דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פסטייה חגיגית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פסטייה חגיגית

פסטייה חגיגית

(1)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אופירה פחימה
כך תרשימו את האורחים, מאפה קטן וקראנצ'י בהשראת המטבח המרוקאי, במילוי פרגיות, אגוזים וצימוקים.

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
בצק פילו שהופשרו במקרר למשך לילה (אפשר להשתמש גם בעלי סיגר)
1  קילוגרם
נתח פרגית
8 
בצל קלופים וחתוכים לרצועות
100  גרם
אגוזי מלך
50  גרם
צימוקים
50  גרם
שזיפים ללא הגלעין
0.25  כף
שמן קנולה לשימון עלי הפילו
1  כפית
כורכום
1  כפית
פלפל
1  כפית
קינמון טחון
0  לפי הטעם
מלח לפי טעם
1  כף
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
3  כפות
סוכר לבן
1  קורט
אגוז מוסקט טחון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    חותכים את הפרגיות לקוביות או לרצועות קטנות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפרגיות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבירים את הפרגיות המוכנות לקערה גדולה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים שמן קנולה בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עם 3 כפות סוכר, עד שקיפות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מניחים את האגוזים בתבנית וקולים אותם קלות בתנור.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים לקערת הפרגיות את הבצל עם כל הנוזלים שניגרו במחבת, ואת האגוזים שקלינו.
  • שלב 7

    0 דקות
    קוצצים את הצימוקים ואת השזיפים ומוסיפים לקערה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את הטעם לפי הצורך.
  • שלב 9

    5 דקות
    מוציאים מהמקרר את עלי הסיגר או הפילו, אם משתמשים בעלי פילו מומלץ לחתוך כל דף ל-4 חלקים ולהשתמש בשתי חתיכות למנה (אחת על השנייה). מעבירים אותם לתוך מגבת. תוך כדי עבודה דואגים לכסות במגבת את העלים שלא עובדים איתם, כדי למנוע התייבשות.
  • שלב 10

    0 דקות
    יוצקים בקערית קטנה שמן ומברישים את העלה הראשון, עליו מניחים עלה נוסף.
  • שלב 11

    0 דקות
    מניחים מנה גדושה של מלית הפרגיות במרכז העלה.
  • שלב 12

    0 דקות
    אוספים את העלים ומהדקים במרכז כמו שקיק (אפשר לקשור בחוט שפגט, או בכל חוט שמתאים לאפייה כמו מתנה).
  • שלב 13

    0 דקות
    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בשמן את המאפה מבחוץ.
  • שלב 14

    0 דקות
    אופים בחום של 190 מעלות, עד להזהבה.
פסטייה חגיגית

שלב 1 מתוך 14

חותכים את הפרגיות לקוביות או לרצועות קטנות.

פסטייה חגיגית

שלב 2 מתוך 14

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפרגיות.

פסטייה חגיגית

שלב 3 מתוך 14

מעבירים את הפרגיות המוכנות לקערה גדולה.

פסטייה חגיגית

שלב 4 מתוך 14

מחממים שמן קנולה בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עם 3 כפות סוכר, עד שקיפות.

פסטייה חגיגית

שלב 5 מתוך 14

מניחים את האגוזים בתבנית וקולים אותם קלות בתנור.

פסטייה חגיגית

שלב 6 מתוך 14

מוסיפים לקערת הפרגיות את הבצל עם כל הנוזלים שניגרו במחבת, ואת האגוזים שקלינו.

פסטייה חגיגית

שלב 7 מתוך 14

קוצצים את הצימוקים ואת השזיפים ומוסיפים לקערה.

פסטייה חגיגית

שלב 8 מתוך 14

מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את הטעם לפי הצורך.

פסטייה חגיגית

שלב 9 מתוך 14

מוציאים מהמקרר את עלי הסיגר או הפילו, אם משתמשים בעלי פילו מומלץ לחתוך כל דף ל-4 חלקים ולהשתמש בשתי חתיכות למנה (אחת על השנייה). מעבירים אותם לתוך מגבת. תוך כדי עבודה דואגים לכסות במגבת את העלים שלא עובדים איתם, כדי למנוע התייבשות.

פסטייה חגיגית

שלב 10 מתוך 14

יוצקים בקערית קטנה שמן ומברישים את העלה הראשון, עליו מניחים עלה נוסף.

פסטייה חגיגית

שלב 11 מתוך 14

מניחים מנה גדושה של מלית הפרגיות במרכז העלה.

פסטייה חגיגית

שלב 12 מתוך 14

אוספים את העלים ומהדקים במרכז כמו שקיק (אפשר לקשור בחוט שפגט, או בכל חוט שמתאים לאפייה כמו מתנה).

פסטייה חגיגית

שלב 13 מתוך 14

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בשמן את המאפה מבחוץ.

פסטייה חגיגית

שלב 14 מתוך 14

אופים בחום של 190 מעלות, עד להזהבה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 4

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ש שגית

אהבתי. יצא מעולה! מי שלא אוהב מתוק יכול להפחית את הצימוקים השזיפים והסוכר

י יפית

לא מצויין האם חותכים את עלי הפילו. הם מאד גדולים למנה אישית וזקוקים למילוי בכמות גדולה!

מערכת בישולים

היי יפית, אם את משתמשת בעלי פילו מומלץ לחתוך כל דף לארבעה חלקים ולהשתמש בשתי חתיכות למנה (אחת על השנייה). אם בעלה סיגר כמו שהוא. חג שמח

א אככ

בכותרת כתוב עלי סיגר בהוראות עלי פילו...

מערכת בישולים

היי, אפשר להשתמש גם וגם, אם את משתמשת בעלי פילו מומלץ לחתוך כל דף לארבעה חלקים ולהשתמש בשתי חתיכות למנה (אחת על השנייה). אם בעלה סיגר כמו שהוא. חג שמח

ח חנה

מאוד אהבתי

מערכת בישולים

תודה חנה יקרה, שמחים שאהבת

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • מתאבנים
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מנה ראשונה
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פסטייה במילוי פרגית

    פסטייה במילוי פרגית

    45 דקות בינוני
  • פסטייה מרוקאית- שף אבי ביטון

    פסטייה מרוקאית- שף אבי ביטון

    50 דקות בינוני
  • פסטייה - מאפה פרגיות מתובל

    פסטייה - מאפה פרגיות מתובל

    80 דקות בינוני
  • פסטייה חגיגית עם חזה מן הצומח טבעול

    פסטייה חגיגית עם חזה מן הצומח טבעול

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים