דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
תפוחי האדמה ובטטות חתוכים לקוביות שוות ומתובלות, אפויות בתנור כהום פרייז. אחרי האפיה מערבבים עם רוטב צ'ילי מתוק משודרג שמצפה כל קובייה בטעמים ממכרים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
בצל חתוכים לחצי ולפרוסות
2 
תפוח אדמה בינוניים
2 
בטטה
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
0  לפי הטעם
תימין
0  לפי הטעם
רוזמרין
0  לפי הטעם
שמן זית
0.5  כוס
רוטב צ'ילי מתוק 290 מ"ל
6  כפות
דבש
3  כפות
סוכר לבן
5  כפות
קטשופ 750 גרם אסם
2  כפות
חומץ
1  קורט
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
2  כפות
שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    חותכים את תפוחי האדמה והבטטות לקוביות, מניחים אותן על תבנית עם מצע של נייר אפייה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מתבלים עם מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלי טימין ומעט עלי רוזמרין קצוצים.
  • שלב 3

    0 דקות
    יוצקים מעל מעט שמן ומערבבים היטב.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים עד שהקוביות מזהיבות, מערבבים מדי פעם את הקוביות, על מנת לקבל אפייה אחידה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מניחים בסיר עם שמן חם את רצועות הבצל, ומטגנים אותן עד שהן הופכות לשקופות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכניסים לסיר קטן את כל חומרי הרוטב.
  • שלב 7

    0 דקות
    מביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה לנמוכה, וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב במשך כ- 3 דק'. מורידים את הסיר מהכיריים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוציאים את התבנית עם קוביות תפוחי האדמה והבטטות מהתנור.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוסיפים את רצועות הבצל המטוגנות ומערבבים בעדינות, כך שהבצל יתערבב היטב בין הקוביות.
  • שלב 10

    0 דקות
    יוצקים מעל את הרוטב, מכניסים את התבנית פעם נוספת לתנור האפייה וממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוציאים את התבנית מהתנור. מעבירים את קוביות תפוחי האדמה והבטטות לכלי הגשה נאה ומפזרים מעל את השומשום.
קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

שלב 1 מתוך 11

חותכים את תפוחי האדמה והבטטות לקוביות, מניחים אותן על תבנית עם מצע של נייר אפייה.

קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

שלב 2 מתוך 11

מתבלים עם מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלי טימין ומעט עלי רוזמרין קצוצים.

קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

שלב 3 מתוך 11

יוצקים מעל מעט שמן ומערבבים היטב.

קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

שלב 4 מתוך 11

מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים עד שהקוביות מזהיבות, מערבבים מדי פעם את הקוביות, על מנת לקבל אפייה אחידה.

קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

שלב 5 מתוך 11

מניחים בסיר עם שמן חם את רצועות הבצל, ומטגנים אותן עד שהן הופכות לשקופות.

קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

שלב 6 מתוך 11

מכניסים לסיר קטן את כל חומרי הרוטב.

קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

שלב 7 מתוך 11

מביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה לנמוכה, וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב במשך כ- 3 דק'. מורידים את הסיר מהכיריים.

קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

שלב 8 מתוך 11

מוציאים את התבנית עם קוביות תפוחי האדמה והבטטות מהתנור.

קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

שלב 9 מתוך 11

מוסיפים את רצועות הבצל המטוגנות ומערבבים בעדינות, כך שהבצל יתערבב היטב בין הקוביות.

קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

שלב 10 מתוך 11

יוצקים מעל את הרוטב, מכניסים את התבנית פעם נוספת לתנור האפייה וממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות.

קוביות תפוחי אדמה ובטטות ברוטב צ'ילי מתוק ושומשום

שלב 11 מתוך 11

מוציאים את התבנית מהתנור. מעבירים את קוביות תפוחי האדמה והבטטות לכלי הגשה נאה ומפזרים מעל את השומשום.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קוביות חזה עוף או הודו מתובלות ומטוגנות

    קוביות חזה עוף או הודו מתובלות ומטוגנות

    30 דקות בינוני
  • תבשיל פתיתים עם טופו וקוביות בטטה

    תבשיל פתיתים עם טופו וקוביות בטטה

    45 דקות בינוני
  • שעועית ירוקה עם קוביות בשר

    שעועית ירוקה עם קוביות בשר

    105 דקות בינוני
  • תבשיל פתיתים עם טופו וקוביות בטטה

    תבשיל פתיתים עם טופו וקוביות בטטה

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים