המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכניסים את כנפי העוף לסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה.
עם הרתיחה מורידים את הסיר מהכיריים, מסננים ושוטפים את הכנפיים. שוטפים גם את הסיר ומכניסים אליו מחדש את הכנפיים, ומכסים במים קרים. מביאים לסף רתיחה, ומנמיכים את הלהבה לבינונית עד לקבלת בעבוע עדין.
מנקים את הקצף שהצטבר בסיר. מבשלים את המרק במשך כ-40 דקות, עד שהוא מפסיק להקציף ומגיע לצלילות מקסימלית. מוסיפים לסיר את הירקות (פרט לגבעולי הסלרי, השמיר והפטרוזיליה). מתבלים במלח ופלפל.
מבשלים במשך כ 90 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים לסיר את גבעולי הסלרי ועלי הפטרוזיליה והשמיר,
מבשלים במשך כ-30 דקות נוספות. מסננים את המרק, ומפרידים את הנוזלים מהכנפיים והירקות.
מוסיפים את קמח המצה לקערה. טורפים את הביצים ואת 4 כפות השמן עם המלח והפלפל השחור ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הג'ינג'ר ואת אגוז המוסקט ומערבבים היטב.
מוסיפים תוך ערבוב את המים הרותחים לקערה, ובוחשים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מכסים את הקערה ומניחים לתערובת לנוח במשך כשעה.
עם ידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות בצק שטוחות ובגודל בינוני. מוסיפים את קציצות הבצק למחבת עם שמן טיגון חם. מטגנים את קציצות הבצק בכל צד, עד קבלת גוון זהוב. מוציאים מהמחבת את הקציצות ומוסיפים אותם למרק העוף. מבשלים יחדיו במשך כ 30 דקות .
מגישים מרק וכרמזלך בצלחות עמוקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0