דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פוקצ'ה איטלקית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פוקצ'ה איטלקית

פוקצ'ה איטלקית

(1)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
הפוקצ'ה עשויה מחומרים בסיסיים המצויים תחת היד, והכנתה אינה כרוכה בהתעסקות מרובה, היא מקבלת באהבה כל תוספת

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4  כוסות
קמח לבן או יותר, לפי הצורך
1.5  כפיות
מלח
2  כפיות
סוכר לבן
2.5  כפיות
שמרים יבשים יבשים
4  כפות
שמן זית
2  כוסות
מים פושרים
2  כפות
שמן זית מעורבות בכף מים
0  לפי הטעם
מלח
2  עלים
רוזמרין טרי, קצוץ
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מנפים את הקמח אל קערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים עם הקמח.
  • שלב 3

    7 דקות
    מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה ולשים בקרס הלישה במהירות איטית-בינונית במשך כ-7 דקות, עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה ונעשה רך וגמיש. הבצק די דביק בשלב זה.
  • שלב 4

    45 דקות
    מפזרים מעט קמח על הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו, כ-60-45 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים את האוויר מהבצק שתפח ולשים אותו על משטח מקומח קלות. הבצק לאחר התפיחה דביק פחות, וכדאי להוסיף אליו בזמן הלישה והעיצוב מעט קמח ככל האפשר, כדי שהפוקצה תצא אוורירית ורכה.
  • שלב 6

    30 דקות
    מחלקים את הבצק ל-4-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי כ-1 ס"מ. מניחים את העלים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון ומשהים לתפיחה כ-30 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), ומניחים על קרקעיתו תבנית ריקה. לפני הכנסת הפוקצ'ות לתנור, יוצקים כוס מים לתבנית הריקה שהתחממה, ליצירת אדים.
  • שלב 8

    0 דקות
    יוצרים בבצק שתפח גומות באצבע מקומחת או בידית של כף עץ. טורפים את שמן הזית עם המים לתחליב הומוגני ומברישים בעדינות את פני הבצק התפוח.
  • שלב 9

    5 דקות
    זורים על הבצק מלח גס ורוזמרין טרי קצוץ או תוספות אחרות, ומכניסים לתנור החם. לקבלת קרום פריך במיוחד, מרססים אל חלל התנור מים במרסס ידני 2-1 פעמים במשך 5 הדקות הראשונות לאפייה.
  • שלב 10

    30 דקות
    אופים כ-30 דקות, עד שפני הפוקצ'ה מזהיבים.
  • שלב 11

    10 דקות
    מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות, ומגישים.
  • שלב 12

    0 דקות
    מאותו בצק אפשר להכין פוקצ'ה עבה יותר, העשויה מיחידה אחת בתבנית מלבנית בינונית. לאחר האפייה חותכים אותה למרובעים, שאפשר למלאם בתוספות שונות ככריכים.
פוקצ'ה איטלקית

שלב 1 מתוך 12

מנפים את הקמח אל קערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח.

פוקצ'ה איטלקית

שלב 2 מתוך 12

מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים עם הקמח.

פוקצ'ה איטלקית

שלב 3 מתוך 12

מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה ולשים בקרס הלישה במהירות איטית-בינונית במשך כ-7 דקות, עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה ונעשה רך וגמיש. הבצק די דביק בשלב זה.

פוקצ'ה איטלקית

שלב 4 מתוך 12

מפזרים מעט קמח על הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו, כ-60-45 דקות.

פוקצ'ה איטלקית

שלב 5 מתוך 12

מוציאים את האוויר מהבצק שתפח ולשים אותו על משטח מקומח קלות. הבצק לאחר התפיחה דביק פחות, וכדאי להוסיף אליו בזמן הלישה והעיצוב מעט קמח ככל האפשר, כדי שהפוקצה תצא אוורירית ורכה.

פוקצ'ה איטלקית

שלב 6 מתוך 12

מחלקים את הבצק ל-4-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי כ-1 ס"מ. מניחים את העלים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון ומשהים לתפיחה כ-30 דקות.

פוקצ'ה איטלקית

שלב 7 מתוך 12

מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), ומניחים על קרקעיתו תבנית ריקה. לפני הכנסת הפוקצ'ות לתנור, יוצקים כוס מים לתבנית הריקה שהתחממה, ליצירת אדים.

פוקצ'ה איטלקית

שלב 8 מתוך 12

יוצרים בבצק שתפח גומות באצבע מקומחת או בידית של כף עץ. טורפים את שמן הזית עם המים לתחליב הומוגני ומברישים בעדינות את פני הבצק התפוח.

פוקצ'ה איטלקית

שלב 9 מתוך 12

זורים על הבצק מלח גס ורוזמרין טרי קצוץ או תוספות אחרות, ומכניסים לתנור החם. לקבלת קרום פריך במיוחד, מרססים אל חלל התנור מים במרסס ידני 2-1 פעמים במשך 5 הדקות הראשונות לאפייה.

פוקצ'ה איטלקית

שלב 10 מתוך 12

אופים כ-30 דקות, עד שפני הפוקצ'ה מזהיבים.

פוקצ'ה איטלקית

שלב 11 מתוך 12

מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות, ומגישים.

פוקצ'ה איטלקית

שלב 12 מתוך 12

מאותו בצק אפשר להכין פוקצ'ה עבה יותר, העשויה מיחידה אחת בתבנית מלבנית בינונית. לאחר האפייה חותכים אותה למרובעים, שאפשר למלאם בתוספות שונות ככריכים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פוקצ'ה מלאה בדברים טובים

    פוקצ'ה מלאה בדברים טובים

    40 דקות קל
  • פוקצ'ה עם פלפלים ובצל

    פוקצ'ה עם פלפלים ובצל

    40 דקות בינוני
  • פוקצ'ה עם רוזמרין ושמן זית

    פוקצ'ה עם רוזמרין ושמן זית

    240 דקות בינוני
  • פוקצ'ה אישית

    פוקצ'ה אישית

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים