דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מוסקה אליפות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מוסקה אליפות

מוסקה אליפות

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אתי
מאפה שכבות שגורם לאנשים ללקק את האצבעות: חצילים, תפוחי אדמה, בשר ורטבים

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
פנים של חציל בינוניים
3 
תפוח אדמה בינוניים
700  גרם
בשר בקר טחון טחון
2 
בצל קצוצים
2 
ביצה טרופות
1  חבילה
רסק עגבניות
4  שיני
שום קצוצות
3  כפות
שמן קנולה
0.33  זר
בזיליקום או אורגנו או זעתר טרי
50  גרם
מרגרינה
3  כפות
קמח לבן
400  מיליליטר
מים
1  כפית
מלח
0  לפי הטעם
פלפל גרוס
1 
ביצה טרופה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    פורסים את החצילים לעיגולים בעובי 3/4 ס"מ.
  • שלב 2

    0 דקות
    משמנים קלות תבנית אפיה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מניחים את החצילים בתבנית ומשמנים אותם קלות (בעזרת מברשת).
  • שלב 4

    0 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים עד שמזהיב.
  • שלב 5

    0 דקות
    פורסים לפרוסות דקיקות את תפוחי האדמה (רצוי במנדולינה).
  • שלב 6

    30 דקות
    מכינים רוטב עגבניות: מעבירים לסיר את תוכן קופסת העגבניות המרוסקות עם 3 כפות שמן, השום הקצוץ, עשבי התיבול, מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
  • שלב 7

    20 דקות
    מכינים את הבשר: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים ומטגנים עד שלא נותרים נוזלים, כ-20 דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    לצנן מעט את תערובת הבשר ואז להוסיף את הביצים הטרופות.
  • שלב 9

    2 דקות
    רוטב הבשמל: להמיס את המרגרינה, להוסיף את הקמח ולערבב 2 דקות.
  • שלב 10

    3 דקות
    להוסיף לתערובת הקמח את המים ואת התבלינים ולערבב מייד ובהתמדה עד הסמכה, כ-3 דקות.
  • שלב 11

    0 דקות
    להסיר מהאש ולצנן מעט, להוסיף את הביצה הטרופה תוך כדי ערבוב, כדי שהביצה לא תתבשל ברוטב.
  • שלב 12

    0 דקות
    ההרכבה: לשמן קלות את התבנית ולצקת מעט רוטב עגבניות. להניח שכבת חצילים, שכבת תפוחי אדמה, את כל תערובת הבשר ושכבת רוטב. מעל שמים שוב שכבת חצילים, שכבת תפוחי אדמה ואת יתרת הרוטב. יוצקים מעל את רוטב הבשמל.
  • שלב 13

    40 דקות
    בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים כ-40 דקות או עד שמזהיב קלות.
מוסקה אליפות

שלב 1 מתוך 13

פורסים את החצילים לעיגולים בעובי 3/4 ס"מ.

מוסקה אליפות

שלב 2 מתוך 13

משמנים קלות תבנית אפיה.

מוסקה אליפות

שלב 3 מתוך 13

מניחים את החצילים בתבנית ומשמנים אותם קלות (בעזרת מברשת).

מוסקה אליפות

שלב 4 מתוך 13

מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים עד שמזהיב.

מוסקה אליפות

שלב 5 מתוך 13

פורסים לפרוסות דקיקות את תפוחי האדמה (רצוי במנדולינה).

מוסקה אליפות

שלב 6 מתוך 13

מכינים רוטב עגבניות: מעבירים לסיר את תוכן קופסת העגבניות המרוסקות עם 3 כפות שמן, השום הקצוץ, עשבי התיבול, מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.

מוסקה אליפות

שלב 7 מתוך 13

מכינים את הבשר: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים ומטגנים עד שלא נותרים נוזלים, כ-20 דקות.

מוסקה אליפות

שלב 8 מתוך 13

לצנן מעט את תערובת הבשר ואז להוסיף את הביצים הטרופות.

מוסקה אליפות

שלב 9 מתוך 13

רוטב הבשמל: להמיס את המרגרינה, להוסיף את הקמח ולערבב 2 דקות.

מוסקה אליפות

שלב 10 מתוך 13

להוסיף לתערובת הקמח את המים ואת התבלינים ולערבב מייד ובהתמדה עד הסמכה, כ-3 דקות.

מוסקה אליפות

שלב 11 מתוך 13

להסיר מהאש ולצנן מעט, להוסיף את הביצה הטרופה תוך כדי ערבוב, כדי שהביצה לא תתבשל ברוטב.

מוסקה אליפות

שלב 12 מתוך 13

ההרכבה: לשמן קלות את התבנית ולצקת מעט רוטב עגבניות. להניח שכבת חצילים, שכבת תפוחי אדמה, את כל תערובת הבשר ושכבת רוטב. מעל שמים שוב שכבת חצילים, שכבת תפוחי אדמה ואת יתרת הרוטב. יוצקים מעל את רוטב הבשמל.

מוסקה אליפות

שלב 13 מתוך 13

בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים כ-40 דקות או עד שמזהיב קלות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חטיף
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

    מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

    70 דקות בינוני
  • מוסקה: פרוסות חצילים ממולאות בבשר טחון

    מוסקה: פרוסות חצילים ממולאות בבשר טחון

    100 דקות בינוני
  • מוסקה חצילים- של ריקי ברוך

    מוסקה חצילים- של ריקי ברוך

    90 דקות בינוני
  • מוסקה חצילים חלבית

    מוסקה חצילים חלבית

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים