דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מפרום מתובל וטעים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מפרום מתובל וטעים

מפרום מתובל וטעים

(0)
140 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: Shiri Hikry
פרוסות נימוחות של תפוח אדמה ממולאות בבשר עסיסי ושלל תבלינים

רכיבים

מנות 5

המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5 
תפוח אדמה
350  גרם
בשר בקר טחון
1 
בצל
4  שיני
שום
0  לפי הטעם
פפריקה אדומה מתוקה
0  לפי הטעם
כורכום
0  לפי הטעם
כמון טחון
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
0  לפי הטעם
פלפל
0  לפי הטעם
תבלין לקציצות
0  לפי הטעם
ראס אל חנות
1  פרוסה
לחם או חלה שרויה במים וסחוטה
2 
ביצה
4  כפות
קמח לבן
3  כפות
רסק עגבניות
3 
עגבנייה
0.5  כוס
שמן קנולה
1  כף
אבקת מרק עוף אמיתי כשר לפסח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

140 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מקלפים 5 תפוחי אדמה, וחותכים כל אחד לשלושה חלקים. לוקחים סכין חדה ללא שיניים, וחותכים כל חלק באמצע, מפסיקים לפני הסוף.
  • שלב 2

    0 דקות
    מניחים את כל החלקים בתוך קערה עם מים ומעט מלח.
  • שלב 3

    0 דקות
    הכנת המלית: לוקחים 350 גרם בשר (תלוי בכמות שמכינים), מגרדים בצל וסוחטים אותו מנוזליו. מגרדים 2 שיני שום ומתבלים לפי העין: פפריקה מתוקה, כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור גרוס וגם טחון, מעט תבלין גריל עוף או תבלין לקציצות, מעט ראס אל חנות. לוקחים פרוסה אחת של לחם, ומרטיבים במים את החלק הרך וסוחטים בכיור, מפוררים בתוך מלית הבשר. מוסיפים ביצה אחת, ולשים את התערובת.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוציאים את תפוחי האדמה מהמים, ומייבשים עם נייר סופג.
  • שלב 5

    0 דקות
    ממלאים בתערובת הבשר.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכינים צלחת עם קמח ועוד צלחת עם 2 ביצים, כף רסק עגבניות, מלח ופלפל.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים שמן במחבת (שימו לב גובה השמן צריך להיות מחצי המפרום כדי שייטגן כמו שצריך), לוקחים את המפרום ומקמחים מכל הצדדים בתוך צלחת הקמח שלנו, ולאחר מכן, בתוך בלילת הביצה וישר למחבת. כשהצד שלמטה משחים, הופכים בזהירות לצד השני, מוציאים אותם על עיתון ומעל נייר סופג.
  • שלב 8

    0 דקות
    נותנים להם להתקרר מעט.
  • שלב 9

    0 דקות
    הכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים בצל קצוץ, 2 שיני שום מגורדות ו-3 עגבניות קצוצות. כשהעגבניות מתרככות, מתחילים לתבל ב-2 כפות פפריקה, מלח, פלפל (גם גרוס), מעט כמון וכורכום, 2 כוסות מים רותחים עם כף מרק עוף. מערבבים הכל, ומוסיפים 3 כפות גדושות של רסק עגבניות. מערבבים וטועמים. אפשר להוסיף כפית סוכר.
  • שלב 10

    0 דקות
    מנמיכים ללהבה קטנה, ומתחילים להכניס את המפרום לסיר בזהירות.
  • שלב 11

    75 דקות
    יוצקים מהרוטב על המפרום עם כף. אם צריך מוסיפים מעט מים רותחים כדי שהרוטב לא יתייבש. מביאים לרתיחה, ומבשלים כשעה ורבע.
  • שלב 12

    0 דקות
    במהלך הבישול, פותחים את הסיר ויוצקים על המפרום רוטב עם כף. אחרי שעה וחצי פותחים את הסיר, ונותנים לרוטב להצטמצם מעט. בתיאבון!
מפרום מתובל וטעים

שלב 1 מתוך 12

מקלפים 5 תפוחי אדמה, וחותכים כל אחד לשלושה חלקים. לוקחים סכין חדה ללא שיניים, וחותכים כל חלק באמצע, מפסיקים לפני הסוף.

מפרום מתובל וטעים

שלב 2 מתוך 12

מניחים את כל החלקים בתוך קערה עם מים ומעט מלח.

מפרום מתובל וטעים

שלב 3 מתוך 12

הכנת המלית: לוקחים 350 גרם בשר (תלוי בכמות שמכינים), מגרדים בצל וסוחטים אותו מנוזליו. מגרדים 2 שיני שום ומתבלים לפי העין: פפריקה מתוקה, כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור גרוס וגם טחון, מעט תבלין גריל עוף או תבלין לקציצות, מעט ראס אל חנות. לוקחים פרוסה אחת של לחם, ומרטיבים במים את החלק הרך וסוחטים בכיור, מפוררים בתוך מלית הבשר. מוסיפים ביצה אחת, ולשים את התערובת.

מפרום מתובל וטעים

שלב 4 מתוך 12

מוציאים את תפוחי האדמה מהמים, ומייבשים עם נייר סופג.

מפרום מתובל וטעים

שלב 5 מתוך 12

ממלאים בתערובת הבשר.

מפרום מתובל וטעים

שלב 6 מתוך 12

מכינים צלחת עם קמח ועוד צלחת עם 2 ביצים, כף רסק עגבניות, מלח ופלפל.

מפרום מתובל וטעים

שלב 7 מתוך 12

מחממים שמן במחבת (שימו לב גובה השמן צריך להיות מחצי המפרום כדי שייטגן כמו שצריך), לוקחים את המפרום ומקמחים מכל הצדדים בתוך צלחת הקמח שלנו, ולאחר מכן, בתוך בלילת הביצה וישר למחבת. כשהצד שלמטה משחים, הופכים בזהירות לצד השני, מוציאים אותם על עיתון ומעל נייר סופג.

מפרום מתובל וטעים

שלב 8 מתוך 12

נותנים להם להתקרר מעט.

מפרום מתובל וטעים

שלב 9 מתוך 12

הכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים בצל קצוץ, 2 שיני שום מגורדות ו-3 עגבניות קצוצות. כשהעגבניות מתרככות, מתחילים לתבל ב-2 כפות פפריקה, מלח, פלפל (גם גרוס), מעט כמון וכורכום, 2 כוסות מים רותחים עם כף מרק עוף. מערבבים הכל, ומוסיפים 3 כפות גדושות של רסק עגבניות. מערבבים וטועמים. אפשר להוסיף כפית סוכר.

מפרום מתובל וטעים

שלב 10 מתוך 12

מנמיכים ללהבה קטנה, ומתחילים להכניס את המפרום לסיר בזהירות.

מפרום מתובל וטעים

שלב 11 מתוך 12

יוצקים מהרוטב על המפרום עם כף. אם צריך מוסיפים מעט מים רותחים כדי שהרוטב לא יתייבש. מביאים לרתיחה, ומבשלים כשעה ורבע.

מפרום מתובל וטעים

שלב 12 מתוך 12

במהלך הבישול, פותחים את הסיר ויוצקים על המפרום רוטב עם כף. אחרי שעה וחצי פותחים את הסיר, ונותנים לרוטב להצטמצם מעט. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מפרום טריפוליטאי

    מפרום טריפוליטאי

    90 דקות בינוני
  • מתכון למפרום תוניסאי

    מתכון למפרום תוניסאי

    90 דקות בינוני
  • מפרום מעולה - מתכון של אתי

    מפרום מעולה - מתכון של אתי

    75 דקות בינוני
  • מפרום תפוחי אדמה

    מפרום תפוחי אדמה

    100 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים