דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
רולדת פירות יער חגיגית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. רולדת פירות יער חגיגית

רולדת פירות יער חגיגית

(2)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: חן קורן - קופסא מהשוק
רולדה קלאסית ויפייפיה עם קציפת פירות יער. קינוח מושלם לאירוח

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
ביצה בגודל L
100  גרם
סוכר לבן
80  גרם
קמח
40  גרם
קמח שקדים (שקדים טחונים)
2  כפות
שמן צמחי
1  כפית
תמצית וניל
1  חבילה
אינסטנט פודינג בטעם פירות יער
2  מיכלים
שמנת מתוקה להקצפה
1  כף
אבקת סוכר
0.25  כוס
חלב
1  חבילה
פירות יער טריות (לקישוט)
1  כוס
סוכר לבן (לקישוט)
1  כוס
מים (לקישוט)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    הרולדה מתאימה להכנה בתבנית תנור סטנדרטית (30*40 פלוס מינוס).
  • שלב 2

    5 דקות
    להכנת הרולדה: מקציפים 4 ביצים ו-100 גרם סוכר במהירות גבוהה במיקסר, עד לקבלת קצף תפוח, בהיר ויציב.
  • שלב 3

    2 דקות
    מקפלים פנימה 2 כפות שמן ו-1 כפית תמצית וניל בעדינות, 2-3 קיפולים בלבד.
  • שלב 4

    5 דקות
    מסננים פנימה 80 גרם קמח ו-40 גרם אבקת שקדים ומקפלים עד לאיחוד, קיפול עדין מאוד.
  • שלב 5

    1 דקות
    אם רוצים רולדה תפוחה יותר - מוסיפים עם הקמח גם 1 כפית אבקת אפייה. אני מעדיפה רולדה דקה ומדויקת.
  • שלב 6

    8 דקות
    משטחים את הבלילה בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים על 200 מעלות כ-7-8 דקות עד להזהבה.
  • שלב 7

    5 דקות
    מוציאים וכעבור דקה מחלצים מנייר האפייה. מגלגלים את הרולדה במגבת נקייה ומניחים בצד.
  • שלב 8

    5 דקות
    להכנת הקישוט: מכינים סירופ – מבשלים על אש בינונית 1 כוס סוכר ו-1 כוס מים, רק עד להמסה מלאה של הסוכר. להשתדל לא להביא לרתיחה. מכניסים פנימה את האוכמניות ונותנים להם לספוג את הסירופ כ-5 דקות.
  • שלב 9

    2 דקות
    מוציאים ומייבשים על נייר סופג, מופרדות אחת מהשנייה שלא ידבקו. כעבור שעה מצפים את האוכמניות בסוכר לבן, שכבה עדינה.
  • שלב 10

    5 דקות
    להכנת הקרם: מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה, 1 כף אבקת סוכר, 1/4 כוס חלב ו-1 חבילה פודינג פירות יער יחד לקבלת קרם סגול יפה ומגרה. במידה והקרם סמיך מדי הוסיפו עוד כמה כפות חלב עד לקבלת מרקם עדין ונוח. מורחים את הרולדה בקרם ומגלגלים.
  • שלב 11

    2 דקות
    מצפים את הרולדה מבחוץ היטב ויפה, מקשטים באוכמניות.
רולדת פירות יער חגיגית

שלב 1 מתוך 11

הרולדה מתאימה להכנה בתבנית תנור סטנדרטית (30*40 פלוס מינוס).

רולדת פירות יער חגיגית

שלב 2 מתוך 11

להכנת הרולדה: מקציפים 4 ביצים ו-100 גרם סוכר במהירות גבוהה במיקסר, עד לקבלת קצף תפוח, בהיר ויציב.

רולדת פירות יער חגיגית

שלב 3 מתוך 11

מקפלים פנימה 2 כפות שמן ו-1 כפית תמצית וניל בעדינות, 2-3 קיפולים בלבד.

רולדת פירות יער חגיגית

שלב 4 מתוך 11

מסננים פנימה 80 גרם קמח ו-40 גרם אבקת שקדים ומקפלים עד לאיחוד, קיפול עדין מאוד.

רולדת פירות יער חגיגית

שלב 5 מתוך 11

אם רוצים רולדה תפוחה יותר - מוסיפים עם הקמח גם 1 כפית אבקת אפייה. אני מעדיפה רולדה דקה ומדויקת.

רולדת פירות יער חגיגית

שלב 6 מתוך 11

משטחים את הבלילה בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים על 200 מעלות כ-7-8 דקות עד להזהבה.

רולדת פירות יער חגיגית

שלב 7 מתוך 11

מוציאים וכעבור דקה מחלצים מנייר האפייה. מגלגלים את הרולדה במגבת נקייה ומניחים בצד.

רולדת פירות יער חגיגית

שלב 8 מתוך 11

להכנת הקישוט: מכינים סירופ – מבשלים על אש בינונית 1 כוס סוכר ו-1 כוס מים, רק עד להמסה מלאה של הסוכר. להשתדל לא להביא לרתיחה. מכניסים פנימה את האוכמניות ונותנים להם לספוג את הסירופ כ-5 דקות.

רולדת פירות יער חגיגית

שלב 9 מתוך 11

מוציאים ומייבשים על נייר סופג, מופרדות אחת מהשנייה שלא ידבקו. כעבור שעה מצפים את האוכמניות בסוכר לבן, שכבה עדינה.

רולדת פירות יער חגיגית

שלב 10 מתוך 11

להכנת הקרם: מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה, 1 כף אבקת סוכר, 1/4 כוס חלב ו-1 חבילה פודינג פירות יער יחד לקבלת קרם סגול יפה ומגרה. במידה והקרם סמיך מדי הוסיפו עוד כמה כפות חלב עד לקבלת מרקם עדין ונוח. מורחים את הרולדה בקרם ומגלגלים.

רולדת פירות יער חגיגית

שלב 11 מתוך 11

מצפים את הרולדה מבחוץ היטב ויפה, מקשטים באוכמניות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
א אלרן

מה הגרסה הפרווה?

מערכת בישולים

היי, ניתן להמיר את השמנת המתוקה בשמנת מתוקה צמחית ואת החלב בחלב צמחי. חג שמח 🌸

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חלבי
  • חגיגה
  • חברים
  • עוגות
  • פירות
  • בראנץ'
  • מהתנור
  • אוכל צרפתי
  • מוצרי מאפה
  • אחר הצהריים
  • קינוח עליון
  • מתכונים לשבת
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • רולדת שמרים ופרג

    רולדת שמרים ופרג

    80 דקות בינוני
  • רולדת שמרים במילוי טחינה, סילאן ושקדים

    רולדת שמרים במילוי טחינה, סילאן ושקדים

    150 דקות בינוני
  • רולדת ג'לי פטל ופירות יער

    רולדת ג'לי פטל ופירות יער

    45 דקות בינוני
  • רולדת פרג מבצק פריך

    רולדת פרג מבצק פריך

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים