המתכון הזה נוצר עבור 25 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
למלית : מזהיבים בצל בשמן, מוסיפים שום וסלרי ומטגנים עוד קצת,ומוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהופך לחום. מוסיפים חמוציות, מלח ופלפל, מטגנים עוד דקה, מסירים מהאש ומצננים לגמרי (אין למלא קובה במלית חמה).
בזמן שהמלית מצטננת, שמים את הגריש (בורגול דק) בקערה גדולה ומכסים במים עד לכיסוי ועוד שני ס"מ. מניחים כך לחצי שעה.
הכנת המרק: מזהיבים קלות את הבצל והסלרי בשמן, מוסיפים את הקישואים והגזר ומטגנים עוד קצת. קוצצים דק את עלי המנגולד ומוסיפים לסיר. את גבעולי המנגולד קוצצים גס ומוסיפים גם כן. מוסיפים את יתר החומרים (חוץ מהדלעת), מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים וממשיכים לבשל בביעבוע עדין.
הכנת הבצק לקובה: מוסיפים לגריש (בורגול דק) שספג בינתיים את כל הנוזלים את הסולת, כוס מרק עוף, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומוסיפים עוד מים (מהברז) עד שמתקבל בצק דביק ונעים שאפשר להכין ממנו כדורים שאינם מתפרקים. לשים את הבצק שתיים-שלוש דקות (זה חשוב, כדי שהחומרים יפרישו עמילן והבצק יהיה דביק מספיק).
הכנת הקובה: לוקחים כדור בצק בגודל כדור טניס, משטחים היטב בין שתי ידיים רטובות לעלה דק, שמים כף גדושה של מלית במרכז, סוגרים לכדור ואז משטחים לקציצה פחוסה וגדולה, פחות או יותר בגודל קופסת סיגריות. הבצק והמלית אמורים להספיק ל-25 קובות. יש להכניס את הקובות מיד למרק, שכן הבצק מתייבש במהירות ואז הוא נסדק.
מכניסים את הקובות בעדינות למרק המבעבע. מוסיפים גם את קוביות הדלעת, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין במשך כ- 30 דקות .
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0