-
שלב 1
10 דקות
מכינים את תערובת הקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון (ניתן להמיר את הבשר בהודו טחון באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ואת כל שאר המצרכים והתבלינים - 1/2 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור, 1 כפית כמון, 1 כפית כורכום. מוסיפים 1/3 כוס שמן. לשים היטב (הלישה תקבע אם הקציצות יצאו רכות ויתגבשו היטב).
-
שלב 2
0 דקות
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
-
שלב 3
0 דקות
מכינים את הרוטב: מחממים בסיר רחב 3 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד שקיפות.
-
שלב 4
10 דקות
מוסיפים עגבניות וסוכר ומבשלים 5 דקות. מוסיפים עלי סלרי, תבלינים - 2 כפות פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית כמון וכף אבקת תיבול מרק עוף, רסק עגבניות, מים, ואת השמן הנותר (5 כפות), ומביאים לרתיחה.
-
שלב 5
0 דקות
יוצרים קציצות עגולות ואחידות בגודל הרצוי.
-
שלב 6
0 דקות
מסדרים את הקציצות ברוטב שרתח, מנענעים את הסיר מצד לצד, כדי שכל קציצה תקבל רוטב. מבשלים בלהבה נמוכה כ-20 דקות נוספות.
כתוב ביקורת