דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קיש בטטה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קיש בטטה

קיש בטטה

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן גליה
בצק פריך ומעל שכבת בטטות עם גבינת עזים. תענוג

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
קמח לבן מנופה
150  גרם
חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות קטנות
2 
חלמון
2  כפות
מים קרים מהמקרר
1  כפית
מלח
1  גלגל
גבינת
3 
בטטה בינוניות
1  כפית
תימין
0.25  זר
בזיליקום
150  גרם
גבינת קשקבל מגוררת
1  מיכל
שמנת מתוקה
2 
ביצה
1  כפית
מלח
1  כפית
פלפל שחור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מעבדים (רצוי במעבד מזון) את הבצק עד שמתאחד ולא יותר. יוצרים כדור שטוח, עוטפים בניילון ומקררים לפחות חצי שעה.
  • שלב 2

    0 דקות
    משמנים תבנית פאי מס 24' (רצוי עם תחתית מתפרקת) בחמאה, מרדדים את הבצק ומסדרים על התבנית.
  • שלב 3

    0 דקות
    שמים את התבנית עם הבצק במקפיא ובינתיים מכינים את המלית:
  • שלב 4

    0 דקות
    את הבטטות מבשלים מראש עד שתהיינה רכות במקצת (לא יותר מדי זמן). קולפים, מקררים ופורסים.
  • שלב 5

    0 דקות
    חותכים את גליל הגבינה לפרוסות ומניחים על הבצק הקר.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים את הבטטות הפרוסות על הגבינה, ממליחים ומפלפלים.
  • שלב 7

    0 דקות
    קורעים את הבזיליקום ומפזרים על הבטטות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מכסים בגבינת קשקבאל מגוררת.
  • שלב 9

    0 דקות
    מערבבים שמנת מתוקה עם שתי ביצים ומתבלים בעלעלי טימין, מלח וטיפת פלפל שחור. שופכים בזהירות על פני המלית.
  • שלב 10

    0 דקות
    אופים בחום בינוני עד להתיצבות הקיש, בערך 35- 40 דק'.
קיש בטטה

שלב 1 מתוך 10

מעבדים (רצוי במעבד מזון) את הבצק עד שמתאחד ולא יותר. יוצרים כדור שטוח, עוטפים בניילון ומקררים לפחות חצי שעה.

קיש בטטה

שלב 2 מתוך 10

משמנים תבנית פאי מס 24' (רצוי עם תחתית מתפרקת) בחמאה, מרדדים את הבצק ומסדרים על התבנית.

קיש בטטה

שלב 3 מתוך 10

שמים את התבנית עם הבצק במקפיא ובינתיים מכינים את המלית:

קיש בטטה

שלב 4 מתוך 10

את הבטטות מבשלים מראש עד שתהיינה רכות במקצת (לא יותר מדי זמן). קולפים, מקררים ופורסים.

קיש בטטה

שלב 5 מתוך 10

חותכים את גליל הגבינה לפרוסות ומניחים על הבצק הקר.

קיש בטטה

שלב 6 מתוך 10

מניחים את הבטטות הפרוסות על הגבינה, ממליחים ומפלפלים.

קיש בטטה

שלב 7 מתוך 10

קורעים את הבזיליקום ומפזרים על הבטטות.

קיש בטטה

שלב 8 מתוך 10

מכסים בגבינת קשקבאל מגוררת.

קיש בטטה

שלב 9 מתוך 10

מערבבים שמנת מתוקה עם שתי ביצים ומתבלים בעלעלי טימין, מלח וטיפת פלפל שחור. שופכים בזהירות על פני המלית.

קיש בטטה

שלב 10 מתוך 10

אופים בחום בינוני עד להתיצבות הקיש, בערך 35- 40 דק'.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קיש פטריות ושמנת

    קיש פטריות ושמנת

    30 דקות בינוני
  • קיש בצל עם טריק

    קיש בצל עם טריק

    90 דקות קל
  • פילה דניס על פירה קישואים ופתיתים

    פילה דניס על פירה קישואים ופתיתים

    30 דקות קל
  • קיש גבינת עיזים קישואים וכרישה

    קיש גבינת עיזים קישואים וכרישה

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים