דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קובנה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קובנה

קובנה

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון של גיל חובב לקובנה תימנית טעימה לארוחת ערב של פינוקים

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
3  כפות
מלח
1  ליטר
מים פושרים
100  גרם
מרגרינה
50  גרם
חמאה
1  כוס
קמח לבן לקימוח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים את קילו הקמח והמלח בקערה גדולה. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. אמור להתקבל בצק רטוב אבל לא נוזלי. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד חצי כוס מים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעתיים).
  • שלב 3

    0 דקות
    לשים שוב, מכסים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כשעה).
  • שלב 4

    0 דקות
    מתיכים את החמאה ואת המרגרינה בסיר קובנה (סיר אלומיניום עם מכסה הרמטי שיכול להיכנס לתנור). מצננים מעט.
  • שלב 5

    0 דקות
    מניחים ליד הסיר את קערת הבצק. מניחים ליד צלחת עמוקה עם קמח. בידיים רטובות קורצים כדור בצק מתוך הקערה, בגודל של אשכולית. מגלגלים בקמח ומכניסים לסיר. מגלגלים בשומן המותך. מרטיבים את הידיים שוב וחוזרים על הפעולה עד שכל הבצק בסיר.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכסים במכסה ומתפיחים עוד שעה. בינתיים מחממים תנור אפייה לחום מקסימלי (250 מעלות) וממקמים את המדף בחלקו התחתון, כדי שהסיר יוכל להיכנס פנימה בקלות.
  • שלב 7

    0 דקות
    אופים בחום מקסימלי במשך שעה (זה מפחיד וגם עושה קצת ריח של שרוף, אבל כן, שעה). אחרי שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים עוד לפחות ארבע שעות, ועדיף לילה שלם.
  • שלב 8

    0 דקות
    שלב לא חיוני אבל מאוד מועיל: שעתיים לפני ההגשה מסירים את המכסה, מגבירים את החום ל-170 מעלות ואופים שעה. הופכים את הקובנה ומחזירים לסיר (זהירות שלא תתפרק) ואופים עם החלק השרוף כלפי מעלה עוד שעה ב-170 מעלות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מגישים עם רוטב עגבניות טרי או מבושל, סחוג, טחינה ירוקה ולמהדרין: חילבה.
קובנה

שלב 1 מתוך 9

שמים את קילו הקמח והמלח בקערה גדולה. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. אמור להתקבל בצק רטוב אבל לא נוזלי. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד חצי כוס מים.

קובנה

שלב 2 מתוך 9

מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעתיים).

קובנה

שלב 3 מתוך 9

לשים שוב, מכסים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כשעה).

קובנה

שלב 4 מתוך 9

מתיכים את החמאה ואת המרגרינה בסיר קובנה (סיר אלומיניום עם מכסה הרמטי שיכול להיכנס לתנור). מצננים מעט.

קובנה

שלב 5 מתוך 9

מניחים ליד הסיר את קערת הבצק. מניחים ליד צלחת עמוקה עם קמח. בידיים רטובות קורצים כדור בצק מתוך הקערה, בגודל של אשכולית. מגלגלים בקמח ומכניסים לסיר. מגלגלים בשומן המותך. מרטיבים את הידיים שוב וחוזרים על הפעולה עד שכל הבצק בסיר.

קובנה

שלב 6 מתוך 9

מכסים במכסה ומתפיחים עוד שעה. בינתיים מחממים תנור אפייה לחום מקסימלי (250 מעלות) וממקמים את המדף בחלקו התחתון, כדי שהסיר יוכל להיכנס פנימה בקלות.

קובנה

שלב 7 מתוך 9

אופים בחום מקסימלי במשך שעה (זה מפחיד וגם עושה קצת ריח של שרוף, אבל כן, שעה). אחרי שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים עוד לפחות ארבע שעות, ועדיף לילה שלם.

קובנה

שלב 8 מתוך 9

שלב לא חיוני אבל מאוד מועיל: שעתיים לפני ההגשה מסירים את המכסה, מגבירים את החום ל-170 מעלות ואופים שעה. הופכים את הקובנה ומחזירים לסיר (זהירות שלא תתפרק) ואופים עם החלק השרוף כלפי מעלה עוד שעה ב-170 מעלות.

קובנה

שלב 9 מתוך 9

מגישים עם רוטב עגבניות טרי או מבושל, סחוג, טחינה ירוקה ולמהדרין: חילבה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קובנה

    קובנה

    60 דקות בינוני
  • קובנה תימנית אמיתית

    קובנה תימנית אמיתית

    80 דקות בינוני
  • קובנה לפסח

    קובנה לפסח

    30 דקות קל
  • קובנה תימנית

    קובנה תימנית

    730 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים