דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
רולדת בצק פילו
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. רולדת בצק פילו

רולדת בצק פילו

(0)
45 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: נירית פסלר
רולדת בצק פילו היא בעצם בורקס גדול, שיכול לככב באמצע השולחן בחג שבועות, או בערב גבינות ויין

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
200  גרם
גבינת פטה / בולגרית מפוררת
100  גרם
גבינת קשקבל
1  גביע
גבינת קוטג'
1  מיכל
שמנת חמוצה
2  כפות
פירורי לחם פירורית זהב זהובים
0.5  קילוגרם
בצק פילו מופשר לילה במקרר או בצק טרי
70  גרם
חמאה מומסת
2  כפות
פירורי לחם פירורית זהב זהובים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

45 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    המרכיבים לרולדה גדולה או 2 קטנות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מערבבים את כל תערובת הגבינות בקערה.
  • שלב 3

    0 דקות
    על שולחן נקי פותחים את חבילת בצק הפילו ומייד לוקחים עלה אחד ומניחים על השולחן. את שאר החבילה מכסים במגבת לחה למניעת התייבשות הבצק.
  • שלב 4

    0 דקות
    מורחים בעזרת מברשת את החמאה המומסת על צידו האחד של הבצק ומפזרים מעט פירורי לחם. יש לחזור על הפעולה הזאת כארבע פעמים (כלומר 4 דפים של בצק פילו).
  • שלב 5

    0 דקות
    לאחר שכל הדפים מרוחים בחמאה עורמים את מחצית המלית לרוחב הבצק, כלומר עורמים את תערובת הגבינות על קצה הבצק ומגלגלים לרולדה אחידה. לאחר הגלגול מורחים שוב בחמאה את החלק הפונה כלפי חוץ.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים את הרולדה על תבנית אפייה ומתחילים לחתוך בעזרת סכין חדה את אמצע הרולדה לפרוסות. דבר זה ימנע את התפוררות של החיתוך הרולדה לאחר אפייה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכניסים את הרולדה לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 30 דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    הרולדה מוכנה כשעלי הבצק זהובים וניתן לראות את היפרדות העלים בזמן האפייה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מצננים את המאפה כרבע שעה וחותכים את הפרוסות לפי הסימון טרם הכנסת הרולדה לאפייה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מרגע הפשרתו והתחלת העבודה יש להכין כמה דברים לפני פתיחת האריזה:מגבת לחה לכיסוי הבצק - בגלל שאין בבצק שומן הבצק מתייבש מהר מאוד עם מפגשו עם האוויר בחדר.
  • שלב 11

    0 דקות
    חמאה מומסת על מנת לשמן את הבצק ולמנוע את התייבשותו.
  • שלב 12

    0 דקות
    צלוחית ובה פירורי לחם מוזהבים. כדי שנוכל לראות את עלי הבצק בבירור יש להפריד אותם אחד מהשני. הדרך הטובה ביותר היא לפזר אחרי מריחת החמאה מעט פירורי לחם וכך באפייה הדפים לא ידבקו אחד בשני.
  • שלב 13

    0 דקות
    הכנת המלית מראש - ברגע שהבצק מוברש בחמאה יש להוסיף מהר את המילית לפני שהחמאה תתקרר ויהיה קשה לעבוד עם הבצק.
  • שלב 14

    0 דקות
    ציפוי תבנית אפייה בנייר אפייה.
  • שלב 15

    0 דקות
    חימום התנור לטמפרטורה הרצויה.
  • שלב 16

    0 דקות
    טיפ: לאחר גלגול הרולדה ומשיכתה בחמאה יש לסמן פסים ברוחב של 2-3 ס"מ על גבי הבצק. יש לחתוך את הבצק רק עד המרכז ולא עד הסוף, מטרת החיתוך הנ"ל למנוע התפוררות הרולדה בחיתוכה לאחר האפייה.
רולדת בצק פילו

שלב 1 מתוך 16

המרכיבים לרולדה גדולה או 2 קטנות.

רולדת בצק פילו

שלב 2 מתוך 16

מערבבים את כל תערובת הגבינות בקערה.

רולדת בצק פילו

שלב 3 מתוך 16

על שולחן נקי פותחים את חבילת בצק הפילו ומייד לוקחים עלה אחד ומניחים על השולחן. את שאר החבילה מכסים במגבת לחה למניעת התייבשות הבצק.

רולדת בצק פילו

שלב 4 מתוך 16

מורחים בעזרת מברשת את החמאה המומסת על צידו האחד של הבצק ומפזרים מעט פירורי לחם. יש לחזור על הפעולה הזאת כארבע פעמים (כלומר 4 דפים של בצק פילו).

רולדת בצק פילו

שלב 5 מתוך 16

לאחר שכל הדפים מרוחים בחמאה עורמים את מחצית המלית לרוחב הבצק, כלומר עורמים את תערובת הגבינות על קצה הבצק ומגלגלים לרולדה אחידה. לאחר הגלגול מורחים שוב בחמאה את החלק הפונה כלפי חוץ.

רולדת בצק פילו

שלב 6 מתוך 16

מניחים את הרולדה על תבנית אפייה ומתחילים לחתוך בעזרת סכין חדה את אמצע הרולדה לפרוסות. דבר זה ימנע את התפוררות של החיתוך הרולדה לאחר אפייה.

רולדת בצק פילו

שלב 7 מתוך 16

מכניסים את הרולדה לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 30 דקות.

רולדת בצק פילו

שלב 8 מתוך 16

הרולדה מוכנה כשעלי הבצק זהובים וניתן לראות את היפרדות העלים בזמן האפייה.

רולדת בצק פילו

שלב 9 מתוך 16

מצננים את המאפה כרבע שעה וחותכים את הפרוסות לפי הסימון טרם הכנסת הרולדה לאפייה.

רולדת בצק פילו

שלב 10 מתוך 16

מרגע הפשרתו והתחלת העבודה יש להכין כמה דברים לפני פתיחת האריזה:מגבת לחה לכיסוי הבצק - בגלל שאין בבצק שומן הבצק מתייבש מהר מאוד עם מפגשו עם האוויר בחדר.

רולדת בצק פילו

שלב 11 מתוך 16

חמאה מומסת על מנת לשמן את הבצק ולמנוע את התייבשותו.

רולדת בצק פילו

שלב 12 מתוך 16

צלוחית ובה פירורי לחם מוזהבים. כדי שנוכל לראות את עלי הבצק בבירור יש להפריד אותם אחד מהשני. הדרך הטובה ביותר היא לפזר אחרי מריחת החמאה מעט פירורי לחם וכך באפייה הדפים לא ידבקו אחד בשני.

רולדת בצק פילו

שלב 13 מתוך 16

הכנת המלית מראש - ברגע שהבצק מוברש בחמאה יש להוסיף מהר את המילית לפני שהחמאה תתקרר ויהיה קשה לעבוד עם הבצק.

רולדת בצק פילו

שלב 14 מתוך 16

ציפוי תבנית אפייה בנייר אפייה.

רולדת בצק פילו

שלב 15 מתוך 16

חימום התנור לטמפרטורה הרצויה.

רולדת בצק פילו

שלב 16 מתוך 16

טיפ: לאחר גלגול הרולדה ומשיכתה בחמאה יש לסמן פסים ברוחב של 2-3 ס"מ על גבי הבצק. יש לחתוך את הבצק רק עד המרכז ולא עד הסוף, מטרת החיתוך הנ"ל למנוע התפוררות הרולדה בחיתוכה לאחר האפייה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • רולדת שמרים ופרג

    רולדת שמרים ופרג

    80 דקות בינוני
  • רולדת שמרים במילוי טחינה, סילאן ושקדים

    רולדת שמרים במילוי טחינה, סילאן ושקדים

    150 דקות בינוני
  • רולדת ג'לי פטל ופירות יער

    רולדת ג'לי פטל ופירות יער

    45 דקות בינוני
  • רולדת פרג מבצק פריך

    רולדת פרג מבצק פריך

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים