דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קציצות אלוהיות עם חצילים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קציצות אלוהיות עם חצילים

קציצות אלוהיות עם חצילים

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
הסוד של הקציצות האלה טמון בחצילים והתוצאה שווה. באחריות

רכיבים

מנות 25

המתכון הזה נוצר עבור 25 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3 
פנים של חציל בינוניים
0.5  קילוגרם
חזה עוף טחון
0.25  קילוגרם
בשר בקר טחון
2  פרוסות
לחם לא טרי
3 
ביצה
1.5  כוסות
פירורי לחם פירורית זהב
2  כפות
שמן קנולה
1  עלה
סלרי
0.5  כוס
שמיר קצוץ
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
1  כפית
קינמון טחון
1 
בצל גדול קצוץ
4  שיני
שום קצוצות
1  ראש
ראש סלרי קצוץ דק
2  זרי
פטרוזיליה
1  כף
כורכום
1  כוס
אבקת מרק עוף אמיתי כשר לפסח מאבקת מרק אסם
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    דוקרים את החצילים בכמה מקומות במזלג. מניחים בתבנית וקולים בתנור חם מאוד תחת הגריל. מסובבים מדי פעם וממשיכים לקלות עד שהקליפה משחירה ונחרכת והמטבח מתמלא ריח טוב של חצילים שרופים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוציאים ומעבירים לשקית ניילון, שסוגרים ברפיון. מניחים לעשר דקות לצינון.
  • שלב 3

    0 דקות
    חוצים את החצילים ומוציאים את בשרם הרך בכף לקערה. מוסיפים מעט מהקליפה החרוכה ומועכים היטב היטב במזלג. נפטרים מהנוזלים שהחצילים הפרישו.
  • שלב 4

    0 דקות
    מרטיבים את הלחם וסוחטים היטב. מגררים לקערת החצילים בפומפייה גסה. מוסיפים את שני סוגי הבשר, ביצה אחת, עלי הסלרי (קצוצים דק), השמיר, חצי כוס פירורי לחם, מלח, פלפל וקינמון. לשים היטב בידיים ליצירת תערובת אחידה.
  • שלב 5

    0 דקות
    יוצרים מהתערובת כעשרים וחמש קציצות. טורפים את שתי הביצים הנותרות וטובלים את הקציצות בביצים ואחר כך בפירורי הלחם שנותרו. מטגנים במחבת גדולה ורחבה משני הצדדים עד להזהבה בשמן בעומק של כחצי ס"מ. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • שלב 6

    0 דקות
    כשכל הקציצות מטוגנות מוסיפים לשמן שבמחבת את הבצל הקצוץ ואת הסלרי. מטגנים שלוש-ארבע דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    קולפים ומגררים את שורשי הפטרוזיליה ומוסיפים למחבת. קוצצים את שיני השום ומוסיפים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מערבבים את המרק והכורכום ומוסיפים למחבת. מערבבים היטב.
  • שלב 9

    0 דקות
    שמים את הקציצות במחבת בצפיפות כך שתהיינה טבולות כדי שני-שליש ברוטב (אם חסרים נוזלים מוסיפים עד כוס מים חמים). מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עשרים דקות.
קציצות אלוהיות עם חצילים

שלב 1 מתוך 9

דוקרים את החצילים בכמה מקומות במזלג. מניחים בתבנית וקולים בתנור חם מאוד תחת הגריל. מסובבים מדי פעם וממשיכים לקלות עד שהקליפה משחירה ונחרכת והמטבח מתמלא ריח טוב של חצילים שרופים.

קציצות אלוהיות עם חצילים

שלב 2 מתוך 9

מוציאים ומעבירים לשקית ניילון, שסוגרים ברפיון. מניחים לעשר דקות לצינון.

קציצות אלוהיות עם חצילים

שלב 3 מתוך 9

חוצים את החצילים ומוציאים את בשרם הרך בכף לקערה. מוסיפים מעט מהקליפה החרוכה ומועכים היטב היטב במזלג. נפטרים מהנוזלים שהחצילים הפרישו.

קציצות אלוהיות עם חצילים

שלב 4 מתוך 9

מרטיבים את הלחם וסוחטים היטב. מגררים לקערת החצילים בפומפייה גסה. מוסיפים את שני סוגי הבשר, ביצה אחת, עלי הסלרי (קצוצים דק), השמיר, חצי כוס פירורי לחם, מלח, פלפל וקינמון. לשים היטב בידיים ליצירת תערובת אחידה.

קציצות אלוהיות עם חצילים

שלב 5 מתוך 9

יוצרים מהתערובת כעשרים וחמש קציצות. טורפים את שתי הביצים הנותרות וטובלים את הקציצות בביצים ואחר כך בפירורי הלחם שנותרו. מטגנים במחבת גדולה ורחבה משני הצדדים עד להזהבה בשמן בעומק של כחצי ס"מ. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

קציצות אלוהיות עם חצילים

שלב 6 מתוך 9

כשכל הקציצות מטוגנות מוסיפים לשמן שבמחבת את הבצל הקצוץ ואת הסלרי. מטגנים שלוש-ארבע דקות.

קציצות אלוהיות עם חצילים

שלב 7 מתוך 9

קולפים ומגררים את שורשי הפטרוזיליה ומוסיפים למחבת. קוצצים את שיני השום ומוסיפים.

קציצות אלוהיות עם חצילים

שלב 8 מתוך 9

מערבבים את המרק והכורכום ומוסיפים למחבת. מערבבים היטב.

קציצות אלוהיות עם חצילים

שלב 9 מתוך 9

שמים את הקציצות במחבת בצפיפות כך שתהיינה טבולות כדי שני-שליש ברוטב (אם חסרים נוזלים מוסיפים עד כוס מים חמים). מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עשרים דקות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    60 דקות בינוני
  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

    קציצות דגים ברוטב עגבניות

    65 דקות בינוני
  • קציצות בשר ופרסה

    קציצות בשר ופרסה

    60 דקות מאתגר
  • קציצות בקר קלי קלות

    קציצות בקר קלי קלות

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים