דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קובה אדום -מטפוניה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קובה אדום -מטפוניה

קובה אדום -מטפוניה

(0)
90 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: ירון צחר
מי שכבר מכיר יודע שאין כמו מנת קובה אדום מהבילה ומלאה בניחוחות מחממי לב

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2.5  כוסות
סולת
1  כפית
מלח
2  כוסות
מים
1  כף
שמן קנולה
400  גרם
בשר בקר טחון
0.5  זר
סלרי קצוצים
1 
בצל קצוץ דק
1  שן
שום כתושה
1  כף
מרק טעם עוף ר.טבעיים
1  קורט
פלפל שחור
1  קורט
בהרט
4  כפות
שמן קנולה
1 
בצל קצוץ
3 
סלק חתוך לשמיניות
2  כפות
רסק עגבניות
5  גבעולים
שורש סלרי
0.5 
לימון מיץ
4  כפות
סוכר לבן
2  כפות
מרק טעם עוף ר.טבעיים
0.5  כפית
מלח
1  קורט
פפריקה אדומה מתוקה
7  כוסות
מים
1  קורט
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מוסיפים לקערה את כל חומרי המלית, ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים לתערובת לנוח במשך כ- עשר דקות לספוג את הטעמים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את הסלק וממשיכים לטגן כ-2 דקות, מוסיפים רסק עגבניות, את גבעולי הכרפס, מיץ לימון, סוכר, מלח ופפריקה.
  • שלב 4

    0 דקות
    יוצקים 7 כוסות מים, מוסיפים אבקת מרק עוף אמיתי של אוסם, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 30 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    יוצקים סולת לקערה גדולה ומוסיפים את המלח והשמן. יוצקים מים בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה ומעט דלילה (אם יש צורך ניתן להוסיף מים). ממתינים חמש דקות עד לספיגת המים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרטיבים מגש במעט מים. מחלקים את תערובת הסולת לכדורים קטנים בגודל אגוז ומניחים על גבי המגש הרטוב.
  • שלב 7

    0 דקות
    בידיים רטובות נוטלים כדור ומשטחים על כף היד.
  • שלב 8

    0 דקות
    נוטלים כפית גדושה ממלית הבשר ומניחים במרכז, סוגרים את הקצוות מסביב למלית. מגלגלים בעדינות לכדור עגול וחלק.
  • שלב 9

    0 דקות
    מניחים ע"ג המגש הרטוב, וממשיכים עד לסיום כל כדורי הסולת.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים בסיר המרק הרותח 7-8 כדורי קובה מוכנים, ממתינים דקה ומוסיפים עוד 7-8 עד גמר הקובות במגש.
  • שלב 11

    0 דקות
    מטלטלים את הסיר בזהירות רבה למניעת הדבקות הקובות אחת לשנייה או לתחתית הסיר. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור כ- עשר דקות נוספות
קובה אדום -מטפוניה

שלב 1 מתוך 12

מוסיפים לקערה את כל חומרי המלית, ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים לתערובת לנוח במשך כ- עשר דקות לספוג את הטעמים.

קובה אדום -מטפוניה

שלב 2 מתוך 12

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

קובה אדום -מטפוניה

שלב 3 מתוך 12

מוסיפים את הסלק וממשיכים לטגן כ-2 דקות, מוסיפים רסק עגבניות, את גבעולי הכרפס, מיץ לימון, סוכר, מלח ופפריקה.

קובה אדום -מטפוניה

שלב 4 מתוך 12

יוצקים 7 כוסות מים, מוסיפים אבקת מרק עוף אמיתי של אוסם, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 30 דקות.

קובה אדום -מטפוניה

שלב 5 מתוך 12

יוצקים סולת לקערה גדולה ומוסיפים את המלח והשמן. יוצקים מים בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה ומעט דלילה (אם יש צורך ניתן להוסיף מים). ממתינים חמש דקות עד לספיגת המים.

קובה אדום -מטפוניה

שלב 6 מתוך 12

מרטיבים מגש במעט מים. מחלקים את תערובת הסולת לכדורים קטנים בגודל אגוז ומניחים על גבי המגש הרטוב.

קובה אדום -מטפוניה

שלב 7 מתוך 12

בידיים רטובות נוטלים כדור ומשטחים על כף היד.

קובה אדום -מטפוניה

שלב 8 מתוך 12

נוטלים כפית גדושה ממלית הבשר ומניחים במרכז, סוגרים את הקצוות מסביב למלית. מגלגלים בעדינות לכדור עגול וחלק.

קובה אדום -מטפוניה

שלב 9 מתוך 12

מניחים ע"ג המגש הרטוב, וממשיכים עד לסיום כל כדורי הסולת.

קובה אדום -מטפוניה

שלב 10 מתוך 12

מניחים בסיר המרק הרותח 7-8 כדורי קובה מוכנים, ממתינים דקה ומוסיפים עוד 7-8 עד גמר הקובות במגש.

קובה אדום -מטפוניה

שלב 11 מתוך 12

מטלטלים את הסיר בזהירות רבה למניעת הדבקות הקובות אחת לשנייה או לתחתית הסיר. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.

קובה אדום -מטפוניה

שלב 12 מתוך 12

מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור כ- עשר דקות נוספות

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קובה פטטה עיראקית

    קובה פטטה עיראקית

    75 דקות בינוני
  • קובה בורגול מטוגנת

    קובה בורגול מטוגנת

    120 דקות קל
  • קובה ברוטב קישואים

    קובה ברוטב קישואים

    90 דקות בינוני
  • קובה מטוגנת

    קובה מטוגנת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים