דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פלפלונים ממולאים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פלפלונים ממולאים

פלפלונים ממולאים

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ליאור ברס
חיבור של טעמים, צבעים ומרקמים. מנה ראשונה או פתיח שיהממו את החברים

רכיבים

מנות 5

המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
20 
פלפל אדום קטנים וצבעוניים
1  גלגל
גבינה צפתית פרוסה לעיגולים
1  חבילה
עלי בייבי שטופים.
5  כפות
גבינת פרמזן מגוררת מגוררת
0.5  כוס
שמן זית
1  כפית
שום כתוש
2  כפות
חומץ
1  קורט
מלח מלח
1  כפית
חרדל
4  כפות
חומץ
0.25  כוס
שמן זית
1  כפית
שום כתוש
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל לפי הטעם
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בוחרים 12 פלפלים, את היפים ביותר, ומניחים אותם בצד.
  • שלב 2

    0 דקות
    את שאר הפלפלים קולים בתנור, איך שהם, עד שהם משחימים, בערך כ-5 דק' מכל צד, בחום של 200 מעלות. (חשוב שהפלפלים יהיו רכים ונוחים לקילוף).
  • שלב 3

    0 דקות
    בזמן שהפלפלים בתנור, לוקחים את כמות הפלפלים שנותרו ומורידים להם את הראש (בלי לזרוק את הראשים! נזדקק להם אחרי זה), ומוציאים את הגרעינים, כשסיימתם הניחו אותם בצד.
  • שלב 4

    0 דקות
    לאחר שסיימתם להוציא את הגרעינים ושהפלפלים שהיו בתנור כבר התקררו, קלפו את הפלפלים הקלויים, הורידו את הראש ונקו אותם מגרעינים. (מוציאים את הגרעינים רק בשלב זה, כי עם היינו מכניסים אותם לתנור פתוחים, הם היו נשרפים. לפחות זה מה שקרה לי פעם ראשונה).
  • שלב 5

    0 דקות
    חתכו את הפלפלים הקלויים לרצועות, הכניסו אותם לקערה וערבבו אותם עם חצי כוס שמן, כפית שום, חומץ ומעט מלח. לאחר שסיימתם סגרו אותם בכלי עם מכסה.
  • שלב 6

    0 דקות
    קחו את 12 הפלפלים הטריים והכניסו אותם לתנור לזמן קצר ביותר, כ-5 דק' גג, תבדקו אותם בקפדנות ותדאגו שהקליפה שלהם לא תשנה את צבעה, ושהם ישמרו על צורתם.(בטח שלא יהיו רכים מדי). הוציאו אותם והניחו אותם בצד.
  • שלב 7

    0 דקות
    בצנצנת שימו את כל המרכיבים של הרוטב לעלים, סגרו את הצנצנת, ושקשקו היטב עד שכל החומרים יתערבבו טוב ויתאחדו לרוטב בעל צבע אחיד (אנו לא נשתמש בכל הרוטב, אני שמרתי את מה שנשאר לסלט אחר).
  • שלב 8

    0 דקות
    קחו את 12 הפלפלים השלמים והניחו אותם במגש, בתוך כל אחד מהם שימו 2-3 רצועות של פלפלים קלויים, על הפלפלים הקלויים שימו חופן של עלי בייבי, מעליהם שימו כפית או שתיים מהרוטב שהכנו (או יותר, לפי הטעם).
  • שלב 9

    0 דקות
    בשלב זה ניתן לפזר גבינת פרמזן (שלדעתי מאד תורמת לטעם) ומעל כל זה, נניח פרוסה עגולה של גבינת עיזים, לפי צבע הפלפל נתאים את הראש חזרה אל הפלפל, וכך יצרנו פלפלונים ממולאים, עם פקק נחמד.
פלפלונים ממולאים

שלב 1 מתוך 9

בוחרים 12 פלפלים, את היפים ביותר, ומניחים אותם בצד.

פלפלונים ממולאים

שלב 2 מתוך 9

את שאר הפלפלים קולים בתנור, איך שהם, עד שהם משחימים, בערך כ-5 דק' מכל צד, בחום של 200 מעלות. (חשוב שהפלפלים יהיו רכים ונוחים לקילוף).

פלפלונים ממולאים

שלב 3 מתוך 9

בזמן שהפלפלים בתנור, לוקחים את כמות הפלפלים שנותרו ומורידים להם את הראש (בלי לזרוק את הראשים! נזדקק להם אחרי זה), ומוציאים את הגרעינים, כשסיימתם הניחו אותם בצד.

פלפלונים ממולאים

שלב 4 מתוך 9

לאחר שסיימתם להוציא את הגרעינים ושהפלפלים שהיו בתנור כבר התקררו, קלפו את הפלפלים הקלויים, הורידו את הראש ונקו אותם מגרעינים. (מוציאים את הגרעינים רק בשלב זה, כי עם היינו מכניסים אותם לתנור פתוחים, הם היו נשרפים. לפחות זה מה שקרה לי פעם ראשונה).

פלפלונים ממולאים

שלב 5 מתוך 9

חתכו את הפלפלים הקלויים לרצועות, הכניסו אותם לקערה וערבבו אותם עם חצי כוס שמן, כפית שום, חומץ ומעט מלח. לאחר שסיימתם סגרו אותם בכלי עם מכסה.

פלפלונים ממולאים

שלב 6 מתוך 9

קחו את 12 הפלפלים הטריים והכניסו אותם לתנור לזמן קצר ביותר, כ-5 דק' גג, תבדקו אותם בקפדנות ותדאגו שהקליפה שלהם לא תשנה את צבעה, ושהם ישמרו על צורתם.(בטח שלא יהיו רכים מדי). הוציאו אותם והניחו אותם בצד.

פלפלונים ממולאים

שלב 7 מתוך 9

בצנצנת שימו את כל המרכיבים של הרוטב לעלים, סגרו את הצנצנת, ושקשקו היטב עד שכל החומרים יתערבבו טוב ויתאחדו לרוטב בעל צבע אחיד (אנו לא נשתמש בכל הרוטב, אני שמרתי את מה שנשאר לסלט אחר).

פלפלונים ממולאים

שלב 8 מתוך 9

קחו את 12 הפלפלים השלמים והניחו אותם במגש, בתוך כל אחד מהם שימו 2-3 רצועות של פלפלים קלויים, על הפלפלים הקלויים שימו חופן של עלי בייבי, מעליהם שימו כפית או שתיים מהרוטב שהכנו (או יותר, לפי הטעם).

פלפלונים ממולאים

שלב 9 מתוך 9

בשלב זה ניתן לפזר גבינת פרמזן (שלדעתי מאד תורמת לטעם) ומעל כל זה, נניח פרוסה עגולה של גבינת עיזים, לפי צבע הפלפל נתאים את הראש חזרה אל הפלפל, וכך יצרנו פלפלונים ממולאים, עם פקק נחמד.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • תוספות
  • מתאבנים
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מנה ראשונה
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוף סצ'ואן עם פלפלונים צבעוניים ב-7 דקות הכנה בלבד

    עוף סצ'ואן עם פלפלונים צבעוניים ב-7 דקות הכנה בלבד

    7 דקות קל
  • סלט פסטה קר עם פלפלונים ועגבניות צהובות

    סלט פסטה קר עם פלפלונים ועגבניות צהובות

    35 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים