דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: סוזי עמר
תבשיל עשיר, מנחם ומרשים עם רוטב ארומתי וקציצות מתובלות. ואפילו ממש קל להכין.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
חזה הודו טחון
1 
ביצה
2  כפות
פירורי לחם פירורית זהב
2  כפות
שמן קנולה או 1 לחסכנים
1 
בצל גדול, מגורד בפומפייה וסחוט מנוזלים
1 
בצל קצוץ דק- דק
1  כפית
מרק טעם עוף ר.טבעיים
0  לפי הטעם
מלח לפי הטעם
0.5  כפית
פלפל
0.25  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
2  חבילות
תחתיות ארטישוק
1 
בצל גדול, פרוס דק
3  כפות
שמן קנולה או אחר
2  כוסות
מים רותחים
0  לפי הטעם
מיץ לימון מלימון אחד ענק או שניים בינוניים
1  כפית
מרק טעם עוף ר.טבעיים
0  לפי הטעם
מלח לפי הטעם
0.5  כפית
סוכר לבן
0.5  כפית
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מגרדים בצל אחד על פומפייה בינונית בעובייה, סוחטים היטב את הנוזלים ומכניסים לקערה.
  • שלב 2

    0 דקות
    קוצצים דק את הבצל השני ומוסיפים לקערה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את הביצה, השמן, פירורי הלחם, השום הכתוש, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות ומערבבים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את כל התבלינים ומעסים למשך כשלוש עד חמש דקות היטב עד שהכל מתאחד היטב.
  • שלב 5

    0 דקות
    טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לכמה שעות טובות (עדיף לילה) למקרר.
  • שלב 7

    0 דקות
    אם ממהרים - אפשר ליצור כבר את הקציצות מבלי להשהות לקירור, זה יוצא לא פחות טוב, אבל מומלץ כן להשהות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מטגנים את הבצל הפרוס עד להזהבה קלילה בסיר עם שמן, מוסיפים את השום הפרוס ומקפיצים למשך כשתי דקות.
  • שלב 9

    5 דקות
    חותכים לארבעה חלקים כל ארטישוק ומכניסים לסיר. מקפיצים את הארטישוקים למשך כ-3-5 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים את מיץ הלימון והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
  • שלב 11

    0 דקות
    טועמים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה עדינה.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוציאים את בשר הקציצות מהמקרר ומעצבים ביד לצורה אליפטית (כמו של קובה מטוגן), או כדורים קטנים, או כדורים פחוסים, או איך שאוהבים.
  • שלב 13

    0 דקות
    מכניסים את הקציצות לרוטב החם, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות ללא מכסה. מקפידים לנענע את הסיר בעזרת הידיות מדי פעם.
  • שלב 14

    40 דקות
    מכסים את הסיר, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך כ-40 דקות נוספות. פותחים את מכסה הסיר ומצמצמים את הנוזלים עד לדרגת סמיכות רצוייה.
  • שלב 15

    0 דקות
    טועמים ומתקנים תיבול. הטעם הסופי צריך לצאת חמצמץ וטעים.
קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 1 מתוך 15

מגרדים בצל אחד על פומפייה בינונית בעובייה, סוחטים היטב את הנוזלים ומכניסים לקערה.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 2 מתוך 15

קוצצים דק את הבצל השני ומוסיפים לקערה.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 3 מתוך 15

מוסיפים את הביצה, השמן, פירורי הלחם, השום הכתוש, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות ומערבבים.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 4 מתוך 15

מוסיפים את כל התבלינים ומעסים למשך כשלוש עד חמש דקות היטב עד שהכל מתאחד היטב.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 5 מתוך 15

טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 6 מתוך 15

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לכמה שעות טובות (עדיף לילה) למקרר.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 7 מתוך 15

אם ממהרים - אפשר ליצור כבר את הקציצות מבלי להשהות לקירור, זה יוצא לא פחות טוב, אבל מומלץ כן להשהות.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 8 מתוך 15

מטגנים את הבצל הפרוס עד להזהבה קלילה בסיר עם שמן, מוסיפים את השום הפרוס ומקפיצים למשך כשתי דקות.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 9 מתוך 15

חותכים לארבעה חלקים כל ארטישוק ומכניסים לסיר. מקפיצים את הארטישוקים למשך כ-3-5 דקות.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 10 מתוך 15

מוסיפים את מיץ הלימון והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 11 מתוך 15

טועמים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה עדינה.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 12 מתוך 15

מוציאים את בשר הקציצות מהמקרר ומעצבים ביד לצורה אליפטית (כמו של קובה מטוגן), או כדורים קטנים, או כדורים פחוסים, או איך שאוהבים.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 13 מתוך 15

מכניסים את הקציצות לרוטב החם, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות ללא מכסה. מקפידים לנענע את הסיר בעזרת הידיות מדי פעם.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 14 מתוך 15

מכסים את הסיר, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך כ-40 דקות נוספות. פותחים את מכסה הסיר ומצמצמים את הנוזלים עד לדרגת סמיכות רצוייה.

קציצות הודו ברוטב עם לבבות ארטישוק

שלב 15 מתוך 15

טועמים ומתקנים תיבול. הטעם הסופי צריך לצאת חמצמץ וטעים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חורף
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    60 דקות בינוני
  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

    קציצות דגים ברוטב עגבניות

    65 דקות בינוני
  • קציצות בשר ופרסה

    קציצות בשר ופרסה

    60 דקות מאתגר
  • קציצות בקר קלי קלות

    קציצות בקר קלי קלות

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים