דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חמין כל טוב
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חמין כל טוב

חמין כל טוב

(1)
90 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אסתר דולב
מתכון עשיר עם עצמות מח, כרעי אווז, שעועית, גריסים, שקית אורז, ביצים חומות וקישקע

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.33  כוס
שמן קנולה
4 
בצל גדולים
5 
עצמות
1.5  קילוגרם
בשר בקר צוואר, שפונדרה חתוך לקוביות גדולות
3 
כרעיים אווז חתוכים לשוק וירך (לא חובה)
2.5  כוסות
שעועית לימה מושרת לילה קודם במים
1.5  כוסות
גריסי פנינה
10 
תפוח אדמה קטנים-בינוניים, קלופים
10 
ביצה מבושלות חלקית
1  מגש
קישקע (קפוא)
2  כפות
מרק בצל ר.טבעיים 220 ג'
2  כפות
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
0  לפי הטעם
מלח
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה או לפי הטעם
0.5  קורט
אגוז מוסקט טחון
0.33  כוס
סילאן
6  שיני
שום כתושות
1  כוס
אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן, לאחר השריה של 1/2 שעה
350  גרם
בשר כבש טחון גס
1 
בצל קצוץ דק
2  כפות
תפוח אדמה שמיר, כוסברה, פטרוזיליה קצוצים דק
150  גרם
שזיף מיובש מגולענים וקצוצים
2  כפות
שמן קנולה
1  כף
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי שקית האורז - 6 שיני שום כתושות, כוס אורז, 350 גרם בשר כבש טחון, בצל קצוץ, עשבי תיבול, 150 גרם שזיפים מיובשים, 2 כפות שמן וכף אבקת תיבול מרק עוף. מתבלים במלח ופלפל, וממלאים את השקית עד 2/3 מגובהה. קושרים ועושים חורים בחלק העליון של השקית.
  • שלב 2

    5 דקות
    להכנת החמין - קולפים את הבצלים, משתדלים לשמור את הקליפה החיצונית שלמה - לשימוש מאוחר יותר.
  • שלב 3

    0 דקות
    פורסים את הבצל דק ומטגנים במחבת עמוקה בשמן עד שמתקבל צבע שחום ויפה (לא שרוף).
  • שלב 4

    0 דקות
    מסננים את השעועית.
  • שלב 5

    0 דקות
    בונים את החמין - מניחים על קרקעית הסיר את עצמות המח וביניהן מפזרים 1/3 מכמות תפו"א, עליהם 1/3 מכמות השעועית ו-1/3 מכמות הגריסים, עליהם מפזרים 1/3 מכמות הבצל המטוגן עם אותה כמות של שמן הטיגון.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעמידים את שקית האורז מעל השכבה הראשונה שבסיר.
  • שלב 7

    0 דקות
    בשכבה הבאה מוסיפים 1/2 מכמות הבשר ואת הכרעיים של האווז (יש לבקש מהקצב לחתוך כל כרע לשני חלקים) ועוד 1/3 מהיתר - תפו"א, גריסים, שעועית ובצל ומסדרים סביב שקית הקוקי.
  • שלב 8

    0 דקות
    בשכבה השלישית שמים את יתר תפו"א עם השעועית והגריסים, את הביצים (המבושלות בישול חלקי כדי שלא יתפוצצו בתוך החמין) ואת יתרת הבשר והכרעיים ואת יתרת הבצל המטוגן עם השמן ומניחים על הכיריים.
  • שלב 9

    6 דקות
    מערבבים בליטר מים את התבלינים - 2 כפות אבקת תיבול מרק בצל, 2 כפות אבקת תיבול מרק עוף, מלח ופלפל, כפית פפריקה ואגוז מוסקט, וטורפים היטב עם מטרפה ושופכים על החמין, משלימים את גובה המים בסיר עד גובה פני התבשיל, מביאים לרתיחה, שופכים מעל את הסילאן, ומורידים מהאש, מכסים את פני התבשיל בקליפות הבצל ששמרתם.
  • שלב 10

    0 דקות
    חותכים נייר פרגמנט לעיגול בקוטר הסיר משמנים אותו ומניחים מעל, מכסים במכסה של הסיר ואוטמים מעל בשכבה של נייר כסף.
  • שלב 11

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום של 100 מעלות ומניחים את הסיר בתחתית התנור (רצוי בתוך תבנית לניקוז השומן שיוצא מהסיר).
  • שלב 12

    0 דקות
    משאירים את הסיר בתנור עד למחרת בשעת ארוחת הצהריים .
  • שלב 13

    0 דקות
    את הקישקע דוקרים מעט במזלג, ואופים בתנור בחום נמוך (150 מעלות) כ 20 דקות ומגישים מעל החמין.
חמין כל טוב

שלב 1 מתוך 13

מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי שקית האורז - 6 שיני שום כתושות, כוס אורז, 350 גרם בשר כבש טחון, בצל קצוץ, עשבי תיבול, 150 גרם שזיפים מיובשים, 2 כפות שמן וכף אבקת תיבול מרק עוף. מתבלים במלח ופלפל, וממלאים את השקית עד 2/3 מגובהה. קושרים ועושים חורים בחלק העליון של השקית.

חמין כל טוב

שלב 2 מתוך 13

להכנת החמין - קולפים את הבצלים, משתדלים לשמור את הקליפה החיצונית שלמה - לשימוש מאוחר יותר.

חמין כל טוב

שלב 3 מתוך 13

פורסים את הבצל דק ומטגנים במחבת עמוקה בשמן עד שמתקבל צבע שחום ויפה (לא שרוף).

חמין כל טוב

שלב 4 מתוך 13

מסננים את השעועית.

חמין כל טוב

שלב 5 מתוך 13

בונים את החמין - מניחים על קרקעית הסיר את עצמות המח וביניהן מפזרים 1/3 מכמות תפו"א, עליהם 1/3 מכמות השעועית ו-1/3 מכמות הגריסים, עליהם מפזרים 1/3 מכמות הבצל המטוגן עם אותה כמות של שמן הטיגון.

חמין כל טוב

שלב 6 מתוך 13

מעמידים את שקית האורז מעל השכבה הראשונה שבסיר.

חמין כל טוב

שלב 7 מתוך 13

בשכבה הבאה מוסיפים 1/2 מכמות הבשר ואת הכרעיים של האווז (יש לבקש מהקצב לחתוך כל כרע לשני חלקים) ועוד 1/3 מהיתר - תפו"א, גריסים, שעועית ובצל ומסדרים סביב שקית הקוקי.

חמין כל טוב

שלב 8 מתוך 13

בשכבה השלישית שמים את יתר תפו"א עם השעועית והגריסים, את הביצים (המבושלות בישול חלקי כדי שלא יתפוצצו בתוך החמין) ואת יתרת הבשר והכרעיים ואת יתרת הבצל המטוגן עם השמן ומניחים על הכיריים.

חמין כל טוב

שלב 9 מתוך 13

מערבבים בליטר מים את התבלינים - 2 כפות אבקת תיבול מרק בצל, 2 כפות אבקת תיבול מרק עוף, מלח ופלפל, כפית פפריקה ואגוז מוסקט, וטורפים היטב עם מטרפה ושופכים על החמין, משלימים את גובה המים בסיר עד גובה פני התבשיל, מביאים לרתיחה, שופכים מעל את הסילאן, ומורידים מהאש, מכסים את פני התבשיל בקליפות הבצל ששמרתם.

חמין כל טוב

שלב 10 מתוך 13

חותכים נייר פרגמנט לעיגול בקוטר הסיר משמנים אותו ומניחים מעל, מכסים במכסה של הסיר ואוטמים מעל בשכבה של נייר כסף.

חמין כל טוב

שלב 11 מתוך 13

מחממים את התנור לחום של 100 מעלות ומניחים את הסיר בתחתית התנור (רצוי בתוך תבנית לניקוז השומן שיוצא מהסיר).

חמין כל טוב

שלב 12 מתוך 13

משאירים את הסיר בתנור עד למחרת בשעת ארוחת הצהריים .

חמין כל טוב

שלב 13 מתוך 13

את הקישקע דוקרים מעט במזלג, ואופים בתנור בחום נמוך (150 מעלות) כ 20 דקות ומגישים מעל החמין.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • חגיגה
  • מטבח יהודי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חמין טבית עיראקי

    חמין טבית עיראקי

    760 דקות בינוני
  • חמין איטריות משגע

    חמין איטריות משגע

    600 דקות בינוני
  • תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

    תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

    620 דקות מאתגר
  • חמין קלאסי

    חמין קלאסי

    600 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים