המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכמות תספיק ל-12-15 צינורי קנלוני.
מחממים את השמן בסיר בינוני ומוסיפים שום. מטגנים על להבה נמוכה במשך כ- 3 דקות ומוסיפים את העגבניות ו-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה עדינה, מבשלים כ-60 דקות, ומערבבים מדי כמה דקות. קורעים עלי בזיליקום, מוסיפים ממליחים.
מרתיחים מים בסיר עמוק וממליחים (חשוב שיהיה טעם מעט מלוח למים). במקביל מכינים קערה גדולה עם מי קרח.
חולטים את התרד למשך 20 שניות במים הרותחים, מסננים ומעבירים מייד למי הקרח. סוחטים היטב את התרד מהמים.
קוצצים היטב את העלים. מערבבים בקערה עם שאר המרכיבי המלית למעט המוצרלה, ממליחים ומעבירים לשק זילוף.
מניחים צינור פסטה על כף היד ומזלפים פנימה את המחית. מסובבים את הצינור לצידו השני ומזלפים גם לחור השני, על מנת שהפסטה תהיה דחוסה ככל האפשר במילוי. ממשיכים כך עם שאר צינורות הקנלוני.
מרפדים תבנית אפייה בשכבה נאה של רוטב ומסדרים מלמעלה את הקנלוני, יוצקים מעל את שאר הרוטב ומפזרים את המוצרלה. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ-60 דקות.
מסירים את כיסוי נייר הכסף ואופים על 180 מעלות, כ- 20 דקות נוספות.
מצננים כ-30 דקות לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0