דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני

פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני

(0)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: נירית פסלר
פסטה איטלקית מרשימה, בצבעים עזים ומגרים של אדום, עם המון מרכיבים טריים וטובים - קרם עגבניות, קונפי עגבניות, ארטישוקים, צנוברים ועוד

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0  לפי הטעם
פרפקטו ספגטי
15 
עגבנייה אדומות מזן תמר או מגי קטנות חצויות
1  כף
סוכר לבן
1.5  כפיות
מלח ופלפל לבן
4  שיני
שום פרוסות
5  כפות
שמן זית
1  כף
תימין
0.25  כוס
שמן זית
4  שיני
שום
1 
פלפל ירוק חריף אדום או ירוק פרוס גס
1  סלסילה
עגבנייה כתומות שטופות חתוכות גס
1  קורט
זעפרן
1  כפית
סוכר לבן
1  כפית
מלח ופלפל לבן
0.25  כוס
שמן זית
3  שיני
שום פרוסות
0.5  כפית
פלפל שאטה
1  כף
אורגנו טריים
0.33  כוס
עגבנייה חתוכות גס
1 
ארטישוק חתוך גס
0  לפי הטעם
לימון
2  קורט
מלח ופלפל לבן
0.5  זר
בזיליקום טרי
0.25  כוס
צנוברים
0  לפי הטעם
גבינת עיזים מגורדת
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור ל-110 מעלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מניחים על מגש נייר אפייה, ומסדרים את העגבניות שהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים את פרוסות השום, מתבלים במלח, סוכר ועלי טימין ומטפטפים שמן זית.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכניסים לתנור לשעתיים וחצי עד 4 שעות, עד שמתקבלת עגבנייה יבשה וטיפה לחה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוצאים ומקררים, ניתן לאחסן עד שבוע בקופסה סגורה במקרר עם מעט שמן זית שום ואורגנו.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים מחבת על אש בינונית מוסיפים שמן זית, שום וצ'ילי, מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות, מגבירים ללהבה גבוהה, מתבלים במלח וסוכר.
  • שלב 6

    10 דקות
    מבשלים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתפרקות. משרים מעט שיערות זעפרן במים חמים ומוסיפים לרוטב.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכבים את האש ומעברים את העגבניות לבלנדר, טוחנים לקרם חלק, מעברים דרך מסננת דקה ושומרים בצד.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים סיר עם מים רותחים ומלח, ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה.
  • שלב 9

    0 דקות
    בזמן שהפסטה מתבשלת במים מוזגים למחבת עמוקה חצי כוס שמן זית ומוסיפים חמאה, שום ,שאטה ועלי אורגנו מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות קונפי וארטישוק. מוציאים את הפסטה מהמים ומוסיפים למחבת, יחד עם 3 כפות מנוזלי הבישול של הפסטה. מתבלים בגרידת לימון, מלח ומערבבים.
  • שלב 10

    0 דקות
    היטב מוסיפים עלי בזיליקום וצנוברים. מורחים בתחתית כל צלחת הגשה 2 כפות מהקרם, מעל מניחים את הפסטה, מפזרים פיקורינו ומגישים מיד.
פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני

שלב 1 מתוך 10

מחממים תנור ל-110 מעלות.

פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני

שלב 2 מתוך 10

מניחים על מגש נייר אפייה, ומסדרים את העגבניות שהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים את פרוסות השום, מתבלים במלח, סוכר ועלי טימין ומטפטפים שמן זית.

פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני

שלב 3 מתוך 10

מכניסים לתנור לשעתיים וחצי עד 4 שעות, עד שמתקבלת עגבנייה יבשה וטיפה לחה.

פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני

שלב 4 מתוך 10

מוצאים ומקררים, ניתן לאחסן עד שבוע בקופסה סגורה במקרר עם מעט שמן זית שום ואורגנו.

פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני

שלב 5 מתוך 10

מחממים מחבת על אש בינונית מוסיפים שמן זית, שום וצ'ילי, מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות, מגבירים ללהבה גבוהה, מתבלים במלח וסוכר.

פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני

שלב 6 מתוך 10

מבשלים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתפרקות. משרים מעט שיערות זעפרן במים חמים ומוסיפים לרוטב.

פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני

שלב 7 מתוך 10

מכבים את האש ומעברים את העגבניות לבלנדר, טוחנים לקרם חלק, מעברים דרך מסננת דקה ושומרים בצד.

פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני

שלב 8 מתוך 10

מחממים סיר עם מים רותחים ומלח, ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה.

פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני

שלב 9 מתוך 10

בזמן שהפסטה מתבשלת במים מוזגים למחבת עמוקה חצי כוס שמן זית ומוסיפים חמאה, שום ,שאטה ועלי אורגנו מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות קונפי וארטישוק. מוציאים את הפסטה מהמים ומוסיפים למחבת, יחד עם 3 כפות מנוזלי הבישול של הפסטה. מתבלים בגרידת לימון, מלח ומערבבים.

פסטה סיציליאנית של השף מאיר אדוני

שלב 10 מתוך 10

היטב מוסיפים עלי בזיליקום וצנוברים. מורחים בתחתית כל צלחת הגשה 2 כפות מהקרם, מעל מניחים את הפסטה, מפזרים פיקורינו ומגישים מיד.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פסטה פפרדלה ברוטב עגבניות עשיר ומלא בטעמים

    פסטה פפרדלה ברוטב עגבניות עשיר ומלא בטעמים

    30 דקות קל
  • פסטה לבבות ברוטב קרם סלק וגבינות

    פסטה לבבות ברוטב קרם סלק וגבינות

    30 דקות קל
  • פסטה עם גבינת חמד ברוטב יוגורט

    פסטה עם גבינת חמד ברוטב יוגורט

    20 דקות קל
  • פסטה ברוטב עגבניות חריף וכדורי בשר

    פסטה ברוטב עגבניות חריף וכדורי בשר

    40 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים