דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
רוגעלך במילוי קרם שוקולד
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. רוגעלך במילוי קרם שוקולד

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

(0)
135 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: יולי אנג'ל
רוגעלך קלאסי במילוי קרם שוקולד, עם בצק דפוף - בצק עלים שמרים. בדיוק כמו קרואסון מפריז.

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  כוס
מים
1 
ביצה
3  כפות
סוכר לבן
2.5  כוסות
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
1  כפית
מלח
50  גרם
חמאה או מחמאה
1  כוס
שוקולד מריר
100  גרם
חמאה או מחמאה
0.25  כוס
קקאו איכותי
1  חבילה
חמאה קרה לקיפול (או מחמאה)
1 
ביצה טרופה להברשה
0.75  כוס
מים
1  כוס
סוכר לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

135 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים בקערת המיקסר מים, ביצה, סוכר וקמח שמרים. לשים לתערובת עם וו לישה, במהירות נמוכה במשך כשלוש דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את המלח והחמאה, מגבירים את מהירות הלישה לבינונית, וממשיכים ללוש כחמש דקות.
  • שלב 3

    60 דקות
    מוציאים את הבצק מהמיקסר, מעבירים לקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד את הקערה, מניחים במקרר ל-60 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה מעל סיר מים רותחים. לאחר ההמסה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב במיקסר ידני, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. שומרים בצד.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח מקומח. במערוך מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן בגודל 50 ס"מ על 25 ס"מ ובעובי 1/2 1 ס"מ.
  • שלב 6

    0 דקות
    עוטפים את החמאה המקוררת בנייר אפייה ומרדדים אותה לעובי 1 ס"מ. מסירים את נייר האפייה מהחלק העליון של החמאה והופכים אותה על הבצק.
  • שלב 7

    0 דקות
    מסירים את נייר האפייה ומקפלים את ארבעת צידי הבצק פנימה, כך שיכסו את החמאה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מפזרים עוד קצת קמח על הבצק ומרדדים שוב למלבן בגודל 50 ס"מ על 25 ס"מ ובעובי 1/2 1 ס"מ.
  • שלב 9

    0 דקות
    מקפלים את הצדדים הארוכים של המלבן פנימה ואת המלבן שנוצר מקפלים לשניים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוציאים את הבצק, מניחים על משטח עבודה מקומח ומפזרים על הבצק מעט קמח. מרדדים שוב למלבן בגודל 50 ס"מ על 25 ס"מ ובעובי 1/2 1 ס"מ.
  • שלב 11

    0 דקות
    מקפלים את הצדדים הארוכים של המלבן פנימה ואת המלבן שנוצר מקפלים לשניים, כמו בשלב הקודם.
  • שלב 12

    60 דקות
    עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 60 דקות.
  • שלב 13

    0 דקות
    על משטח עבודה מקומח מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. במערוך מקומח מרדדים כל חלק בנפרד למלבן בגודל 13 ס"מ על 30 ס"מ ובעובי 5 מ"מ.
  • שלב 14

    0 דקות
    על כל מלבן מורחים רבע מכמות המילוי ומקפלים לחצי. מרדדים שוב את הבצק ומורחים עוד רבע מכמות המילוי. מקפלים לחצי ומרדדים את הבצק דק עד כמה שאפשר.
  • שלב 15

    40 דקות
    בסכין חד חותכים משולשים שווי שוקיים ברוחב של 1/2 2 ס"מ ובאורך 5 ס"מ. מגלגלים את המשולשים מהבסיס התחתון כלפי מעלה, כמו קרואסון. מניחים על מגש אפייה, במרחק 2 ס"מ זה מזה ומורחים בביצה טרופה. מניחים במקום חמים למשך 40 דקות.
  • שלב 16

    30 דקות
    מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 15 דקות. כדאי לאפות בכל פעם 30 רוגלך.
  • שלב 17

    0 דקות
    מכינים סירופ סוכר מ-3/4 כוס מים רותחים וכוס סוכר.
  • שלב 18

    0 דקות
    מוציאים את הרוגלך המוכנים מהתנור. במברשת מריחה מורחים בנדיבות סירופ סוכר.
  • שלב 19

    0 דקות
    מומלץ להניח להתקרר לפחות חצי שעה לפני ההגשה. אפשר לשמור בכלי אטום עד יומיים.
רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 1 מתוך 19

מניחים בקערת המיקסר מים, ביצה, סוכר וקמח שמרים. לשים לתערובת עם וו לישה, במהירות נמוכה במשך כשלוש דקות.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 2 מתוך 19

מוסיפים את המלח והחמאה, מגבירים את מהירות הלישה לבינונית, וממשיכים ללוש כחמש דקות.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 3 מתוך 19

מוציאים את הבצק מהמיקסר, מעבירים לקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד את הקערה, מניחים במקרר ל-60 דקות.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 4 מתוך 19

מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה מעל סיר מים רותחים. לאחר ההמסה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב במיקסר ידני, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. שומרים בצד.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 5 מתוך 19

מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח מקומח. במערוך מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן בגודל 50 ס"מ על 25 ס"מ ובעובי 1/2 1 ס"מ.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 6 מתוך 19

עוטפים את החמאה המקוררת בנייר אפייה ומרדדים אותה לעובי 1 ס"מ. מסירים את נייר האפייה מהחלק העליון של החמאה והופכים אותה על הבצק.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 7 מתוך 19

מסירים את נייר האפייה ומקפלים את ארבעת צידי הבצק פנימה, כך שיכסו את החמאה.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 8 מתוך 19

מפזרים עוד קצת קמח על הבצק ומרדדים שוב למלבן בגודל 50 ס"מ על 25 ס"מ ובעובי 1/2 1 ס"מ.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 9 מתוך 19

מקפלים את הצדדים הארוכים של המלבן פנימה ואת המלבן שנוצר מקפלים לשניים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 10 מתוך 19

מוציאים את הבצק, מניחים על משטח עבודה מקומח ומפזרים על הבצק מעט קמח. מרדדים שוב למלבן בגודל 50 ס"מ על 25 ס"מ ובעובי 1/2 1 ס"מ.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 11 מתוך 19

מקפלים את הצדדים הארוכים של המלבן פנימה ואת המלבן שנוצר מקפלים לשניים, כמו בשלב הקודם.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 12 מתוך 19

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 60 דקות.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 13 מתוך 19

על משטח עבודה מקומח מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. במערוך מקומח מרדדים כל חלק בנפרד למלבן בגודל 13 ס"מ על 30 ס"מ ובעובי 5 מ"מ.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 14 מתוך 19

על כל מלבן מורחים רבע מכמות המילוי ומקפלים לחצי. מרדדים שוב את הבצק ומורחים עוד רבע מכמות המילוי. מקפלים לחצי ומרדדים את הבצק דק עד כמה שאפשר.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 15 מתוך 19

בסכין חד חותכים משולשים שווי שוקיים ברוחב של 1/2 2 ס"מ ובאורך 5 ס"מ. מגלגלים את המשולשים מהבסיס התחתון כלפי מעלה, כמו קרואסון. מניחים על מגש אפייה, במרחק 2 ס"מ זה מזה ומורחים בביצה טרופה. מניחים במקום חמים למשך 40 דקות.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 16 מתוך 19

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 15 דקות. כדאי לאפות בכל פעם 30 רוגלך.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 17 מתוך 19

מכינים סירופ סוכר מ-3/4 כוס מים רותחים וכוס סוכר.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 18 מתוך 19

מוציאים את הרוגלך המוכנים מהתנור. במברשת מריחה מורחים בנדיבות סירופ סוכר.

רוגעלך במילוי קרם שוקולד

שלב 19 מתוך 19

מומלץ להניח להתקרר לפחות חצי שעה לפני ההגשה. אפשר לשמור בכלי אטום עד יומיים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • עוגיות
  • אחר הצהריים
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • רוגעלך מעולה

    רוגעלך מעולה

    30 דקות קל
  • רוגעלך שוקולד

    רוגעלך שוקולד

    240 דקות בינוני
  • רוגעלך קינמון ואגוזים

    רוגעלך קינמון ואגוזים

    30 דקות בינוני
  • רוגעלך - קרין גורן

    רוגעלך - קרין גורן

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים