דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: תמי
קציצות בשר עסיסיות ונהדרות, ברוטב עגבניות עשיר ושעועית ירוקה. רק להוסיף אורז - ויש לכם ארוחה שלימה!

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
בשר בקר טחון טחון
3  פרוסות
לחם החלק הלבן. מושרות במים וסחוטות
0.5  כוס
פירורי לחם פירורית זהב
1  זר
פטרוזיליה
1 
בצל
0.25  כפית
בהרט
0.5  כפית
מלח
1  כפית
פלפל
2  כפות
שמן זית
1 
בצל חתוך לקוביות קטנות
3  גבעולים
סלרי חתוכים לקוביות קטנות
2 
עגבנייה חתוכות לקוביות קטנות עם הקליפה
3  כפות
שמן זית
1  כפית
מלח
1  קורט
פלפל
0.25  כפית
כורכום
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
1  קילוגרם
שעועית ירוקה טריה, ללא הקצה שמתחבר לגבעול
4  כוסות
מים רותחים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קוצצים פטרוזיליה ובצל בפולסים במעבד מזון (או ביד).
  • שלב 2

    0 דקות
    מערבבים בקערה בשר, פטרוזיליה, בצל, לחם או פירורי לחם, שמן זית, בהרט, פלפל ומלח.
  • שלב 3

    0 דקות
    לשים עד לקבלת תערובת אחידה, ויוצרים מהתערובת כדורים לא גדולים.
  • שלב 4

    0 דקות
    שמים שמן, בצל וסלרי בסיר גדול ורחב (שיכיל את הקציצות בשכבה אחת וגם את השעועית).
  • שלב 5

    0 דקות
    מטגנים עד שהבצל מזהיב אבל לא משחים והסלרי מתרכך. מוסיפים כורכום, פפריקה, מלח, פלפל ועגבניות ומערבבים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מטגנים את המרכיבים תוך כדי ערבוב עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות ובסיר מתחיל להיווצר רוטב.
  • שלב 7

    0 דקות
    מסדרים את הקציצות בתוך רוטב העגבניות בשכבה אחת.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים מים ומבשלים בסיר מכוסה ברתיחה מתונה כ- 10 דקות עד שהקציצות מתייצבות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוסיפים את השעועית ואם צריך אז גם מעט מים רותחים. המים צריכים להגיע עד גובה השעועית. מערבבים על ידי ניעור קל של הסיר.
  • שלב 10

    60 דקות
    מביאים לרתיחה ומערבבים מעט על ידי ניעור עדין של הסיר. מבשלים בסיר מכוסה ברתיחה פעילה במשך 60 דקות. *ניתן להמיר את הכוכרכום בכפית כורכום טרי מגורר וחבילת שעועית עדינה, קפואה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

שלב 1 מתוך 10

קוצצים פטרוזיליה ובצל בפולסים במעבד מזון (או ביד).

קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

שלב 2 מתוך 10

מערבבים בקערה בשר, פטרוזיליה, בצל, לחם או פירורי לחם, שמן זית, בהרט, פלפל ומלח.

קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

שלב 3 מתוך 10

לשים עד לקבלת תערובת אחידה, ויוצרים מהתערובת כדורים לא גדולים.

קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

שלב 4 מתוך 10

שמים שמן, בצל וסלרי בסיר גדול ורחב (שיכיל את הקציצות בשכבה אחת וגם את השעועית).

קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

שלב 5 מתוך 10

מטגנים עד שהבצל מזהיב אבל לא משחים והסלרי מתרכך. מוסיפים כורכום, פפריקה, מלח, פלפל ועגבניות ומערבבים.

קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

שלב 6 מתוך 10

מטגנים את המרכיבים תוך כדי ערבוב עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות ובסיר מתחיל להיווצר רוטב.

קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

שלב 7 מתוך 10

מסדרים את הקציצות בתוך רוטב העגבניות בשכבה אחת.

קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

שלב 8 מתוך 10

מוסיפים מים ומבשלים בסיר מכוסה ברתיחה מתונה כ- 10 דקות עד שהקציצות מתייצבות.

קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

שלב 9 מתוך 10

מוסיפים את השעועית ואם צריך אז גם מעט מים רותחים. המים צריכים להגיע עד גובה השעועית. מערבבים על ידי ניעור קל של הסיר.

קציצות ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

שלב 10 מתוך 10

מביאים לרתיחה ומערבבים מעט על ידי ניעור עדין של הסיר. מבשלים בסיר מכוסה ברתיחה פעילה במשך 60 דקות. *ניתן להמיר את הכוכרכום בכפית כורכום טרי מגורר וחבילת שעועית עדינה, קפואה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • קטניות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    60 דקות בינוני
  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

    קציצות דגים ברוטב עגבניות

    65 דקות בינוני
  • קציצות בשר ופרסה

    קציצות בשר ופרסה

    60 דקות מאתגר
  • קציצות בקר קלי קלות

    קציצות בקר קלי קלות

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים