, יותר מריר).
שלב 2
מתוך
10
מניחים להתקררות על השיש.
שלב 3
מתוך
10
מחממים את החלב עם וניל וסוכר (לבדוק עם קצה האצבע: אין לתת לחלב לרתוח!). יש לוודא שהסוכר נמס בטרם מכבים.
שלב 4
מתוך
10
בקערה טורפים את הביצים (שלמות). אין צורך שיהיה הרבה קצף (אפשר לעבוד ידנית עם מטרפה, או עם מיקסר).
שלב 5
מתוך
10
שלב חשוב ביותר: השוואת טמפרטורות (הרי לא רוצים להגיש ביצה מקושקשת מתוקה). יש לשפוך, לאט אך תדיר, חוט של תערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד. אפשר להגביר את הזרם לקראת הסוף אך לא להרפות בערבוב!
שלב 6
מתוך
10
מעבירים את התערובת של החלב והביצים לתבנית - עגולה עם חור או שתי תבניות אינגליש קייק (מומלץ שאת הכוס האחרונה של התערובת תוסיפו כשהתבנית כבר בתנור, ע"מ שלא תישפך בדרך אליו).
שלב 7
מתוך
10
מכניסים לתנור מחומם ל-175 מעלות, למשך כ-40 דקות.
שלב 8
מתוך
10
אין צורך לאמבט מים.
שלב 9
מתוך
10
בסוף האפייה לפלאן יש קרום כהה למעלה.
שלב 10
מתוך
10
עדיף לתת לו כמה שעות במקרר בטרם הופכים אותו על צלחת הגשה בעלת שפה מוגבהת, כדי שהקרמל לא ינזל. מומלץ להעביר סכין ללא שיניים בדפנות התבנית.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0