דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קישואים ממולאים בחיטה וצימוקים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קישואים ממולאים בחיטה וצימוקים

קישואים ממולאים בחיטה וצימוקים

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מנה בשני שלבים: מכינים תבשיל חיטה נהדר ופשוט שיכול לשמש גם כסלט, מנת פתיחה או תוספת בזכות עצמו. אחר כך מחליטים אם בכל זאת רוצים להכין קישואים ולמלא

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  כוס
צנוברים
0.25  כוס
שמן זית
1 
בצל קצוץ דק
1.5  כוסות
חיטה
0.5  כוס
צימוקים
1  ליטר
מים חמים
0  לפי הטעם
מלח
8 
קישוא גדולים
3  כפות
שמן זית
1 
בצל קצוץ דק
3  שיני
שום קצוצות דק
800  גרם
רסק עגבניות
1  כוס
מרק טעם עוף ר.טבעיים (ברור שמאבקה)
1  חבילה
רסק עגבניות
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת תבשיל החיטה: קולים את הצנוברים במחבת חמה ללא שמן עד שהם מזהיבים (זהירות, זה נשרף בקלות!). מעבירים לקערה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים רבע כוס שמן זית למחבת, ומזהיבים בה את הבצל.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את החיטה ומערבבים עד שהגרגירים מבהיקים משמן. מוסיפים את הצימוקים, מלח ופלפל ומערבבים על האש עוד חצי דקה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים מים רותחים שיגיעו עד לגובה שתי אצבעות מעל החיטה. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי. מדי פעם בודקים אם יש מספיק מים ואם צריך, מוסיפים עוד מעט מים חמים למחבת. החיטה מוכנה כשהיא רכה אבל לא נימוחה ממש (כמו פסטה אל-דנטה) וכל המים נספגו.
  • שלב 5

    0 דקות
    מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הצנוברים הקלויים, ומגישים.
  • שלב 6

    0 דקות
    אם רוצים להמשיך להכנת ממולאים, חוצים את הקישואים לרוחב (לא לאורך) ומרוקנים מתוכן. ממלאים בתבשיל החיטה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים שלוש כפות שמן זית בסיר ומזהיבים בו את הבצל הקצוץ. מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המרק ורסק העגבניות. מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול.
  • שלב 9

    0 דקות
    מסדרים את חצאי הקישואים הממולאים בתבנית אפייה גדולה ויוצקים מעל את הרוטב. הרוטב צריך לכסות אותם לגמרי, ואם אין מספיק מוסיפים עוד מים חמים. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה עד שעה וחצי בחום בינוני, עד שהקישואים רכים וטיפה שחומים. בתיאבון!
קישואים ממולאים בחיטה וצימוקים

שלב 1 מתוך 9

הכנת תבשיל החיטה: קולים את הצנוברים במחבת חמה ללא שמן עד שהם מזהיבים (זהירות, זה נשרף בקלות!). מעבירים לקערה.

קישואים ממולאים בחיטה וצימוקים

שלב 2 מתוך 9

מוסיפים רבע כוס שמן זית למחבת, ומזהיבים בה את הבצל.

קישואים ממולאים בחיטה וצימוקים

שלב 3 מתוך 9

מוסיפים את החיטה ומערבבים עד שהגרגירים מבהיקים משמן. מוסיפים את הצימוקים, מלח ופלפל ומערבבים על האש עוד חצי דקה.

קישואים ממולאים בחיטה וצימוקים

שלב 4 מתוך 9

מוסיפים מים רותחים שיגיעו עד לגובה שתי אצבעות מעל החיטה. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי. מדי פעם בודקים אם יש מספיק מים ואם צריך, מוסיפים עוד מעט מים חמים למחבת. החיטה מוכנה כשהיא רכה אבל לא נימוחה ממש (כמו פסטה אל-דנטה) וכל המים נספגו.

קישואים ממולאים בחיטה וצימוקים

שלב 5 מתוך 9

מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הצנוברים הקלויים, ומגישים.

קישואים ממולאים בחיטה וצימוקים

שלב 6 מתוך 9

אם רוצים להמשיך להכנת ממולאים, חוצים את הקישואים לרוחב (לא לאורך) ומרוקנים מתוכן. ממלאים בתבשיל החיטה.

קישואים ממולאים בחיטה וצימוקים

שלב 7 מתוך 9

מחממים שלוש כפות שמן זית בסיר ומזהיבים בו את הבצל הקצוץ. מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה.

קישואים ממולאים בחיטה וצימוקים

שלב 8 מתוך 9

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המרק ורסק העגבניות. מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול.

קישואים ממולאים בחיטה וצימוקים

שלב 9 מתוך 9

מסדרים את חצאי הקישואים הממולאים בתבנית אפייה גדולה ויוצקים מעל את הרוטב. הרוטב צריך לכסות אותם לגמרי, ואם אין מספיק מוסיפים עוד מים חמים. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה עד שעה וחצי בחום בינוני, עד שהקישואים רכים וטיפה שחומים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • תוספות
  • מתאבנים
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מנה ראשונה
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פשטידת קישואים מצויינת!

    פשטידת קישואים מצויינת!

    50 דקות קל
  • פילה דניס על פירה קישואים ופתיתים

    פילה דניס על פירה קישואים ופתיתים

    30 דקות קל
  • קיש גבינת עיזים קישואים וכרישה

    קיש גבינת עיזים קישואים וכרישה

    75 דקות בינוני
  • קובה ברוטב קישואים

    קובה ברוטב קישואים

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים