דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פסטה ברוטב חמאה חומה ושום קונפי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פסטה ברוטב חמאה חומה ושום קונפי

פסטה ברוטב חמאה חומה ושום קונפי

(0)
30 דקות
קל
מתכונאי/ת: קרן גליה
פסטה ברוטב עשיר ועמוק של טעמי שום ועשבי תבלין עם מרקם חמאתי אלוהי

רכיבים

מנות 2

המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  ראש
שום
250  גרם
פרפקטו פסטה ריציאולי
100  גרם
חמאה חתוכה לקוביות
100  גרם
גבינת פרמזן מגוררת, אפשר יותר בנדיבות, לפי הכמות האהובה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  • שלב 2

    60 דקות
    מושחים את ראש השום בשלמותו בשמן זית, עוטפים היטב בנייר אלומיניום ואופים לשעה עד שיש במטבח ריח טוב של שום. בודקים ששיני השום התרככו, מצננים מעט, ומועכים את תוכן ראשי השום לצלוחית נפרדת ששומרים בצד.
  • שלב 3

    2 דקות
    בסיר גדול מחממים כ-2 ליטר מים, ומוסיפים אליהם הרבה מלח (אנחנו נשתמש במי הבישול של הפסטה אז לא לסנן אותם במלואם).
  • שלב 4

    5 דקות
    מרתיחים את המים ומוסיפים את הפסטה לבישול בהתאם להוראות (בשלב הזה עובדים על הרוטב בזריזות).
  • שלב 5

    5 דקות
    במקביל מחממים מחבת עמוקה ומוסיפים את קוביות החמאה, מערבבים היטב את החמאה כל הזמן. ברגע שהחמאה רותחת ובמקביל מתחילות להופיע נקודות זהובות חומות בצידי ובתחתית המחבת, מתחיל תהליך היווצרות החמאה החומה המקורמלת. שימו לב לא לתת לחמאה להישרף.
  • שלב 6

    5 דקות
    מוסיפים את שום הקונפי, מערבבים לכשלושים שניות (אם אוהבים פסטה יותר שומית אפשר להשתמש ביותר מראש שום אחד לרוטב). מוסיפים כוס ממי בישול הפסטה למחבת הרוטב ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב זהוב ואחיד. מנמיכים מעט את האש ומצמצמים רוטב לסמיכות שאוהבים (אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת מי פסטה).
  • שלב 7

    2 דקות
    מוסיפים עשבי תיבול קצוצים - במרווה ואורגנו, אפשר תימין, או פטרוזיליה, כל מה שיש בבית ורוצים לשלב, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
  • שלב 8

    2 דקות
    מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת. מקפיצים היטב כך שכל פסטה תקבל ציפוי של רוטב.
  • שלב 9

    1 דקות
    מוסיפים פרמזן, מערבבים היטב ומגישים.
פסטה ברוטב חמאה חומה ושום קונפי

שלב 1 מתוך 9

מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

פסטה ברוטב חמאה חומה ושום קונפי

שלב 2 מתוך 9

מושחים את ראש השום בשלמותו בשמן זית, עוטפים היטב בנייר אלומיניום ואופים לשעה עד שיש במטבח ריח טוב של שום. בודקים ששיני השום התרככו, מצננים מעט, ומועכים את תוכן ראשי השום לצלוחית נפרדת ששומרים בצד.

פסטה ברוטב חמאה חומה ושום קונפי

שלב 3 מתוך 9

בסיר גדול מחממים כ-2 ליטר מים, ומוסיפים אליהם הרבה מלח (אנחנו נשתמש במי הבישול של הפסטה אז לא לסנן אותם במלואם).

פסטה ברוטב חמאה חומה ושום קונפי

שלב 4 מתוך 9

מרתיחים את המים ומוסיפים את הפסטה לבישול בהתאם להוראות (בשלב הזה עובדים על הרוטב בזריזות).

פסטה ברוטב חמאה חומה ושום קונפי

שלב 5 מתוך 9

במקביל מחממים מחבת עמוקה ומוסיפים את קוביות החמאה, מערבבים היטב את החמאה כל הזמן. ברגע שהחמאה רותחת ובמקביל מתחילות להופיע נקודות זהובות חומות בצידי ובתחתית המחבת, מתחיל תהליך היווצרות החמאה החומה המקורמלת. שימו לב לא לתת לחמאה להישרף.

פסטה ברוטב חמאה חומה ושום קונפי

שלב 6 מתוך 9

מוסיפים את שום הקונפי, מערבבים לכשלושים שניות (אם אוהבים פסטה יותר שומית אפשר להשתמש ביותר מראש שום אחד לרוטב). מוסיפים כוס ממי בישול הפסטה למחבת הרוטב ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב זהוב ואחיד. מנמיכים מעט את האש ומצמצמים רוטב לסמיכות שאוהבים (אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת מי פסטה).

פסטה ברוטב חמאה חומה ושום קונפי

שלב 7 מתוך 9

מוסיפים עשבי תיבול קצוצים - במרווה ואורגנו, אפשר תימין, או פטרוזיליה, כל מה שיש בבית ורוצים לשלב, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.

פסטה ברוטב חמאה חומה ושום קונפי

שלב 8 מתוך 9

מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת. מקפיצים היטב כך שכל פסטה תקבל ציפוי של רוטב.

פסטה ברוטב חמאה חומה ושום קונפי

שלב 9 מתוך 9

מוסיפים פרמזן, מערבבים היטב ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ה הילה

אז למה מחממים תנור 180?

מערכת בישולים

היי, על חום של 160 מעלות, כדי לאפות את השום 🌸

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חברים
  • פסטות
  • פסטות
  • דל סוכר
  • גבינות
  • ארוחת ערב
  • אמצע שבוע
  • מנה עיקרית
  • מנה עליונה
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • בישול במחבת
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים קלים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מאפה פסטה עם גבינות ובצלים

    מאפה פסטה עם גבינות ובצלים

    60 דקות קל
  • פסטה מוקפצת עם זוקיני ונגיעות לימוניות

    פסטה מוקפצת עם זוקיני ונגיעות לימוניות

    20 דקות קל
  • פסטה נוצ׳יאולה מוקרמת

    פסטה נוצ׳יאולה מוקרמת

    30 דקות קל
  • פסטה ברוטב שמנת זוקיני, שמפיניון ועשבי תיבול

    פסטה ברוטב שמנת זוקיני, שמפיניון ועשבי תיבול

    30 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים