דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שושני קינמון
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שושני קינמון

שושני קינמון

(1)
40 דקות
קל
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מאפה שמרים חלומי עם ריח משכר של קינמון שמתפשט בכל הבית. מתכון פשוט ומהיר עם תפיחה של 5 דקות בלבד!

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
325  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם 2 כוסות + 4 כפות
1 
ביצה L
50  גרם
חמאה מומסת
30  גרם
סוכר לבן
125  מיליליטר
חלב
150  גרם
סוכר חום
150  גרם
חמאה
1  כף
קינמון טחון גדושה
50  גרם
אגוזי מלך
50  גרם
סוכר לבן
60  מיליליטר
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • שלב 2

    10 דקות
    להכנת הבצק: מערבבים את הקמח, ביצה, 50 גרם חמאה מומסת, 2 כפות סוכר וחלב במיקסר עם וו גיטרה למשך 10 דקות.
  • שלב 3

    5 דקות
    מכסים את הקערה ומשהים עד תפיחה.
  • שלב 4

    0 דקות
    להכנת המילוי: בסיר קטן ממיסים 150 גרם חמאה על אש נמוכה ומוסיפים את הסוכר החום והקינמון, עד לקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש ומצננים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק בעזרת מערוך למלבן.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים על המלבן את המלית ומפזרים את האגוזים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מגלגלים את המלבן לגליל ובעזרת סכין חותכים לגלילים קטנים (4 ס"מ).
  • שלב 8

    0 דקות
    להכנת הסירופ: מערבבים את רבע כוס הסוכר עם רבע כוס מים רותחים, עד המסה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מעמידים את הגלילים בתבנית עגולה ובעזרת מברשת מושחים את הסירופ.
  • שלב 10

    25 דקות
    אופים כ–25 דקות עד להשחמה של הגלילים.
שושני קינמון

שלב 1 מתוך 10

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

שושני קינמון

שלב 2 מתוך 10

להכנת הבצק: מערבבים את הקמח, ביצה, 50 גרם חמאה מומסת, 2 כפות סוכר וחלב במיקסר עם וו גיטרה למשך 10 דקות.

שושני קינמון

שלב 3 מתוך 10

מכסים את הקערה ומשהים עד תפיחה.

שושני קינמון

שלב 4 מתוך 10

להכנת המילוי: בסיר קטן ממיסים 150 גרם חמאה על אש נמוכה ומוסיפים את הסוכר החום והקינמון, עד לקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש ומצננים.

שושני קינמון

שלב 5 מתוך 10

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק בעזרת מערוך למלבן.

שושני קינמון

שלב 6 מתוך 10

מורחים על המלבן את המלית ומפזרים את האגוזים.

שושני קינמון

שלב 7 מתוך 10

מגלגלים את המלבן לגליל ובעזרת סכין חותכים לגלילים קטנים (4 ס"מ).

שושני קינמון

שלב 8 מתוך 10

להכנת הסירופ: מערבבים את רבע כוס הסוכר עם רבע כוס מים רותחים, עד המסה.

שושני קינמון

שלב 9 מתוך 10

מעמידים את הגלילים בתבנית עגולה ובעזרת מברשת מושחים את הסירופ.

שושני קינמון

שלב 10 מתוך 10

אופים כ–25 דקות עד להשחמה של הגלילים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • דל במלח
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • שושניקה של פרג

    שושניקה של פרג

    120 דקות בינוני
  • עוגת שושני פרג

    עוגת שושני פרג

    200 דקות בינוני
  • עוגת שמרים שושנים במלית גבינות

    עוגת שמרים שושנים במלית גבינות

    85 דקות בינוני
  • מאפה שושנים וגבינות מבצק שמרים

    מאפה שושנים וגבינות מבצק שמרים

    70 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים