דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

(0)
240 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ניר גייגר
קדירת בשר עשירה וארומטית בבישול ארוך שהיא ארוחה מלאה בפני עצמה

רכיבים

מנות 5

המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
800  גרם
בשר בקר (או כל בשר לקדירה), חתוך לקוביות בינוניות
1  סלסילה
פטריות פורטובלו שמפניון
1  סלסילה
פטריות שיטאקה שיטאקי טריות
1  סלסילה
פטריות שמפיניון פורטבלו
1  סלסילה
פטריות יער מלך היער
1 
כרישה חתוכה לטבעות
1 
בצל
0.5  כפית
שום כתוש
1  בקבוק
יין אדום (אפשר גם חצי אם לא מבשלים את הריזוטו בתוך היין)
0.5  כפית
חרדל (דיז'ון מומלץ)
1  כף
רוטב צ'ילי מתוק 290 מ"ל
2  כפות
סילאן
2  כוסות
אורז ארוך לריזוטו
5  גבעולים
תימין
2  כפיות
מלח
2  כפיות
פלפל שחור וכל תבלין אחר שעושה לכם טוב.
0.5  מיכל
שמנת מתוקה (את החצי השני תשמרו למרק בטטה שתכינו למחרת)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

240 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכי טוב להכין את כל המרכיבים על מחבת עבה וגדולה, כל אחד בתורו, ואז להעביר לסיר לבישול קדירה. אין חשיבות לסדר המוצרים במחבת.
  • שלב 2

    0 דקות
    מטגנים את הבצל והכרישה, וכשמשחים מוסיפים את השום לעוד כמה שניות, וזורקים לסיר הקדירה. עדיף לטגן בשמן קנולה ולא בשמן זית, כי הטעם טוב יותר.
  • שלב 3

    0 דקות
    אוטמים את הבשר על המחבת מכל הצדדים. בעיקר כדי לתת גוון צרוב. לאחר מכן זורקים את הבשר לסיר.
  • שלב 4

    0 דקות
    חותכים את הפטריות לחצי (הן מאוד מתכווצות בבישול) או לרבעים במקרה של פטריות מאוד גדולות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים שמן זית למחבת וזורקים פנימה את הפטריות לבישול קצרצר שבסופו - נחשתם נכון - לסיר.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכניסים לסיר שתי כפיות מלח, תבלינים, סילאן, צ'ילי מתוק וחרדל (בשלב הזה פשוט תשימו מה שאתם אוהבים ויכול להתאים לקדירה).
  • שלב 7

    0 דקות
    שופכים בקבוק יין אדום לסיר ומביאים לרתיחה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מבשלים במשך שעתיים וחצי עד שלוש שעות.
  • שלב 9

    0 דקות
    אם החלטתם להוסיף את הריזוטו, שופכים אותו לסיר בשלב הזה.
  • שלב 10

    0 דקות
    למי שרוצה קדירה סמיכה יותר - מאוד מאוד מומלץ להוסיף חצי מיכל שמנת מתוקה ביחד עם הריזוטו.
  • שלב 11

    0 דקות
    מבשלים כחצי שעה עד ארבעים דקות, עד שהריזוטו רך מאוד (חשוב לערבב מידי פעם, ולהוסיף מעט מים במידה והנוזלים קרובים לאידוי והריזוטו עדיין לא רך מספיק)
תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

שלב 1 מתוך 11

הכי טוב להכין את כל המרכיבים על מחבת עבה וגדולה, כל אחד בתורו, ואז להעביר לסיר לבישול קדירה. אין חשיבות לסדר המוצרים במחבת.

תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

שלב 2 מתוך 11

מטגנים את הבצל והכרישה, וכשמשחים מוסיפים את השום לעוד כמה שניות, וזורקים לסיר הקדירה. עדיף לטגן בשמן קנולה ולא בשמן זית, כי הטעם טוב יותר.

תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

שלב 3 מתוך 11

אוטמים את הבשר על המחבת מכל הצדדים. בעיקר כדי לתת גוון צרוב. לאחר מכן זורקים את הבשר לסיר.

תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

שלב 4 מתוך 11

חותכים את הפטריות לחצי (הן מאוד מתכווצות בבישול) או לרבעים במקרה של פטריות מאוד גדולות.

תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

שלב 5 מתוך 11

מוסיפים שמן זית למחבת וזורקים פנימה את הפטריות לבישול קצרצר שבסופו - נחשתם נכון - לסיר.

תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

שלב 6 מתוך 11

מכניסים לסיר שתי כפיות מלח, תבלינים, סילאן, צ'ילי מתוק וחרדל (בשלב הזה פשוט תשימו מה שאתם אוהבים ויכול להתאים לקדירה).

תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

שלב 7 מתוך 11

שופכים בקבוק יין אדום לסיר ומביאים לרתיחה.

תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

שלב 8 מתוך 11

מבשלים במשך שעתיים וחצי עד שלוש שעות.

תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

שלב 9 מתוך 11

אם החלטתם להוסיף את הריזוטו, שופכים אותו לסיר בשלב הזה.

תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

שלב 10 מתוך 11

למי שרוצה קדירה סמיכה יותר - מאוד מאוד מומלץ להוסיף חצי מיכל שמנת מתוקה ביחד עם הריזוטו.

תבשיל בקר ביין אדום עם 4 סוגי פטריות וריזוטו

שלב 11 מתוך 11

מבשלים כחצי שעה עד ארבעים דקות, עד שהריזוטו רך מאוד (חשוב לערבב מידי פעם, ולהוסיף מעט מים במידה והנוזלים קרובים לאידוי והריזוטו עדיין לא רך מספיק)

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אינטריה - תבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום

    אינטריה - תבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום

    20 דקות קל
  • פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

    פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

    120 דקות בינוני
  • תבשיל לשון בקר

    תבשיל לשון בקר

    60 דקות בינוני
  • תבשיל בורגול

    תבשיל בורגול

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים