דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קיש בטטה, כרישה וגבינות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קיש בטטה, כרישה וגבינות

קיש בטטה, כרישה וגבינות

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: זהבה שומרי
קיש מלוח נפלא עם תחתית של בצק פריך, מלית כרישה, בטטה וגבינות והצעת הגשה יפה במיוחד

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
200  גרם
קמח תופח אסם 1 ק"ג
100  גרם
חמאה
1 
ביצה
0.5  כפית
מלח
3  כפות
מים קרים
4 
כרישה בינוניות דקות, ללא החלק הירוק
2  כפות
שמן קנולה
25  גרם
חמאה
50  גרם
גבינת פטה / בולגרית מגוררת
50  גרם
גבינת קשקבל מגוררת
50  גרם
גבינה צהובה מגוררת
2 
בטטה
2  כפות
שמן קנולה
0.5  גלגל
גבינת
200  מיליליטר
שמנת מתוקה
2 
ביצה
0.5  כפית
מלח
0.25  כפית
פלפל
0.25  כפית
אגוז מוסקט טחון
1  כף
קמח תופח אסם 1 ק"ג
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים את כל חומרי הבצק מלבד המים במעבד מזון עם להב פלדה או בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מעבדים את הבצק ולפי הצורך מוסיפים את המים לקבלת בצק אחיד.
  • שלב 2

    20 דקות
    עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר במשך 20 דקות. בזמן הזה מכינים את המלית.
  • שלב 3

    15 דקות
    מוציאים את הבצק מהמקרר. מקמחים את משטח העבודה ואת תבנית הפאי (תבנית פאי 24 ס"מ - רצוי מתפרקת). מרדדים את הבצק לקוטר 28 ס"מ. מעבירים לתבנית הפאי ומסדרים את הבצק כך שישב היטב בתבנית, מהדקים את הבצק לדפנות כדי ליצור שוליים יציבים ולא דקים מידי. מכניסים למקרר עד הכנת המלית.
  • שלב 4

    0 דקות
    שוטפים היטב את גבעולי הכרישה, חותכים קצוות ובודקים שלא מתחבאים גרגרי חול בפנים. לחתוך לעיגולים דקים.
  • שלב 5

    10 דקות
    לחמם מחבת עמוקה ,לשים שמן וחמאה ולהוסיף את הכרישה. לאדות את הכרישה תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-10 דקות על מנת שתתרכך.
  • שלב 6

    0 דקות
    להעביר את הכרישה לקערה ולצנן מעט. לאחר מכן להוסיף את הגבינות ולערבב עם מזלג.
  • שלב 7

    0 דקות
    לקלף את הבטטות ולחתוך לריבועים קטנים בגודל של כ- 1 ס"מ על 1 ס"מ.
  • שלב 8

    0 דקות
    לחמם מחבת עם ציפוי כמו טפלון או מחבת קראמית, להוסיף את הבטטות והשמן ולערבב.
  • שלב 9

    20 דקות
    לבשל על אש בינונית,עם מכסה. לערבב מדי פעם, לבשל כ-20 דקות, עד שהבטטה הופכת להיות חצי רכה ולא להפוך למחית.
  • שלב 10

    0 דקות
    להעביר את הבטטה לצלחת שטוחה ולקרר.
  • שלב 11

    0 דקות
    להוציא את קלתית הקיש מהמקרר, ליצוק פנימה בעדינות את מלית הכרישה ולשטח את התערובת עם המזלג.
  • שלב 12

    0 דקות
    לסדר את קוביות הבטטה סביב הקיש ומעט במרכז הקיש.
  • שלב 13

    0 דקות
    לחתוך את גבינת הפרומעז (או בולגרית, למי שלא אוהב) לפרוסות ולסדר ברווח שנוצר בין הבטטה שסדרנו.
  • שלב 14

    0 דקות
    ליצוק בעדינות את רוטב הקיש, בזילוף מאוד דק ואיטי כדי שלא יישפך החוצה. צריך כאן סבלנות כדי שהרוטב יכנס בין שכבות הירקות.
  • שלב 15

    0 דקות
    מערבבים יחד את כל החומרים עם מטרפה. מומלץ לעשות זאת בכד על מנת שיהיה קל למזוג את הרוטב מעל הקיש.
  • שלב 16

    45 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-45 דקות, עד שהקיש מזהיב.
  • שלב 17

    0 דקות
    להוציא מהתנור, לקרר מעט, לחלץ מהתבנית ולהעביר לצלחת הגשה.
  • שלב 18

    0 דקות
    לאחסן את הקיש במקרר בקופסא אטומה. ניתן להקפיא עד חודש.
קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 1 מתוך 18

שמים את כל חומרי הבצק מלבד המים במעבד מזון עם להב פלדה או בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מעבדים את הבצק ולפי הצורך מוסיפים את המים לקבלת בצק אחיד.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 2 מתוך 18

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר במשך 20 דקות. בזמן הזה מכינים את המלית.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 3 מתוך 18

מוציאים את הבצק מהמקרר. מקמחים את משטח העבודה ואת תבנית הפאי (תבנית פאי 24 ס"מ - רצוי מתפרקת). מרדדים את הבצק לקוטר 28 ס"מ. מעבירים לתבנית הפאי ומסדרים את הבצק כך שישב היטב בתבנית, מהדקים את הבצק לדפנות כדי ליצור שוליים יציבים ולא דקים מידי. מכניסים למקרר עד הכנת המלית.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 4 מתוך 18

שוטפים היטב את גבעולי הכרישה, חותכים קצוות ובודקים שלא מתחבאים גרגרי חול בפנים. לחתוך לעיגולים דקים.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 5 מתוך 18

לחמם מחבת עמוקה ,לשים שמן וחמאה ולהוסיף את הכרישה. לאדות את הכרישה תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-10 דקות על מנת שתתרכך.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 6 מתוך 18

להעביר את הכרישה לקערה ולצנן מעט. לאחר מכן להוסיף את הגבינות ולערבב עם מזלג.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 7 מתוך 18

לקלף את הבטטות ולחתוך לריבועים קטנים בגודל של כ- 1 ס"מ על 1 ס"מ.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 8 מתוך 18

לחמם מחבת עם ציפוי כמו טפלון או מחבת קראמית, להוסיף את הבטטות והשמן ולערבב.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 9 מתוך 18

לבשל על אש בינונית,עם מכסה. לערבב מדי פעם, לבשל כ-20 דקות, עד שהבטטה הופכת להיות חצי רכה ולא להפוך למחית.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 10 מתוך 18

להעביר את הבטטה לצלחת שטוחה ולקרר.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 11 מתוך 18

להוציא את קלתית הקיש מהמקרר, ליצוק פנימה בעדינות את מלית הכרישה ולשטח את התערובת עם המזלג.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 12 מתוך 18

לסדר את קוביות הבטטה סביב הקיש ומעט במרכז הקיש.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 13 מתוך 18

לחתוך את גבינת הפרומעז (או בולגרית, למי שלא אוהב) לפרוסות ולסדר ברווח שנוצר בין הבטטה שסדרנו.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 14 מתוך 18

ליצוק בעדינות את רוטב הקיש, בזילוף מאוד דק ואיטי כדי שלא יישפך החוצה. צריך כאן סבלנות כדי שהרוטב יכנס בין שכבות הירקות.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 15 מתוך 18

מערבבים יחד את כל החומרים עם מטרפה. מומלץ לעשות זאת בכד על מנת שיהיה קל למזוג את הרוטב מעל הקיש.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 16 מתוך 18

אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-45 דקות, עד שהקיש מזהיב.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 17 מתוך 18

להוציא מהתנור, לקרר מעט, לחלץ מהתבנית ולהעביר לצלחת הגשה.

קיש בטטה, כרישה וגבינות

שלב 18 מתוך 18

לאחסן את הקיש במקרר בקופסא אטומה. ניתן להקפיא עד חודש.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קיש פטריות ושמנת

    קיש פטריות ושמנת

    30 דקות בינוני
  • קיש בצל עם טריק

    קיש בצל עם טריק

    90 דקות קל
  • פילה דניס על פירה קישואים ופתיתים

    פילה דניס על פירה קישואים ופתיתים

    30 דקות קל
  • קיש גבינת עיזים קישואים וכרישה

    קיש גבינת עיזים קישואים וכרישה

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים