דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קיש קישואים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קיש קישואים

קיש קישואים

(0)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: בלינצס
קיש מושקע במיוחד עם מלית קישואים עשירה ומלאה בטעמים. נפלא לאירוח או כארוחת ערב לצד סלט ירקות

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח לבן
1  חבילה
מרגרינה
1  כף
מלח
0.5  כוס
מים קרים
7 
קישוא
2 
בצל גדולים, קצוצים דק
3  שיני
שום כתושות
3 
חלבון ביצה
1  גביע
שמנת חמוצה
60  גרם
גבינת פטה / בולגרית מפוררת
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל שחור
0.25  כפית
אגוז מוסקט טחון
100  גרם
גבינה צהובה מגוררת מגוררת
3  כפות
שמן קנולה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים בקערת המיקסר קמח, מרגרינה ומלח.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים מים קרים בהדרגה, רק עד לקבלת בצק חלק וגמיש שלא נדבק לדפנות. יתכן שלא נהיה זקוקים לכל חצי כוס המים.
  • שלב 3

    0 דקות
    כמות הבצק הזו מספיקה לשני קישים. אפשר להכפיל כמויות ולהכין בצק מקילו קמח, ואז להכין 4 קישים, אפשר עם מילויים שונים, ולהקפיא.
  • שלב 4

    60 דקות
    כשהבצק מוכן, עוטפים אותו בניילון ושולחים לנוח במקרר עד שכל סוגי המלית מוכנים, או לפחות 60 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מגרדים את הקישואים על מגרדת גסה, או בדיסקית הגירוד העבה של מעבד מזון, סוחטים בשתי ידיים כל פעם חופן כדי לנקז נוזלים מיותרים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבצל תוך ערבוב מתמיד.
  • שלב 7

    0 דקות
    כשהבצל שקוף מוסיפים את הקישואים, ומאדים תוך ערבוב עד שכל הנוזלים מתייבשים. צריך לקבל קישואים נטו, ללא שום נוזלים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים לקישואים את השום הכתוש, שמנת או קוטג', ביצים ותבלינים (אגוז המוסקט ממש חיוני כאן, הוא עושה את כל הטעם).
  • שלב 9

    0 דקות
    מפוררים מלמעלה את הגבינה הבולגרית ומערבבים קלות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מרפדים תבנית לפאי במחצית כמות הבצק (או ברבע ממנו אם הכנו עם קילו שלם של קמח).
  • שלב 11

    0 דקות
    דואגים לסדר גם שוליים יפים על דופן התבנית ודוקרים את תחתית הבצק עם מזלג כמה פעמים.
  • שלב 12

    0 דקות
    יוצקים פנימה את מלית הקישואים.
  • שלב 13

    40 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-40 דקות.
  • שלב 14

    0 דקות
    מוציאים את התבנית החוצה, בודקים את יציבות הקיש.
  • שלב 15

    15 דקות
    מפזרים מלמעלה גבינה צהובה, מחזירים לתנור עד שהיא מותכת, מוציאים מהתנור ומצננים. ניתן להמיר את השמנת החמוצה בקוטג', לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
קיש קישואים

שלב 1 מתוך 15

מערבבים בקערת המיקסר קמח, מרגרינה ומלח.

קיש קישואים

שלב 2 מתוך 15

מוסיפים מים קרים בהדרגה, רק עד לקבלת בצק חלק וגמיש שלא נדבק לדפנות. יתכן שלא נהיה זקוקים לכל חצי כוס המים.

קיש קישואים

שלב 3 מתוך 15

כמות הבצק הזו מספיקה לשני קישים. אפשר להכפיל כמויות ולהכין בצק מקילו קמח, ואז להכין 4 קישים, אפשר עם מילויים שונים, ולהקפיא.

קיש קישואים

שלב 4 מתוך 15

כשהבצק מוכן, עוטפים אותו בניילון ושולחים לנוח במקרר עד שכל סוגי המלית מוכנים, או לפחות 60 דקות.

קיש קישואים

שלב 5 מתוך 15

מגרדים את הקישואים על מגרדת גסה, או בדיסקית הגירוד העבה של מעבד מזון, סוחטים בשתי ידיים כל פעם חופן כדי לנקז נוזלים מיותרים.

קיש קישואים

שלב 6 מתוך 15

מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבצל תוך ערבוב מתמיד.

קיש קישואים

שלב 7 מתוך 15

כשהבצל שקוף מוסיפים את הקישואים, ומאדים תוך ערבוב עד שכל הנוזלים מתייבשים. צריך לקבל קישואים נטו, ללא שום נוזלים.

קיש קישואים

שלב 8 מתוך 15

מוסיפים לקישואים את השום הכתוש, שמנת או קוטג', ביצים ותבלינים (אגוז המוסקט ממש חיוני כאן, הוא עושה את כל הטעם).

קיש קישואים

שלב 9 מתוך 15

מפוררים מלמעלה את הגבינה הבולגרית ומערבבים קלות.

קיש קישואים

שלב 10 מתוך 15

מרפדים תבנית לפאי במחצית כמות הבצק (או ברבע ממנו אם הכנו עם קילו שלם של קמח).

קיש קישואים

שלב 11 מתוך 15

דואגים לסדר גם שוליים יפים על דופן התבנית ודוקרים את תחתית הבצק עם מזלג כמה פעמים.

קיש קישואים

שלב 12 מתוך 15

יוצקים פנימה את מלית הקישואים.

קיש קישואים

שלב 13 מתוך 15

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-40 דקות.

קיש קישואים

שלב 14 מתוך 15

מוציאים את התבנית החוצה, בודקים את יציבות הקיש.

קיש קישואים

שלב 15 מתוך 15

מפזרים מלמעלה גבינה צהובה, מחזירים לתנור עד שהיא מותכת, מוציאים מהתנור ומצננים. ניתן להמיר את השמנת החמוצה בקוטג', לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קיש פטריות ושמנת

    קיש פטריות ושמנת

    30 דקות בינוני
  • קיש בצל עם טריק

    קיש בצל עם טריק

    90 דקות קל
  • פילה דניס על פירה קישואים ופתיתים

    פילה דניס על פירה קישואים ופתיתים

    30 דקות קל
  • קיש גבינת עיזים קישואים וכרישה

    קיש גבינת עיזים קישואים וכרישה

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים