דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
החמין המרוקאי של אמא
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. החמין המרוקאי של אמא

החמין המרוקאי של אמא

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: עפרה גוזי
תנו לתנור לעבוד כל הלילה: הטעם ממכר, המרכיבים בריאים, ההכנה בכלל לא מסובכת.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  כוס
גרגירי חומוס יבש
0.5  כוס
שעועית לימה
5 
תפוח אדמה קטנים עד בינוניים
1 
בטטה
1  קילוגרם
בשר בקר רצוי עם עצם
4 
ביצה כמספר הסועדים
1  כוס
אורז בסמטי
1  כוס
חיטה מלאה
2  שיני
שום בקליפתן
0  לפי הטעם
מלח לפי הטעם
0  לפי הטעם
פפריקה אדומה מתוקה לפי הטעם
0  לפי הטעם
כורכום לפי הטעם
0  לפי הטעם
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים לפי הטעם
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים מעט שמן בסיר גדול, מוסיפים חומוס ושעועית (אין צורך להשרות), ותפוחי האדמה.
  • שלב 2

    0 דקות
    יוצקים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים תבלינים ומערבבים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מעבירים את האורז לשקית קוקי, מוסיפים כוס מים רתוחים ותבלינים לפי הטעם: מלח, כורכום ואבקת מרק עוף. סוגרים את השקית ומניחים מעל תפוחי האדמה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מעבירים את החיטה לשקית קוקי, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ושתי שיני שום בקליפתם. מוסיפים לפי הטעם: פפריקה, מלח ואבקת מרק עוף. סוגרים את השקית. מניחים ליד השקית אורז.
  • שלב 6

    0 דקות
    מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה, עד שתפוחי האדמה רכים.
  • שלב 7

    0 דקות
    לפני שמכניסים לתנור לכל הלילה, מוסיפים את הביצים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש לכ-100 מעלות למשך לילה.
החמין המרוקאי של אמא

שלב 1 מתוך 8

מחממים מעט שמן בסיר גדול, מוסיפים חומוס ושעועית (אין צורך להשרות), ותפוחי האדמה.

החמין המרוקאי של אמא

שלב 2 מתוך 8

יוצקים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.

החמין המרוקאי של אמא

שלב 3 מתוך 8

מוסיפים תבלינים ומערבבים.

החמין המרוקאי של אמא

שלב 4 מתוך 8

מעבירים את האורז לשקית קוקי, מוסיפים כוס מים רתוחים ותבלינים לפי הטעם: מלח, כורכום ואבקת מרק עוף. סוגרים את השקית ומניחים מעל תפוחי האדמה.

החמין המרוקאי של אמא

שלב 5 מתוך 8

מעבירים את החיטה לשקית קוקי, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ושתי שיני שום בקליפתם. מוסיפים לפי הטעם: פפריקה, מלח ואבקת מרק עוף. סוגרים את השקית. מניחים ליד השקית אורז.

החמין המרוקאי של אמא

שלב 6 מתוך 8

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה, עד שתפוחי האדמה רכים.

החמין המרוקאי של אמא

שלב 7 מתוך 8

לפני שמכניסים לתנור לכל הלילה, מוסיפים את הביצים.

החמין המרוקאי של אמא

שלב 8 מתוך 8

מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש לכ-100 מעלות למשך לילה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל מרוקאי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • צ'ולנט - החמין של החורף

    צ'ולנט - החמין של החורף

    בינוני
  • החמין הכי פשוט

    החמין הכי פשוט

    קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים