דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קינוח עוגת שכבות פירותית וקרם
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קינוח עוגת שכבות פירותית וקרם

קינוח עוגת שכבות פירותית וקרם

(0)
30 דקות
קל
מתכונאי/ת: בן שי
קינוח כוסות עשיר וחגיגי לארוחת הפסח עם אופציה לגרסת פרווה. קל ומהיר להכנה

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
100  גרם
קמח תופח כשר לפסח
180  גרם
סוכר לבן
4 
ביצה מופרדות לחלבונים וחלמונים
1  כפית
תמצית וניל
1 
לימון - רק הגרידה של הקליפה
250  מיליליטר
שמנת מתוקה להקצפה או שמנת צמחית להקצפה
3  כפות
פודינג אינסטנט בטעם וניל כשר לפסח
3  כוסות
פירות יער קפואות
6  כפות
סוכר לבן , אפשר בין 6-10 כפות, תלוי ברמת המתיקות שרוצים
0.5 
לימון סחוט למיץ
1  כף
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    המתכון מתאים לכמות של 6 כוסות הגשה.
  • שלב 2

    5 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה מערבבים את החלמונים עם כ-3 כפות סוכר מתוך ה-180 גרם, תמצית וניל וגרידת הלימון. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים לאיחוד. המסה תהפוך לבצקית מעט, זה בסדר.
  • שלב 3

    10 דקות
    בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר בהדרגה עד קבלת קצף חלק ומבריק שמתחיל להתייצב אך עדיין רך.
  • שלב 4

    5 דקות
    מעבירים מעט מהמרנג אל מסת החלמונים והקמח ומערבבים לפתיחה ודילול מרקם המסה. חוזרים על הפעולה עם מעט מרנג בכל פעם עד שהמסה מתחילה להיות רכה. בשלב הזה מתחילים לקפל את המרנג בהדרגה פנימה עד קבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  • שלב 5

    17 דקות
    מוזגים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת ואופים למשך 17-20 דקות. מומלץ באמצע האפייה לכסות בנייר כסף את התבנית שהחלק העליון לא ישחים מדי.
  • שלב 6

    5 דקות
    מוציאים ונותנים לעוגה להתקרר.
  • שלב 7

    10 דקות
    בסיר קטן מערבבים את מרכיבי הסירופ – 3 כוסות אוכמניות, 6-10 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון וכף מים, ומבשלים על אש בינונית עד שמתחיל להסמיך מעט. יתחילו לעלות בועות גדולות מתוך הסירופ, זה השלב לעצור. מקררים לחלוטין.
  • שלב 8

    5 דקות
    לאחר הקירור, מקציפים בקערה את השמנת עם אבקת הפודינג עד קבלת קצפת או קרם יציב. ניתן להעביר לשק זילוף לנוחות.
  • שלב 9

    5 דקות
    מסדרים בשכבות בתוך כוסות הגשה חתיכות מהעוגה עם הסירופ והקצפת ומקררים לפני ההגשה.
קינוח עוגת שכבות פירותית וקרם

שלב 1 מתוך 9

המתכון מתאים לכמות של 6 כוסות הגשה.

קינוח עוגת שכבות פירותית וקרם

שלב 2 מתוך 9

שלב  2 שלב  2

מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה מערבבים את החלמונים עם כ-3 כפות סוכר מתוך ה-180 גרם, תמצית וניל וגרידת הלימון. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים לאיחוד. המסה תהפוך לבצקית מעט, זה בסדר.

קינוח עוגת שכבות פירותית וקרם

שלב 3 מתוך 9

שלב  3 שלב  3

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר בהדרגה עד קבלת קצף חלק ומבריק שמתחיל להתייצב אך עדיין רך.

קינוח עוגת שכבות פירותית וקרם

שלב 4 מתוך 9

שלב  4 שלב  4

מעבירים מעט מהמרנג אל מסת החלמונים והקמח ומערבבים לפתיחה ודילול מרקם המסה. חוזרים על הפעולה עם מעט מרנג בכל פעם עד שהמסה מתחילה להיות רכה. בשלב הזה מתחילים לקפל את המרנג בהדרגה פנימה עד קבלת תערובת אחידה ואוורירית.

קינוח עוגת שכבות פירותית וקרם

שלב 5 מתוך 9

שלב  5 שלב  5

מוזגים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת ואופים למשך 17-20 דקות. מומלץ באמצע האפייה לכסות בנייר כסף את התבנית שהחלק העליון לא ישחים מדי.

קינוח עוגת שכבות פירותית וקרם

שלב 6 מתוך 9

שלב  6 שלב  6

מוציאים ונותנים לעוגה להתקרר.

קינוח עוגת שכבות פירותית וקרם

שלב 7 מתוך 9

שלב  7 שלב  7 שלב  7 שלב  7

בסיר קטן מערבבים את מרכיבי הסירופ – 3 כוסות אוכמניות, 6-10 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון וכף מים, ומבשלים על אש בינונית עד שמתחיל להסמיך מעט. יתחילו לעלות בועות גדולות מתוך הסירופ, זה השלב לעצור. מקררים לחלוטין.

קינוח עוגת שכבות פירותית וקרם

שלב 8 מתוך 9

שלב  8 שלב  8 שלב  8

לאחר הקירור, מקציפים בקערה את השמנת עם אבקת הפודינג עד קבלת קצפת או קרם יציב. ניתן להעביר לשק זילוף לנוחות.

קינוח עוגת שכבות פירותית וקרם

שלב 9 מתוך 9

שלב  9 שלב  9 שלב  9

מסדרים בשכבות בתוך כוסות הגשה חתיכות מהעוגה עם הסירופ והקצפת ומקררים לפני ההגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • אחר
  • מוס
  • אחר
  • חלבי
  • חגיגה
  • חברים
  • עוגות
  • פירות
  • אפייה
  • מהתנור
  • מטבח עולמי
  • אוכל מקומי
  • מוצרי מאפה
  • מאכלים קרים
  • קינוח עליון
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים קלים
  • מתכוני קינוחים
  • קינוחי אינסטנט פודינג

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קינוחי כוסות לפסח

    קינוחי כוסות לפסח

    30 דקות קל
  • קינוח קדאיף

    קינוח קדאיף

    45 דקות בינוני
  • קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    40 דקות מאתגר
  • קינוח סופלה שוקולד עם פירות יער ושוקולד לבן

    קינוח סופלה שוקולד עם פירות יער ושוקולד לבן

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים