דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שבקיה מרוקאית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שבקיה מרוקאית

שבקיה מרוקאית

(0)
50 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: איריס מור
עוגיות מרוקאיות מטוגנות פריכות, טבולות בסירופ מתוק וסמיך ומצופות בשומשום

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
מים
1  כוס
שמן קנולה
1  קילוגרם
קמח לבן
1  כוס
סוכר לבן
0.5  כוס
מים
0.5 
לימון
200  גרם
שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

50 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שופכים לקערה כוס שמן וכוס מים, מנפים לתוך הקערה קמח בהדרגה (כמה שנכנס) ומערבבים עד שהבצק נעים ושמנוני.
  • שלב 2

    0 דקות
    להצלחת המתכון יש צורך בהמון לישה, יש ללוש ולתת לבצק לנוח במשך 15 פעמים בערך (כלומר ללוש ולתת לנוח ושוב ללוש וכן הלאה).
  • שלב 3

    0 דקות
    מכינים סיר עם שמן עמוק ומרתיחים.
  • שלב 4

    0 דקות
    בינתיים יוצרים מהבצק עיגולים בגודל של כדור פינג פונג, מרדדים וחותכים פסים בתוך מלבן (לא עד הסוף) כדי שתיווצר רשת. את הרשת קולעים אחד בשני ומכניסים לתוך השמן העמוק. צריך לשים לב שהרשת לא "תפתח" בעזרת מזלג.
  • שלב 5

    0 דקות
    אחר כך טובלים בסירופ המוכן ומפזרים מעל שומשום.
שבקיה מרוקאית

שלב 1 מתוך 5

שופכים לקערה כוס שמן וכוס מים, מנפים לתוך הקערה קמח בהדרגה (כמה שנכנס) ומערבבים עד שהבצק נעים ושמנוני.

שבקיה מרוקאית

שלב 2 מתוך 5

להצלחת המתכון יש צורך בהמון לישה, יש ללוש ולתת לבצק לנוח במשך 15 פעמים בערך (כלומר ללוש ולתת לנוח ושוב ללוש וכן הלאה).

שבקיה מרוקאית

שלב 3 מתוך 5

מכינים סיר עם שמן עמוק ומרתיחים.

שבקיה מרוקאית

שלב 4 מתוך 5

בינתיים יוצרים מהבצק עיגולים בגודל של כדור פינג פונג, מרדדים וחותכים פסים בתוך מלבן (לא עד הסוף) כדי שתיווצר רשת. את הרשת קולעים אחד בשני ומכניסים לתוך השמן העמוק. צריך לשים לב שהרשת לא "תפתח" בעזרת מזלג.

שבקיה מרוקאית

שלב 5 מתוך 5

אחר כך טובלים בסירופ המוכן ומפזרים מעל שומשום.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • שבקיה

    שבקיה

    בינוני
  • שבקיה + סיגרים מתוקים

    שבקיה + סיגרים מתוקים

    בינוני
  • שבקיה - עוגיות מרוקאיות

    שבקיה - עוגיות מרוקאיות

    20 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים