-
שלב 1
1 דקות
הרולדה מתאימה להכנה בתבנית תנור סטנדרטית (30*40 פלוס מינוס).
-
שלב 2
5 דקות
להכנת הרולדה:
מקציפים 4 ביצים ו-100 גרם סוכר במהירות גבוהה במיקסר, עד לקבלת קצף תפוח, בהיר ויציב.
-
שלב 3
2 דקות
מקפלים פנימה 2 כפות שמן ו-1 כפית תמצית וניל בעדינות, 2-3 קיפולים בלבד.
-
שלב 4
5 דקות
מסננים פנימה 80 גרם קמח ו-40 גרם אבקת שקדים ומקפלים עד לאיחוד, קיפול עדין מאוד.
-
שלב 5
1 דקות
אם רוצים רולדה תפוחה יותר - מוסיפים עם הקמח גם 1 כפית אבקת אפייה. אני מעדיפה רולדה דקה ומדויקת.
-
שלב 6
8 דקות
משטחים את הבלילה בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים על 200 מעלות כ-7-8 דקות עד להזהבה.
-
שלב 7
5 דקות
מוציאים וכעבור דקה מחלצים מנייר האפייה. מגלגלים את הרולדה במגבת נקייה ומניחים בצד.
-
שלב 8
5 דקות
להכנת הקישוט:
מכינים סירופ – מבשלים על אש בינונית 1 כוס סוכר ו-1 כוס מים, רק עד להמסה מלאה של הסוכר. להשתדל לא להביא לרתיחה.
מכניסים פנימה את האוכמניות ונותנים להם לספוג את הסירופ כ-5 דקות.
-
שלב 9
2 דקות
מוציאים ומייבשים על נייר סופג, מופרדות אחת מהשנייה שלא ידבקו.
כעבור שעה מצפים את האוכמניות בסוכר לבן, שכבה עדינה.
-
שלב 10
5 דקות
להכנת הקרם:
מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה, 1 כף אבקת סוכר, 1/4 כוס חלב ו-1 חבילה פודינג פירות יער יחד לקבלת קרם סגול יפה ומגרה.
במידה והקרם סמיך מדי הוסיפו עוד כמה כפות חלב עד לקבלת מרקם עדין ונוח. מורחים את הרולדה בקרם ומגלגלים.
-
שלב 11
2 דקות
מצפים את הרולדה מבחוץ היטב ויפה, מקשטים באוכמניות.
כתוב ביקורת