דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות

לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות

(0)
80 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: ירון צחר
גורמה לכבוד פסח: לחמניות חמות מהתנור עם תערובת בשר ופטריות, ברוטב עשיר שעוטף את הכל

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
250  מיליליטר
מים
1  קורט
מלח
60  מיליליטר
שמן זית
100  גרם
קמח מצה
2 
ביצה
300  גרם
בשר בקר טחון
1 
בצל קצוץ דק
100  גרם
פטריות שמפיניון קצוצות
1  נתח
צנוברים
1  עלה
פטרוזיליה קצוצים דק
1  קורט
פלפל
1  טיפה
שמן קנולה לטיגון הבשר
100  גרם
פטריות שמפיניון חתוכות לרצועות
1 
בצל קטן קצוץ דק
0.75  כוס
מים חמים
1  קורט
מלח
1  כף
מרק פטריות ר.טבעיים 220ג
1  טיפה
שמן קנולה לטיגון הבצל והפטריות
1  קורט
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מעבירים את הקמח לקערה. מתבלים במלח ופלפל שחור. יוצקים כוס מים רותחים, ובוחשים עד שהבצק שהתקבל נפרד מהדפנות. מצננים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את הביצים, אחת אחר השנייה, תוך כדי בחישה, עד שנוצר בצק דביק.
  • שלב 3

    0 דקות
    יוצרים עם ידיים רטובות צורת כדור, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. כך עושים עם יתר הבצק.
  • שלב 4

    30 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 30 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים ומצננים.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצקים למחבת שמן, ומחממים. מוסיפים את הבצל והפטריות הקצוצות, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו והופך לפירורי. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את הצנוברים ועלי הפטרוזיליה הקצוצים, ומערבבים. מורידים את המחבת מהלהבה.
  • שלב 8

    0 דקות
    יוצקים למחבת את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל הקצוץ ופרוסות הפטריות, ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבצל הופך מעט לזהוב.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוסיפים את אבקת המרק, ומערבבים. יוצקים את המים החמים ומערבבים, עד שמתקבל מרקם אחיד. משפרים טעם עם מלח ופלפל שחור, ומורידים מהכיריים.
  • שלב 10

    0 דקות
    חוצים את הלחמנייה לרוחב. ממלאים בבשר הטחון, ויוצקים מעל מרוטב הפטריות. מגישים חם. בתיאבון!
לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות

שלב 1 מתוך 10

מעבירים את הקמח לקערה. מתבלים במלח ופלפל שחור. יוצקים כוס מים רותחים, ובוחשים עד שהבצק שהתקבל נפרד מהדפנות. מצננים.

לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות

שלב 2 מתוך 10

מוסיפים את הביצים, אחת אחר השנייה, תוך כדי בחישה, עד שנוצר בצק דביק.

לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות

שלב 3 מתוך 10

יוצרים עם ידיים רטובות צורת כדור, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. כך עושים עם יתר הבצק.

לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות

שלב 4 מתוך 10

מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 30 דקות.

לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות

שלב 5 מתוך 10

מוציאים ומצננים.

לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות

שלב 6 מתוך 10

יוצקים למחבת שמן, ומחממים. מוסיפים את הבצל והפטריות הקצוצות, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו והופך לפירורי. מתבלים במלח ופלפל שחור.

לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות

שלב 7 מתוך 10

מוסיפים את הצנוברים ועלי הפטרוזיליה הקצוצים, ומערבבים. מורידים את המחבת מהלהבה.

לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות

שלב 8 מתוך 10

יוצקים למחבת את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל הקצוץ ופרוסות הפטריות, ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבצל הופך מעט לזהוב.

לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות

שלב 9 מתוך 10

מוסיפים את אבקת המרק, ומערבבים. יוצקים את המים החמים ומערבבים, עד שמתקבל מרקם אחיד. משפרים טעם עם מלח ופלפל שחור, ומורידים מהכיריים.

לחמניות מקמח מצה במילוי בשר ברוטב פטריות

שלב 10 מתוך 10

חוצים את הלחמנייה לרוחב. ממלאים בבשר הטחון, ויוצקים מעל מרוטב הפטריות. מגישים חם. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חטיף
  • אביב
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחמניות מתוקות רכות ואווריריות

    לחמניות מתוקות רכות ואווריריות

    55 דקות בינוני
  • לחמניות בריוש עם נקניקיה

    לחמניות בריוש עם נקניקיה

    150 דקות בינוני
  • לחמניות פריקסה מקמח שמרים

    לחמניות פריקסה מקמח שמרים

    60 דקות בינוני
  • לחמניות טעימות לפסח

    לחמניות טעימות לפסח

    55 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים