דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד
קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד

קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
קינוח כוסות על בסיס עוגת סולת מהמטבח היהודי-ספרדי עם בננות מקורמלות בניחוח דבש וקינמון ותוספת של קרם שוקולד

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
250  גרם
פתיבר קלאסי
2 
ביצה
0.33  כוס
שמן זית
0.25  כוס
סוכר לבן
45  גרם
פודינג שוקולד 88 גר'
1  כפית
קינמון טחון
1  כפית
אבקת אפייה
1  מיכל
שמנת מתוקה או שמנת צמחית לגרסת הפרווה
45  גרם
פודינג שוקולד 88 גר'
1  כף
חמאה או מרגרינה לגרסת הפרווה
4 
בננה פרוסות
1  כף
ברנדי / קוניאק
2  כפות
דבש
1  קורט
קינמון טחון
200  מיליליטר
שמנת מתוקה או שמנת צמחית לגרסת הפרווה
100  גרם
שוקולד מריר קצוץ
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכינים את עוגת הסולת: טורפים ביצים, שמן וסוכר בקערה. מוסיפים סולת, אינסטנט פודינג, קינמון ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  • שלב 3

    0 דקות
    יוצקים את התערובת לתבנית בשכבה בעובי כ-2.5 ס"מ.
  • שלב 4

    25 דקות
    אופים בתנור 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מצננים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכינים רוטב שוקולד: מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מצננים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכינים בננות מקורמלות: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בננות וברנדי ומקפיצים חצי דקה על להבה גבוהה לאידוי האלכוהול. מוסיפים דבש, מתבלים בקינמון ומערבבים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוציאים את הבננות מהמחבת בכף מחוררת ושומרים בצד עד לצינון. מוסיפים למחבת 3 כפות מים ומבשלים דקה-שתיים. שומרים להמשך.
  • שלב 8

    0 דקות
    מכינים קרם שוקולד: מקציפים שמנת עם אינסטנט פודינג עד קבלת מרקם של יוגורט סמיך ומעבירים לשקית זילוף.
  • שלב 9

    5 דקות
    מרכיבים את הקינוח ומגישים: קורצים בעזרת כוס פרוסות מעוגת הסולת, מניחים בתחתית כוסות הגשה ומרטיבים בנוזלי הבישול של הבננות. שמים 5-4 פרוסות בננה בכל כוס, מפזרים 2 כפיות פתי בר מפוררים, מזלפים שכבה של קרם שוקולד בעובי 1 ס"מ ומסיימים עם שכבת רוטב שוקולד בעובי 1 ס"מ.
  • שלב 10

    120 דקות
    מעבירים למקרר להתייצבות של 120 דקות לפחות. מגישים ביום ההכנה.
קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד

שלב 1 מתוך 10

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד

שלב 2 מתוך 10

מכינים את עוגת הסולת: טורפים ביצים, שמן וסוכר בקערה. מוסיפים סולת, אינסטנט פודינג, קינמון ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.

קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד

שלב 3 מתוך 10

יוצקים את התערובת לתבנית בשכבה בעובי כ-2.5 ס"מ.

קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד

שלב 4 מתוך 10

אופים בתנור 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מצננים.

קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד

שלב 5 מתוך 10

מכינים רוטב שוקולד: מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מצננים.

קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד

שלב 6 מתוך 10

מכינים בננות מקורמלות: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בננות וברנדי ומקפיצים חצי דקה על להבה גבוהה לאידוי האלכוהול. מוסיפים דבש, מתבלים בקינמון ומערבבים.

קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד

שלב 7 מתוך 10

מוציאים את הבננות מהמחבת בכף מחוררת ושומרים בצד עד לצינון. מוסיפים למחבת 3 כפות מים ומבשלים דקה-שתיים. שומרים להמשך.

קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד

שלב 8 מתוך 10

מכינים קרם שוקולד: מקציפים שמנת עם אינסטנט פודינג עד קבלת מרקם של יוגורט סמיך ומעבירים לשקית זילוף.

קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד

שלב 9 מתוך 10

מרכיבים את הקינוח ומגישים: קורצים בעזרת כוס פרוסות מעוגת הסולת, מניחים בתחתית כוסות הגשה ומרטיבים בנוזלי הבישול של הבננות. שמים 5-4 פרוסות בננה בכל כוס, מפזרים 2 כפיות פתי בר מפוררים, מזלפים שכבה של קרם שוקולד בעובי 1 ס"מ ומסיימים עם שכבת רוטב שוקולד בעובי 1 ס"מ.

קינוח שכבות בסבוסה, בננות ושוקולד

שלב 10 מתוך 10

מעבירים למקרר להתייצבות של 120 דקות לפחות. מגישים ביום ההכנה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קינוחי כוסות לפסח

    קינוחי כוסות לפסח

    30 דקות קל
  • קינוח קדאיף

    קינוח קדאיף

    45 דקות בינוני
  • קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    40 דקות מאתגר
  • קינוח סופלה שוקולד עם פירות יער ושוקולד לבן

    קינוח סופלה שוקולד עם פירות יער ושוקולד לבן

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים