דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שבקיה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שבקיה

שבקיה

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: שונטל
עוגיות מרוקאיות מטוגנות ופריכות, מצופות בסירופ סוכר ומעוצבות כשושנים

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח לבן
250  גרם
מרגרינה רכה (חבילה ורבע)
1  קורט
מלח
3  כוסות
מים רתוחים פושרים
0.5  כוס
חומץ
2  כוסות
מים
1.5  כוסות
סוכר לבן
1  כף
לימון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    ללוש היטב את הקמח, המרגרינה ומעט מלח יחד ולהוסיף 3 כוסות מים רתוחים פושרים ואת החומץ ולהמשיך ללוש לבצק רך וחלק.
  • שלב 2

    0 דקות
    לחלק את הבצק לשישה חלקים. לרדד כל חלק של הבצק לעלה דק בעובי כחצי ס"מ. לפזר מעט קמח ולגלגל לרולדה. את הרולדה לחתוך ל-10 חלקים (בסוף התהליך אמורות לצאת 60 חתיכות).
  • שלב 3

    0 דקות
    מעצבים שבקיות: מרדדים כל חתיכה לעלה דק דק. חורצים לאורך פסים בעזרת גלגלת זיג זג ושומרים על שוליים של 1 ס"מ משני הצדדים.
  • שלב 4

    0 דקות
    אוחזים את השוליים השמאליים ומכווצים, מכווצים גם את השוליים מצד ימין - כך שנוצרת מעין סירה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מתחילים מחצי הכמות, ומטגנים בשמן עמוק. אחר כך ממשיכים עם השאר.
  • שלב 6

    0 דקות
    לסירופ: מערבבים 2 כוסות מים, סוכר וכף לימון עד שהסוכר נמס לחלוטין ויוצים מעל השבקיות.
שבקיה

שלב 1 מתוך 6

ללוש היטב את הקמח, המרגרינה ומעט מלח יחד ולהוסיף 3 כוסות מים רתוחים פושרים ואת החומץ ולהמשיך ללוש לבצק רך וחלק.

שבקיה

שלב 2 מתוך 6

לחלק את הבצק לשישה חלקים. לרדד כל חלק של הבצק לעלה דק בעובי כחצי ס"מ. לפזר מעט קמח ולגלגל לרולדה. את הרולדה לחתוך ל-10 חלקים (בסוף התהליך אמורות לצאת 60 חתיכות).

שבקיה

שלב 3 מתוך 6

מעצבים שבקיות: מרדדים כל חתיכה לעלה דק דק. חורצים לאורך פסים בעזרת גלגלת זיג זג ושומרים על שוליים של 1 ס"מ משני הצדדים.

שבקיה

שלב 4 מתוך 6

אוחזים את השוליים השמאליים ומכווצים, מכווצים גם את השוליים מצד ימין - כך שנוצרת מעין סירה.

שבקיה

שלב 5 מתוך 6

מתחילים מחצי הכמות, ומטגנים בשמן עמוק. אחר כך ממשיכים עם השאר.

שבקיה

שלב 6 מתוך 6

לסירופ: מערבבים 2 כוסות מים, סוכר וכף לימון עד שהסוכר נמס לחלוטין ויוצים מעל השבקיות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא ביצים
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • שבקיה + סיגרים מתוקים

    שבקיה + סיגרים מתוקים

    בינוני
  • שבקיה - עוגיות מרוקאיות

    שבקיה - עוגיות מרוקאיות

    20 דקות בינוני
  • שבקיה מרוקאית

    שבקיה מרוקאית

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים