דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק עוף צח
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק עוף צח

מרק עוף צח

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אורטל אשכנזי
מרק עוף צח עם עושר של תבלינים וטעמים שלא תמצאו בשום מקום אחר

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  זר
תערובת תבלינים טריים שאוהבים זר עשבי תיבול מעשבים אהובים
1 
בצל חצוי
2  גבעולים
ציפורן נעוצים בחצאי הבצל
250  גרם
בשר בקר רזה טחון
1  גבעול
סלרי קטן קצוץ גס
0.5  גבעול
סלרי חתוך לז'וליינים (גפרורים)
1 
גזר קטן. קצוץ גס
0.5 
גזר קטן, חתוך לז'וליינים (גפרורים)
6 
פלפל שחור
2 
ביצה
10  גרם
מרגרינה או חמאה
1  כפית
מלח
1 
כרישה קטנה, קצוצה גס
0.5 
כרישה קטנה, החלק הלבן בלבד, חתוכה לז'וליינים (גפרורים)
1.25  קילוגרם
שוק עוף
1  כפית
שמן קנולה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
  • שלב 2

    0 דקות
    מסירים את העור משוקי העוף. מסירים את בשר העוף מן העצמות. מניחים במעבד מזון ומעבדים עד שבשר העוף טחון דק. מניחים את בשר העוף הטחון ואת בשר הבקר הטחון בקערה ומכניסים למקרר.
  • שלב 3

    40 דקות
    קוצצים גס את עצמות העוף, מניחים בתבנית אפייה ואופים בתנור 30 עד 40 דקות או עד להשחמה יסודית.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים את השמן במחבת בעלת בסיס כבד, מוסיפים גזר, כרישה וסלרי, מאדים עד להשחמה קלה ושומרים בצד.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים מחבת מברזל יצוק או מפלדת אל חלד ומוסיפים את חצאי הבצל, כשהצד החתוך כלפי מטה. מאדים על להבה בעוצמה בינונית עד שחצאי הבצל משחירים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים את העצמות המושחמות, גזר, כרישה, סלרי, בצל, בוקה גרני (זר עשבי התיבול), מלח וגרגירי הפלפל בסיר גדול ומכסים ב-2 ליטרים מים קרים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את חלבוני הביצה לבשר הטחון ומערבבים בעזרת כף עץ, יוצקים 500 מ"ל מים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הבשר לסיר גדול ומערבבים היטב. מניחים את הסיר מעל להבה בעוצמה בינונית ומביאים לרתיחה בהדרגה, תוך בחישה אחת ל-2 דק'. מפחיתים את עוצמת הלהבה ומבשלים על סף הרתיחה עוד שעתיים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מרפדים מסננת בעלת חורים קטנים במגבת כותנה נקיה ומציבים אותה מעל סיר נקי. בעזרת מצקת, יוצקים את המרק הצח לתוך המסננת ומסננים לתוך הסיר הנקי.
  • שלב 9

    15 דקות
    להגשה, ממיסים את המרגרינה במחבת קטנה. מוסיפים את הירקות החתוכים לרצועות ז'וליאן בתוספת קורט מלח ומאדים כשהמחבת מכוסה על להבה בעוצמה נמוכה 10-15 דקות או עד שרצועות הירקות מתרככות אך שומרות על פריכותן. מסננים ומנערים כדי להסיר את כל עודפי המרגרינה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מחלקים את רצועות הירקות לארבע צלחות מרק, יוצקים מעליהן את המרק הצח ומגישים.
מרק עוף צח

שלב 1 מתוך 10

מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).

מרק עוף צח

שלב 2 מתוך 10

מסירים את העור משוקי העוף. מסירים את בשר העוף מן העצמות. מניחים במעבד מזון ומעבדים עד שבשר העוף טחון דק. מניחים את בשר העוף הטחון ואת בשר הבקר הטחון בקערה ומכניסים למקרר.

מרק עוף צח

שלב 3 מתוך 10

קוצצים גס את עצמות העוף, מניחים בתבנית אפייה ואופים בתנור 30 עד 40 דקות או עד להשחמה יסודית.

מרק עוף צח

שלב 4 מתוך 10

מחממים את השמן במחבת בעלת בסיס כבד, מוסיפים גזר, כרישה וסלרי, מאדים עד להשחמה קלה ושומרים בצד.

מרק עוף צח

שלב 5 מתוך 10

מחממים מחבת מברזל יצוק או מפלדת אל חלד ומוסיפים את חצאי הבצל, כשהצד החתוך כלפי מטה. מאדים על להבה בעוצמה בינונית עד שחצאי הבצל משחירים.

מרק עוף צח

שלב 6 מתוך 10

מניחים את העצמות המושחמות, גזר, כרישה, סלרי, בצל, בוקה גרני (זר עשבי התיבול), מלח וגרגירי הפלפל בסיר גדול ומכסים ב-2 ליטרים מים קרים.

מרק עוף צח

שלב 7 מתוך 10

מוסיפים את חלבוני הביצה לבשר הטחון ומערבבים בעזרת כף עץ, יוצקים 500 מ"ל מים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הבשר לסיר גדול ומערבבים היטב. מניחים את הסיר מעל להבה בעוצמה בינונית ומביאים לרתיחה בהדרגה, תוך בחישה אחת ל-2 דק'. מפחיתים את עוצמת הלהבה ומבשלים על סף הרתיחה עוד שעתיים.

מרק עוף צח

שלב 8 מתוך 10

מרפדים מסננת בעלת חורים קטנים במגבת כותנה נקיה ומציבים אותה מעל סיר נקי. בעזרת מצקת, יוצקים את המרק הצח לתוך המסננת ומסננים לתוך הסיר הנקי.

מרק עוף צח

שלב 9 מתוך 10

להגשה, ממיסים את המרגרינה במחבת קטנה. מוסיפים את הירקות החתוכים לרצועות ז'וליאן בתוספת קורט מלח ומאדים כשהמחבת מכוסה על להבה בעוצמה נמוכה 10-15 דקות או עד שרצועות הירקות מתרככות אך שומרות על פריכותן. מסננים ומנערים כדי להסיר את כל עודפי המרגרינה.

מרק עוף צח

שלב 10 מתוך 10

מחלקים את רצועות הירקות לארבע צלחות מרק, יוצקים מעליהן את המרק הצח ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים